Overtuigtips

Al 15 jaar geven wij trainingen aan politiek, bedrijfsleven en semi-overheid in het overtuigend communiceren. In die tijd hebben we een grote kennis vergaard die we graag delen. Daarom staan hier de beste tips die we hebben gepubliceerd. Van winnende debattips tot presentatietips. En van zuiver argumenteren tot reageren op drogredenen. En het goede nieuws: we vullen ze maandelijks aan met nieuwe tips, columns en onderzoeken. 

Gratis Masterclass ‘Interactie voor, tijdens en na je event’

Ben jij regelmatig betrokken bij de organisatie van evenementen? En ben je op zoek naar manieren om je bijeenkomsten interactiever te maken en je publiek vroegtijdig bij je evenement te betrekken? Kom dan op woensdag 11 september naar onze Masterclass ‘Hoe creëer je een levendig en interactief evenement?’ die wij samen met BuzzMaster organiseren. Tijdens een interactieve middag, gaan Rens de Jong (oprichter van BuzzMaster) en Roderik van Grieken (ervaren dagvoorzitter) samen met jou met dit onderwerp aan de slag.

masterclass interactie 2

Bekijk

Gratis workshop: Wat kun je leren van een verkiezingsdebat?

Op donderdag 23 mei gaat Nederland naar de stembus, want de Europese verkiezingen staan weer voor de deur. Na de spannende Provinciale verkiezingen gaat nu de volgende titanenstrijd van start. Dat betekent weer een hoop verkiezingsdebatten in de media, waarbij ervaren politici alles uit de kast trekken om het verkiezingsgevecht te winnen. Wat kun jij leren van de technieken van deze politici. En hoe pas jij dit toe in je eigen werk?

Met de Provinciale Staten-verkiezingen in maart heb je al kunnen zien hoe belangrijk verkiezingsdebatten zijn en welke impact deze kunnen hebben op het resultaat van de verkiezingen. Het debatinstituut organiseert daarom op vrijdag 17 mei een interactieve middag over verkiezingsdebatten. Van tactisch argumenteren tot slim framen. Benieuwd naar hoe de ervaren politici het debat aangaan en waarom juist deze debattechnieken van pas komen in vele werksituaties? Kom dan naar onze debatworkshop op 17 mei.

banner verkieizngsdebat leren

Bekijk

Gratis workshop voor griffiers: Positief raadsleden beïnvloeden

Verkopers maken al jaren gebruik van een aantal krachtige beïnvloedingsprincipes. Kun je deze als raadsgriffier ook goed gebruiken? Zo kan jij ervoor zorgen dat raadsleden zich aan de regels houden, medewerkers instemmen met afspraken en zodat brieven en stukken beter worden begrepen en onthouden? Je werk als griffier zou toch veel leuker worden als je mensen positief zou kunnen beïnvloeden? Meld je aan voor de gratis workshop 'Positief raadsleden beïnvloeden' op 5 april

Positief raadsleden beinvloeden

Bekijk

Expertmeeting: Het Event Canvas

Op woensdag 13 maart organiseert het Nederlands Debat Instituut de expertmeeting ‘Eventcanvas’. Tijdens een interactieve middag, praten wij met jou en Marga Groot Zwaaftink van het Event Design Collective, dé expert op het gebied van het ontwikkelen van eventconcepten met strategisch niveau als inzet.

event canvas

Bekijk

Drie dingen waar je mee moet stoppen om assertiever te worden

Assertiviteit, opkomen voor jezelf, is iets wat iedereen zou willen verbeteren. Meestal gaan tips om assertiever te worden over meer de confrontatie aangaan. In dit artikel gaat het juist om het aangeven van je eigen grenzen. Zo kan je voorkomen dat je het gevoel hebt dat mensen over je heen lopen.

overtuigtip assertief zijn

Bekijk

Gratis workshop: Bewust beïnvloeden

Laat de principes van Cialdini in je voordeel werken

Iedereen heeft het weleens; je doet een aankoop die je niet van plan was, of je doet een belofte zonder dat je weet waarom je nu hebt ingestemd. Grote kans dat je te maken hebt gehad met iemand die de beïnvloedingsprincipes van Cialdini meester is. Wil jij deze tactiek leren herkennen en beheersen- op een positieve manier beïnvloeden en een ander in de juiste richting sturen? Kom op 17 december naar de gratis workshop: Bewust beïnvloeden.

beinvloeden

Bekijk

Meer overtuigtips? Ontdek ons YouTube-kanaal!

Lopen jouw vergaderingen stroef? Of wil jij overtuigen bij elke onderhandeling en de aandacht van het publiek winnen bij elke pitch? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal. Elke week krijg je toegang tot video's vol overtuigtips, scherpe analyses van de laatste speeches en praktische adviezen om elke vergadering, onderhandeling of presentatie te verbeteren.

Meld je hier aan en vergeet niet een video te liken als je meer van dit soort content wil zien. Veel succes! 

banner youtube

 

Bekijk

Wat kun je doen tijdens de onderbreking van jouw speech?

