Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer

De 3 bizarre missers van Trump

Donald Trump overheerste het nieuws in de afgelopen week. Zijn staatsbezoek in het Verenigd Koninkrijk, de ontmoeting met de Koningin en zijn gesprek met Poetin werden door iedereen op de voet gevolgd. Trump zou Trump natuurlijk niet zijn, als hij niet de wereld op de kast had gejaagd met zijn uitspraken of ongemakkelijke acties. In deze “week van Trump” beschrijven wij zijn drie meest bizarre misstappen én onze leermomenten.

Beledigen van je gastvrouw
Vlak voor zijn ontmoeting met Theresa May, deel Trump zijn mening over de Brexit tijdens een interview met ‘The Sun’. Op een geluidsopname vertelt hij dat hij May heeft geadviseerd over de Brexit, maar dat ze ‘helaas’ niet naar hem heeft geluisterd. De Britse pers valt direct over Trumps impliciete aanval tegen May en wordt aan een vragenvuur onderworpen tijdens de persconferentie. Voor hem is dit het moment om terug te krabbelen en het interview met ‘The Sun’ af te stempelen als ‘fake news’. Een niet erg handige zet, want tegen een audio-opname kan je niet ingaan. Beledig dus nooit je gastheer of gastvrouw; zeker niet door een belangrijk besluit van in dit geval de Britse Prime Minister af te vallen in het openbaar en hier vervolgens over liegen. 

De gebruikelijke normen negeren
De Britse koningin ontmoeten, wie wil dat nou niet? Trump kreeg na eigen verzoek de eer om de 92-jarige Elisabeth te ontmoeten. Trump heeft overduidelijk de protocol-memo niet gelezen en maakt een blunder door voor de Britse Koningin uit te lopen. Een onhandige zet, want het is algemeen bekend dat je de Koningin altijd moet volgen. Zeker in een land waar er zoveel respect is voor het koningshuis, was dit zeker één van zijn bizarre missers. Een leermoment, want het is altijd belangrijk om rekening te houden met je omgeving én pas je hier ook op aan. Is er een protocol? Lees deze dan van tevoren. Je scoort juist punten bij het publiek als jouw interesse toont in andermans gebruiken.

Je eigen team afvallen
Ook zijn bezoek aan Poetin bracht de wereld in rep en roer. Ditmaal was het niet de buitenlandse pers die hij liet steigeren, maar was het zijn eigen land- en partijgenoten die hij in het harnas joeg. Door publiekelijk de kant van Poetin te kiezen in de kwestie of Rusland invloed had op de Amerikaanse verkiezingen toont Trump meer geloof in Poetin dan in zijn eigen veiligheidsdiensten. Heb altijd vertrouwen in je eigen mensen en probeer hen zeker niet publiekelijk af te vallen. Laat je vooral ook niet imponeren door de opponent. Toch het idee dat de tegenstander sterke argumenten aandraagt? Check dit dan eerst bij jouw eigen partij, voordat je openlijk een kant kiest. En nee, dan helpt het niet om de volgende dag, terug in eigen land, te claimen dat je eigenlijk wouldn’t in plaats van would wilde zeggen. Want daar krijg je je eigen team pas echt woedend mee.