Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer
 • Leergang assertief managen

Leergang assertief managen

 • Spanning omzetten in ontspanning
 • Je publiek boeien
 • Impact van woordkeuze
 • Positief beïnvloeden
 • Beïnvloeding ontkrachten en omdraaien
 • Ontdek hoe je jezelf wilt profileren
 • Vergroten assertiviteit
Prijs: VANAF €3.499

Leergang assertief managen

 • Spanning omzetten in ontspanning
 • Je publiek boeien
 • Impact van woordkeuze
 • Positief beïnvloeden
 • Beïnvloeding ontkrachten en omdraaien
 • Ontdek hoe je jezelf wilt profileren
 • Vergroten assertiviteit
Prijs: VANAF €3.499

Wat houdt de leergang assertief managen in?

Als moderne professional sta je middenin je organisatie. Je bent druk met je dagelijkse taken maar daarnaast voel je je verantwoordelijk voor het goed functioneren van je team. Je wil assertief zijn en goede ideeën bijdragen tijdens vergaderingen. En je wil jezelf blijven ontwikkelen. Ook wordt er van je verwacht dat je presentaties geeft en het bedrijf vertegenwoordigt tijdens netwerkevenementen. Dat zijn een hoop verschillende vaardigheden. Als je van nature geen extravert persoon bent, kan het nog wel eens lastig zijn om altijd ‘aan te staan’ en jezelf en je bedrijf te presenteren.

Deze leergang vormt een mooie combinatie van drie trainingen waarin presenteren en profileren centraal staan. Je leert assertiever te zijn en meer impact te maken zonder je eigen stijl te verliezen. De leergang wordt afgesloten met een persoonlijke coachingsessie waarin je één-op-één aan de slag gaat met jouw persoonlijke leerdoel.


 • Blijvende invloed

  Het werkelijke resultaat van de training is pas merkbaar op de langere termijn, als de training wel of niet blijvend van invloed blijkt te zijn op de manier van vergaderen binnen de afdeling.

  F. Labouille, Rabobank International
 • Bruikbaar voor dagelijkse situaties

  De één-op-één sessie biedt bruikbare handvatten voor dagelijkse situaties en om discussies in eigen hand te nemen

  Anoniem
 • Bruikbare en direct toepasbare tips

  Ik heb alle tips kunnen gebruiken voor een lokale bijeenkomst. Er waren 500 aanwezigen dus ik heb luid mijn verhaal via het 'wat, waarom en hoe-principe' kunnen gebruiken. Werkt prima!

  A. Sajid
 • Heel nuttig!

  Praktisch en direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk. Heel nuttig! 

  Florien Blinde, De Haagse Hogeschool
 • Grote tevredenheid

  Mijn indruk is dat er tevreden bezoekers, tevreden organisatoren, en dus tevreden leidinggevenden terugkijken op een geslaagde dag.

  Anneke van der Elst, Ministerie VWS
 • Handvatten ter verbetering en hoog niveau

  De training biedt hele concrete handvatten ter verbetering in een veilige leeromgeving en kent een hoog niveau.

  Anoniem
 • Groot leereffect door kleine groep

  Het was een prettige, krachtige en efficiënte training. Doordat met kleine groepen gewerkt wordt is het leereffect groot.

  Anonoiem
 • Goede eyeopeners

  Goede eye openers. Dagvoorzitten is een vak en niet iets wat je zomaar doet.

  Anoniem
 • Goed meedenken

  Ik ken weinig andere partijen die zo goed meedenken in de voorbereiding van een event.

  Rick de Visser, Kennisnet

Programma

De leergang bestaat uit drie tweedaagse trainingen en een afsluitende persoonlijke coachingsessie. Je kunt de trainingen volgen op basis van je eigen agenda maar wij adviseren deze volgorde:

Persoonlijk profileren

Je werkt aan het vergroten van je zichtbaarheid en assertief communiceren. Dit doe je door je persoonlijke stijl beter te begrijpen en deze te versterken. Je hoeft niet extravert te zijn om impact te maken. Met deze training leer je hoe je profileringsstrategieën in jouw voordeel in kunt zetten.

Overtuigend presenteren

In deze training leer je structuren die je kunnen helpen om een krachtig maar ontspannen verhaal neer te zetten. Daarnaast staat de kracht van woorden centraal. Hoe kies je het juiste woord of “frame” om impact te maken met je boodschap? Je leert hoe je met specifieke taal emoties naar boven haalt bij je publiek, en zo een beeld neerzet dat je boodschap versterkt.

Bewust beïnvloeden

Dé expert op het gebied van beïnvloeden is de Robert Cialdini. Zijn methode is gebaseerd op menselijke communicatie en sociaal gedrag. Deze training is geïnspireerd door zijn 7 principes van beïnvloeding. Hier voegen wij onze eigen ideeën over overtuigingskracht aan toe. Zo geven we je stap voor stap handvaten om met beïnvloedingstechnieken je doelen naar je hand te zetten.

Persoonlijke coaching

De beste manier om zelfverzekerder en meer ontspannen voor je publiek te staan is aan de slag te gaan met je ontwikkelpunten. In een persoonlijke coaching word je bijgestaan door één van onze overtuigexperts die vooraf met jou een programma opstelt dat volledig is afgestemd op jouw persoonlijke leerdoelen en –wensen.

