Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer

Hoe lang duurt mijn toespraak?

"Ik zal het kort houden" horen we geregeld bij aanvang van een speech. En dan kan het zomaar gebeuren dat na tien minuten het publiek verveeld om zich heen begint te kijken of mobieltjes worden gecontroleerd op nieuwe berichten. Dit is uiteraard geen opzet van de spreker, maar kan komen door onervarenheid. We weten vaak niet hoe lang onze toespraken duren. Met deze tip komt daar nu een einde aan.

Al eerder schreven we vanuit onze dagelijkse ervaring op het podium dat vele sprekers hun publiek simpelweg schofferen. Ze spreken langer dan afgesproken of aangekondigd en staan er totaal niet bij stil of de zaal het nog leuk en interessant vindt. Helaas is dit zelden het geval. Hoe vaak gebeurt het niet dat iemand zich voorneemt of opgelegd krijgt kort te spreken maar dan toch "een paar A4-tjes heeft volgeschreven". Als je een spreektijd van 10 minuten hebt, red je het uiteraard niet om je hele verhaal te doen.

Enig idee hoeveel minuten je spreekt als je 4 A4-tjes hebt volgeschreven? Om deze vraag te beantwoorden kun je je tekst in de onderstaande tool invullen


Hoelang duurt uw speech?


Op basis van aantal woorden

Type of kopier de tekst van uw speech in het tekstvlak en selecteer uw leessnelheid om de lengte van uw speech te berekenen.

Aantal woorden:
0
Uw leessnelheid
Uw speech duurt
0minuten

Op basis van aantal pagina's

Vul het aantal pagina's (a4) van uw speech in en selecteer uw leessnelheid om de lengte van uw speech te berekenen.

Aantal pagina's
Uw leessnelheid
Uw speech duurt
0minuten

Tot slot: als je 10 minuten mag praten, wees dan niet bang dat je korter praat. Niemand heeft ooit geklaagd dat een opening van een congres te kort was. Ook bij het afscheid van een collega of bij de uitreiking van een prijs wordt eerder te lang dan te kort gesproken. Bereid je goed voor op je presentatie door je toespraak te oefenen en de benodigde tijd te controleren. Dit kan door uitschrijven, maar ook door het gebruik van spreekkaarten

Gratis presentatietips ontvangen? Schrijf je hier in:

Inschrijven voor tips

Gerelateerde diensten