Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer

Wat kun je leren van de goede 'NOS op 3'-video's?

Regelmatig maakt NOS op 3 video's over actuele onderwerpen. Een inspiratiebron voor ons! Vooral hun laatste video, over de relevantie van het pensioen voor jongeren, was een ram goede video. Roderik van Grieken vertelt hieronder wat wij kunnen leren van de filmpjes van NOS op 3.

Dit zijn de 3 tips die wij halen uit de ram goede video's van NOS op 3:

1. Benoem datgene wat wordt gedacht

Draai niet om de situatie heen en benoem hetgeen wat overduidelijk is, dat werkt! In de video van NOS op 3 start de spreker direct met hoe saai en niet relevant pensioenen zijn. De kijker ziet dit ook zo en kan zich direct vinden in de boodschap van de video. Is jouw doelgroep jongeren? Gebruik dan ook een jonge presentator of spreker, dit maakt het nog makkelijker voor de kijker om zich te vinden in de boodschap.

2. Leg ingewikkelde dingen kort en helder uit

Gaat het om een onderwerp als pensioen, dan wordt de informatie vaak wollig en onduidelijk. Dat hoeft helemaal niet! Benadruk niet de complexe situatie maar leg net als de NOS op 3 spreker de situatie helder en duidelijk uit, door een hoop ruis weg te laten en zich te focussen op de essentie.

3. Maak gebruik van functionele graphics

Maak jij al gebruik van graphics? Heel goed! Maar kijk eens naar de video van NOS op 3. Door gebruik te maken van functionele graphics versterk je jouw verhaal. Maak je gebruik van een overvloed aan beeld en tekst, dan kan het afleiden van hetgeen wat jij wilt vertellen.

Wil je de volledige video kijken over het pensioen? Geniet en bekijk de video van NOS op 3 hieronder: 

Bron: NOS op 3