Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer

In drie stappen een overtuigende liefdesspeech

Het is 14 februari, oftewel Valentijndsdag. Trek jij alles uit de kast om iemand te overtuigen van jouw liefde? Wij helpen graag in de voorbereiding. In deze 3 stappen kom jij tot een Casanova-waardige overtuigingsspeech. 

1. Wie wil ik overtuigen?

Overtuigingskracht begint bij het analyseren van het publiek, in dit geval jouw (geheime) liefde. Wie is eigenlijk de persoon die je graag wilt overtuigen? Bedenk van te voren wat zij/hij graag zou willen horen. Is ze wel gek op rozen of lokt dat bij hem eerder een allergische reactie uit? Met wat voorkennis sta jij al een stuk sterker en voor je het weet heb je de sympathie van de ander al gewonnen.

2. Wat overtuigt diegene?

Meestal maken mensen gebruik van argumenten die henzelf ooit hebben overtuigd, ervan uitgaande dat deze argumenten ook anderen zullen overtuigen. Welke liefdesverklaringen hebben jou al eens geholpen? Daarnaast is het beter goed gejat dan slecht bedacht. Neem eens een kijkje in de dichtenbundels van Shakespeare of tussen de brieven van de vrouwen aan Casanova? Zo'n mooie passage kan de romantische aftrap zijn van jouw liefdesspeech.

3. Wat is de beste illustratie van jouw argument?

Een goed argument verdient aandacht en moet tastbaar gemaakt worden. Raffel jouw argumenten niet af maar besteed er tijd aan en zorg ervoor dat ze echt ‘landen’ bij jouw partner. Neem de tijd om te vertellen hoe prachtig ze is. Of benoem zijn bijzondere karaktereigenschappen. Denk hierbij aan het benoemen van voorbeelden, om de situatie nog beter te laten landen. Zo weet je zeker dat jouw complimenten zeker gehoord worden.

Uiteindelijk draait het natuurlijk ook om het spreken vanuit je hart. Maar of je nu buiten haar raam staat met een geluidsbox en haar favoriete nummer. Of liever gaat voor een limousine en een bos rozen. Een goede voorbereiding is het halve werk.