Overtuigtips (161)

Al 15 jaar geven wij trainingen aan politiek, bedrijfsleven en semi-overheid in het overtuigend communiceren. In die tijd hebben we een grote kennis vergaard die we graag delen. Daarom staan hier de beste tips die we hebben gepubliceerd. Van winnende debattips tot presentatietips. En van zuiver argumenteren tot reageren op drogredenen. En het goede nieuws: we vullen ze maandelijks aan met nieuwe tips, columns en onderzoeken.

Vergadertips (40)

Dagelijks vergaderen vele honderdduizenden professionals in iedere branche. Niet altijd naar volle tevredenheid. Naast trainingen schrijven de overtuigexperts van het debatinstituut maandelijks praktische tips om het vergaderen beter en efficienter te maken. Om direct in de praktijk toe te passen en door te sturen naar je collega's. Zodat de vergadertijd echt nuttig wordt besteed.

Analyses (138)

Hier vind je analyses en opiniestukken van onze overtuigexperts. Het kan gaan om een analyse van een belangrijk debat in de Tweede Kamer, de belangrijkste speech van afgelopen weekend of de 5 meest voorkomende congresflaters. Kortom de meest actuele artikelen over retorica, debat en overtuigingskracht tref je hier aan.

Serie winnende debattips (13)

'Debatteren om te winnen' is gestoeld op onze jarenlange expertise in trainingen in overtuigingskracht, en aangevuld met analyses en overtuigingstips. Oftewel, een nuttig boek voor iedere professional! 'Debatteren om te winnen' laat aan de hand van diverse methoden, overtuigtips en oefeningen zien hoe je sterker kunt argumenteren en beter kunt presenteren.

Onze boeken (2)

We geven niet alleen trainingen maar schrijven, publiceren en praten ook veel over retorica en overtuigingskracht. Vaak bundelen we deze kennis voor scholieren en studenten. Deze boeken kun je vinden bij onze onderwijsactiviteiten. De meest belangrijke inzichten voor professionals zijn gebundeld in onze bestseller Debatteren om te winnen, de kunst van het overtuigen. Dit en andere boeken tref je in deze sectie aan.

Overtuigen met beeldspraak: tips voor het bedenken van de perfecte metafoor!

Wanneer we mensen proberen te overtuigen om anders te denken of om hun gedrag aan te passen, verdiepen we ons in hun wensen en behoeften. Vervolgens gebruiken we argumenten die hierbij aansluiten. Dit kan zeer effectief zijn, maar in veel gevallen is het overtuigender om in te spelen op de emoties van uw publiek. Een goede manier om dit te doen is door gebruik te maken van overtuigende metaforen.

Bekijk