Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer

Tip voor een griffier

Hoe geef je doelgericht feedback aan raad-en commissieleden? Als griffier geef je regelmatig feedback. Daarbij is het van belang om dat op een goede manier te doen.

Als je positieve feedback geeft, bijvoorbeeld een compliment, kan er weinig fout gaan. Maar hoe geef je feedback, wanneer je iemand wil corrigeren?

Het belangrijkste bij het geven van correctieve feedback is dat je vanuit je eigen beleving redeneert. Zeg dus liever hoe iets op je overkwam, dan dat je jouw feedback als een objectief feit presenteert.

Begin door te zeggen wat je precies zag of hoorde. Geef vervolgens aan hoe het op je overkwam en waarom. Geef vervolgens een tip waarmee het raadslid met relatief weinig moeite, veel vooruitgang boekt.

Als je jouw feedback richt op verbeterpunten die veel moeite kosten, kan het raadslid gedemotiveerd of gefrustreerd raken. Begin daarom met het verbeteren van gedrag dat makkelijk te veranderen is. Zo bouw je verder aan de ontwikkeling van het raadslid. En jouw eigen vaardigheid als coach.