Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer

Hoe Frans Timmermans het Europees Parlement overtuigt

Afgelopen dinsdag werd kandidaat Eurocommissaris Frans Timmermans tweeënhalf uur kritisch ondervraagd door Europarlementariërs tijdens een  openbare hoorzitting. Vriend en vijand was diep onder de indruk van zijn optreden. Op BNR analyseerde Roderik van Grieken de spreekstijl van onze minister van Buitenlandse Zaken. Drie dingen die u van Timmermans kunt leren. 

Maak contact met uw gesprekspartner

Het meest tot de verbeelding sprak Timmermans talenkennis: hij wist maar liefst in vijf talen vloeiend vragen te beantwoorden. Los van het feit dat dit uiteraard bijzonder knap is, liet het ook zien wat er gebeurt wanneer je als spreker persoonlijk contact maakt met je gesprekspartner. Europarlementariërs waren vereerd dat zij stuk voor stuk antwoord kregen in hun eigen taal. Vaak refereerde Timmermans ook nog op een positieve wijze naar de cultuur van het betreffende land. Toen een Brit hem adviseerde toch vooral wat ‘common sense’ te gebruiken in zijn beleid antwoordde Timmermans dat dit logisch klonk uit de mond van een man uit het land waar ‘common sense’ zo ongeveer is uitgevonden. Het advies is dan ook om altijd te proberen je op een of andere manier te verbinden met je gesprekspartner. Die zal het waarderen!

Be the argument

Timmermans sprak niet alleen vloeiend, hij sprak vooral ook vol passie. Bij al zijn antwoorden straalde hij betrokkenheid en bevlogenheid uit. Het meest overtuigend kwam dit naar voren toen hij aan het einde van tweeënhalf uur vragen beantwoorden verzocht om nog een slotverklaring (vanaf 2:37:00). Vol overgave sprak hij over zijn geloof in de waarde van de Europese Unie; “the most succesfull peace project in human history”. Maar hij waarschuwde vooral dat het succes van de EU nooit voor lief genomen mag worden. "Als wij niet het contact met de Europese burgers herstellen, loopt het Europese project gevaar", sprak hij. Het kwam uit zijn tenen. En precies daar zit de les. Het belangrijkste argument dat u ter beschikking heeft tijdens een discussie of debat bent u zelf. Uw gesprekspartners moeten kunnen zien en voelen hoe zeer u in uw zaak gelooft. Op die manier kunt u uw eigen geloof overbrengen op anderen. “Be the argument” zeggen de Britten in dit verband.

Choose your battle

Gedurende het overgrote deel van de hoorzitting was Timmermans de vriendelijkheid en het luisterende oor zelve. Maar hij schatte goed in wanneer hij af en toe zijn tanden kon laten zien. Op de vraag of hij IS en de Islam niet een gevaar voor Europa vond dat bestreden moest worden, kwam hij scherp uit de hoek. “Alle moslims vereenzelvigen met en verantwoordelijk houden voor de gruweldaden van IS is hetzelfde als mij als katholiek vereenzelvigen en verantwoordelijk houden voor de daden van de Spaanse inquisitie!”.  Er klonk een luid applaus vanuit de bankjes van veruit de meeste Europarlementariërs. Kortom, een goed uitgekozen aanval. Timmermans liet zien niet alleen maar een charmeoffensief in huis te hebben maar ook te kunnen bijten. Maar hij deed dit wel in de wetenschap dat de grote meerderheid achter hem stond. De vaardigheid is dan ook om goed in te schatten op welk moment u tijdens een gesprek of discussie de aanval kunt of moet kiezen. Het beste kunt u dit doen op een ongevaarlijk moment met support van de meerderheid.

Hoe dan ook kunnen wij als Nederlanders trots zijn op de prestatie die Timmermans leverde. Er klonken na afloop zelfs geluiden dat het gevaar bestaat dat hij de beoogd voorzitter van de nieuwe Commissie volledig zal gaan overvleugelen.