Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer

Coaching is cruciaal voor griffiers

Wat was het een leerzame dag bij ons op kantoor afgelopen vrijdag 16 maart. Uit alle windstreken waren griffiers aanwezig om ervaringen uit te wisselen over de coaching van raadsleden, maar ook om meer handvatten te krijgen om deze cruciale vaardigheid te verbeteren.

Leerwensen

Wat hadden de griffiers als leerdoelen aangemerkt? Zij wilden vooral weten hoe ze moeten omgaan met lastige raadsleden en hoe zij eigenwijze dan wel eigenzinnige raadsleden kunnen coachen. Daarnaast bestond er ook een grote behoefte om met elkaar te praten over het thema ‘coaching’. Ook actueel, in het licht van de gemeenteraadsverkiezingen van 23 maart, was de vraag hoe zij nieuwe raadsleden moesten betrekken bij de mores van de betreffende gemeente.

Ervaringen delen

Onder leiding van senior trainer Arthur Noordhuis trapte de dag af met het uitwisselen van de ervaringen van griffiers. Hoe gaat de griffier om met de coaching van de raadsleden? Vervolgens werd er ook aan introspectie gedaan door in te gaan op de vraag of de raadsleden de griffier ook als coach zien. In dit eerste deel kwamen vervolgens ook de verschillende manieren van coachen aan bod. Het laatste onderdeel voor de pauze draaide om de vraag ‘vanuit welke houding spreekt u raadsleden aan?’. Het verschil hierin zit hem in een leidende versus een diende houding waarmee u het raadslid mee zou kunnen krijgen.

Constructief feedback oefenen

Na een kort netwerkmoment vervolgde de dag met enkele praktijkoefeningen. Onder leiding van Arthur werd afgetrapt met manieren om constructief en adequaat feedback te geven. Hoe geef je feedback zonder dat dit tot een verkilde persoonlijke relatie leidt? De volgende oefening was een rollenspel waarin verschillende manieren van coaching naar voren kwam. Welke rol kun je bij welke type raadslid gebruiken? Voor de afronding werd er ook nog kort ingegaan op het feedback model en hoe de griffier dit kan gebruiken in zijn dagelijkse werkzaamheden. De dag werd afgesloten met een korte ‘wrap up’ en de vraag: wat is het belangrijkste dat u heeft geleerd?

Tips en suggesties voor collega-griffiers

Onder het genot van een welverdiende borrel hebben de griffiers ook nog een vragenlijst ingevuld met suggesties en tips voor mede-griffiers. Deze zijn we op dit moment aan het bundelen en hier zullen we volgende week meer over publiceren. Dit ligt nu bij de auteur en Arthur Noordhuis en wij verwachten u hier meer over te kunnen sturen binnen enkele weken.

Tot die tijd kunt u voor meer informatie over onze trainingen en de PowerPoint van deze workshop onze projectmanager Gemeenten & Overheid Jesse Markus mailen via markus@debatinstituut.nl of bellen via: 035-6252050.

Op naar de volgende workshop!

Gerelateerde diensten