Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer

2 tips hoe jij de heibel voor kan zijn

Het was weer ouderwets raak in de ouderenpartij afgelopen zaterdag. 50Plus hield een jaarlijks congres en in aanloop hiervan was een knokpartij bij de afdeling Overijssel. Met als resultaat: een bijna voltallig partijbestuur dat besloot op te stappen. Afgelopen weekend werd dan ook achter gesloten deuren een nieuwe voorzitter aangesteld; oud VVD’er Geert Dales. Vorig jaar kende de partij ook al een rumoerig congres door een kritisch rapport over de verkiezingscampagne. Al met al een hoop ruzie en heisa. Lees hieronder 2 tips hoe jij de (50PLUS) heibel voor kunt zijn.

heibel 50PLUs

  1. Probeer transparant te zijn 


    Voor de pers hield 50Plus het merendeel van het congres gesloten. Ook was er weinig tot geen informatie naar buiten toe over alle interne ruzies vanuit de partij, wat natuurlijk achterdocht bij het publiek creëert. Mocht je dus niks te verbergen hebben wees dan van tevoren al transparant. Stel de kijker/toehoorder niet voor verrassingen en zorg dat zij je geloven. Dit komt overeen met het klassieke ‘ethos’ ideaal uit de retorica. De geloofwaardigheid staat onder druk als men de ‘redenaar’, in dit geval de partij, door het publiek niet meer wordt geaccepteerd. Om te overtuigen moet je onder andere deugdzaam en sympathiek zijn. Alleen dan word je geaccepteerd door het publiek.
  1. Maak gebruik van geschilpunten


    Dit klinkt als een simpele oplossing, maar voor buitenstaanders en de pers is het niet duidelijk wat nu de interne verschillen zijn. Hoe verschilt de ene voorzitter of bestuurder van de andere? Wat zijn nu de voor- en nadelen van de maatregelen? Voor de pers lijkt het één al ruzie, terwijl dit niet noodzakelijkerwijs zo hoeft te zijn. Door het model van standaardgeschilpunten maak je voor- en tegenargumenten inzichtelijk. Zo kun je voor jezelf of onderling beslissen wat nu de beste vervolgstap is. Door stapsgewijs (probleem, oorzakelijk verband, oplossing en voor- en nadelen) na te gaan wat het probleem is, maak je de problematiek helder. Hiermee kun je zowel intern als extern een afgewogen beslissing maken die ook nog eens voor iedereen transparant is.