Weinig dingen zijn als spreker zo vervelend als wanneer je een gloedvol betoog aan het houden bent en onverwacht onderbroken wordt door een interruptie. Het leidt af van je verhaal en het doet daarmee afbreuk aan de prachtige verhaallijn die je had voorbereid. Ook legt de interruptie vaak een accent op iets dat je zelf helemaal niet belangrijk vindt. Toch kun je een interruptie niet negeren. Wil je als spreker je gehoor te vriend houden dan moet je ze serieus nemen. Wees dankbaar dat ze zo geïnteresseerd zijn in je verhaal, dat ze zelf een bijdrage eraan willen leveren.

Bekijk

Waarom Andre van Duin de Nederlandse James Bond is

Andre van Duin, ook de persoonlijke held van directeur Roderik van Grieken, neemt vandaag de Zilveren Nipkowschijf in ontvangst. Voor ons een mooi moment om het recept van zijn 51 jaar tv-succes nader te onderzoeken. Andre van Duin is een fenomeen in televisie-, theater- en radioland. Van zijn grappige voice overs in ‘Animal Crackers’, zijn komische optreden in het radioprogramma de ‘Dik Voormekaar Show’ tot de bekende quote: “Dat zijn zij” uit de scene ‘De trouwzaal’. En nog steeds levert hij op 71-jarige leeftijd topprestaties als presentator van ‘Heel Holland Bakt’ en als acteur in ‘Het Geheime Dagboek’. Voor ons staat hij gelijk aan de Britse tv-held James Bond.

andre van duin YT

Bekijk

De kracht van het korte statement

Tijdens de Tony Awards 2018 had Robert de Niro slechts twee woorden nodig om zijn onvrede over president Donald Trump kenbaar te maken: “fuck Trump.” Gevolgd door een staande ovatie van het publiek. Hoewel wij niet per sé het gebruik van krachttermen willen ondersteunen of stimuleren, laat de Niro hiermee wel heel goed de kracht van het korte statement zien.

Bekijk

Zo train je jezelf om scherp en 'to the point' te formuleren

In staat zijn om je punt scherp en ‘to the point’ te formuleren is belangrijk voor je overtuigingskracht. Maar tegelijkertijd is het voor velen een bottleneck. Vooral wanneer we onverwachts het woord krijgen, zijn we ineens kampioen in het produceren van een onnavolgbare brij klanken. Daarom in deze overtuigtip: hoe voorkom je gebazel?

Bekijk

Expertmeeting met Skillstown: de voor- en nadelen van online learning

expertmeeting

Op dinsdag 3 juli organiseert het Nederlands Debat Instituut de expertmeeting 'Onderweg naar de toekomst: de voor- en nadelen van online learning met Skillstown'. Tijdens een interactieve middag, praten wij met jou en Skillstown, dé expert op het gebied van online learning over de toekomst van leren.

Bekijk

De kracht van zelfspot

Heb jij al meegedaan aan de internethype Yanny vs. Laurel? Ook het Witte Huis laat zich tot deze hype verleiden met als resultaat een compilatievideo waar ook Trump een rol in speelt. Een zeldzaam moment, want op de video toont hij zelfspot door te refereren naar zijn tweet van een jaar geleden: Convfefe. Een grappige video die laat zien dat zelfspot ook een handige tool voor een spreker kan zijn. 

Bekijk

Waarom Trump een slechte onderhandelaar is

Trump, de Amerikaanse president, heeft gisteren eenzijdig de “Iran-deal” opgezegd. Hoewel geen enkele internationale toezichthouder een schending van het verdrag aantrof, maakte Trump met een presidentieel decreet toch een einde aan de deal. Wat kunnen wij leren van deze harde onderhandelingstactiek?

Bekijk

Wat Meghan Markle ons leert over de autoriteitsdrogreden

De BBC plaatste vandaag een artikel over de invloed van Megan Markle op de retailindustrie. Zo gaven zij als voorbeeld het verhaal van een Canadees modehuis, waar een modeartikel, in dit geval een militaire jas, binnen één nacht was uitverkocht. Met als oorzaak Megan Markle, die deze jas publiekelijk droeg aan de arm van prins Harry.  

 101224583 gettyimages 883603034

Bron: Getty images

" On the morning of 1 December last year staff at Canadian fashion house Mackage came into work to find a single item had inexplicably sold out overnight. Every one of its £750 ($1,013) double-breasted military maxi coats had walked off the shelves in over twenty countries on three continents. The reason? Meghan Markle. "

Stel je bent een dure tas of jas en je hangt al maanden op 4th Avenue in New York. Veel vrouwen lopen langs je, bekijken je soms half, maar kopen je niet. Dan draagt op een dag Meghan Markle één van jouw tweelingbroertjes of -zusjes en plotseling wil de hele wereld je hebben. Je bent nog steeds dezelfde tas of jas die vierentwintig uur geleden nog niet zo populair was, maar nu ben je de it-bag.

Bekijk