Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer

De kracht van het korte statement

Tijdens de Tony Awards 2018 had Robert de Niro slechts twee woorden nodig om zijn onvrede over president Donald Trump kenbaar te maken: “fuck Trump.” Gevolgd door een staande ovatie van het publiek. Hoewel wij niet per sé het gebruik van krachttermen willen ondersteunen of stimuleren, laat de Niro hiermee wel heel goed de kracht van het korte statement zien.

Maar ook in Nederland zijn er genoeg sprekers te vinden die hun platform gebruiken om, vaak in reactie op uitspraken van anderen, een kort en krachtig statement te geven. Denk aan Hans Wiegel met zijn afsluitende statement “Sinterklaas bestaat: daar zit hij". Een citaat die velen nog is bijgebleven. En ook de reactie van Geert Wilders toen Jolande Sap hem opriep om “de stekker uit het kabinet te trekken, was een memorabel moment. 

Zowel voor, tijdens en na een toespraak kan het korte statement de aandacht van je publiek trekken. Een krachtige uitspraak kan ervoor zorgen, dat jouw speech of presentatie goed blijft hangen.

Ken jij meer van dit soort krachtige korte statements of citaten? Test dan jouw citatenkennis via deze link. En maak kans op een gratis training: Debatteren voor professionals.