Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer

Wat een simpel handgebaar kan betekenen

Een historisch moment. De leiders van Amerika en Noord-Korea hebben elkaar vandaag voor het eerst ontmoet. Dit keer geen ongemakkelijke handdruk van Trump, iets wat niet ongewoon is tijdens zijn gesprekken met andere politieke leiders. Het was echter een waardige en vriendelijke kennismaking, mede dankzij de kracht van het simpele handgebaar.

In de politiek wordt er veel gebruik gemaakt van handgebaren. Simpele en kleine gestes om een statement te ondersteunen of simpelweg non-verbaal leiderschap te tonen. Tijdens de ontmoeting met Kim Jung Un, weet Trump zich uiterst hoffelijk te gedragen. Met een korte beweging, begeleidt hij de leider van Noord-Korea naar de volgende ruimte. Dit gebaar toont niet alleen de galante kant van Trump, maar laat ook de tegenpartij zien dat hij de leiding neemt. Een simpel handgebaar dat een belangrijk element kan zijn in het succes van de ontmoeting.

Bij eerdere ontmoetingen tussen buitenlandse leiders zien we dit soort handgebaren vaker voorbijkomen. Al verloopt dit niet altijd even vlekkeloos. Denk aan de kennismaking tussen Trump en Merkel, waarbij haar handdruk volledig wordt genegeerd. Of de overenthousiaste ontmoeting tussen Trump en Macron, die per ongeluk hand-in-hand de persconferentie verlaten. Let maar eens op tijdens politieke besprekingen. Er zijn vaak momenten waar er een ongemakkelijke situatie ontstaat omdat politici non-verbaal tegen elkaars leiderschap aan het opboksen zijn.

Meer weten over de waarde van handgebaren? Bekijk de video van Anna Heijker hieronder.