Gratis Oefenavonden
Blijf onbeperkt oefenen op onze speciale oefenavonden voor oud-cursisten


Voor wie?

Deze training is met name interessant voor professionals die zichzelf al hebben bewezen maar toch nog wat steviger in hun schoenen willen staan. Mensen met een verantwoordelijke functie die meer uit zichzelf willen en kunnen halen.

Persoonlijke feedback staat in al onze trainingen centraal. Daarom geven wij je de ruimte om je eigen leerdoelen binnen het bestaande programma te behalen. De trainer creëert een veilige leeromgeving waardoor je niet alleen van de trainer kunt leren maar ook van elkaar. Groepen bestaan uit minimaal 4 en maximaal 8 personen.


Waarom het Nederlands Debat Instituut?

Goed spreken en goede gesprekken brengen je vooruit. Als mens en als maatschappij. Daarom helpen wij al 20 jaar individuen om beter te spreken en organisaties om beter het gesprek aan te gaan. In veel van wat we doen staat debatteren centraal. Omdat we geloven dat het debat onmisbaar is in ieder goed gesprek. Maar waarom moet je nu juist voor een training van het debatinstituut kiezen?

1. Bevlogen trainers

Onze trainers zijn bevlogen professionals. Wekelijks maken zij video’ s en schrijven artikelen over overtuigingskracht, en analyseren speeches in de media om hun inzichten met jou te delen. Ze hebben allemaal voor dit vak gekozen omdat ze een passie hebben voor het gesproken woord. Onze trainers hebben ook veel persoonlijke ervaring met het spreken voor groepen en het leiden van bijeenkomsten. Zij kennen en snappen de uitdagingen waar jij voor staat, en weten dat de praktijk altijd anders is dan de theorie. Ze kunnen eindeloos voorbeelden en suggesties geven vanuit de praktijk over wat werkt en wat de grootste valkuilen zijn.

2. Bewuste focus en maatwerk

Wat ons bijzonder maakt is dat wij enkel en alleen trainingen verzorgen op het gebied van goed spreken. Die keuze hebben wij twintig jaar geleden bewust gemaakt omdat daar onze passie ligt. Dit zorgt ervoor dat de focus van ons instituut ligt op mensen verder helpen in het nog beter spreken. Daar weten wij dan ook alles van af en willen we de allerbeste in zijn. We geven trainingen aan mensen uit de hele samenleving. Doordat wij zo breed georiënteerd zijn, weten wij precies wat nodig is om je verder te ontwikkelen. En we kunnen echt maatwerk leveren zodat we jou kunnen helpen om verder te komen.

3. Blijven leren en enthousiasmeren

Spreken leer je door te spreken. Onze trainingen zijn heel goed, maar zijn vooral een eerste stap op weg naar succes. Je zal na de training zelf moeten blijven oefenen en willen blijven verbeteren. Wij helpen je daar graag mee. Dat doen we door je regelmatig exclusieve tips te sturen nadat je de training bij ons hebt afgerond. Ook organiseren wij exclusief voor oud-cursisten iedere maand een gratis oefenavond ‘Overtuigend Spreken’ onze kantoorvilla in Hilversum. Tijdens deze avonden ga je veel spreken, debatteren, onderhandelen, pitchen en gesprekken modereren via allemaal leuke en verrassende oefeningen.

Extra onderdelen

Bestseller ‘Debatteren om te winnen’
Tijdens de leergang ontvang je onze managementboek.nl bestseller ‘Debatteren om te winnen’. Onze overtuigexperts laten hierin aan de hand van diverse methoden, overtuigtips, analyses en oefeningen zien hoe je sterker kunt argumenteren en overtuigender kunt presenteren. Meer informatie


Alvast thuis oefenen?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal. Ontdek daar wekelijks inspirerende korte video’s met praktische tips.


Prijs training

 • Leergang assertief managen: € 3.499,-
  Dit is inclusief studiemateriaal, luxe catering, onze bestseller ‘Debatteren om te winnen’, het deelnemerscertificaat en uitgebreide begeleiding na de training.

 • Leergang assertief managen + extra coaching: € 4.127,-
  Normaal gesproken is een persoonlijke coachingsessie €785,- maar in combinatie met een training krijg je 20% korting op de sessie.

Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie).

Open inschrijving of incompany

Bij vier of meer deelnemers van dezelfde organisatie verzorgen we deze training ook incompany. Wij gaan graag met je in gesprek om de training passend te maken voor jouw organisatie. Neem contact met op Daphne Werner via werner@debatinstituut.nl of 035 - 625 20 50.Meer informatie

Prijs: VANAF €3.499

Vragen?

Nederlands Debat Instituut
info@debatinstituut.nl
(035) 625 20 50


Data & Locatie

Data

Persoonlijk profileren

 • 14 oktober en 11 november

Bewust Beïnvloeden

 • 12 september en 3 oktober

Je kunt ook een andere combinatie van dag 1 en dag 2 kiezen.

Overtuigend presenteren

 • 5 september + 26 september 2019
 • 20 november + 11 december 2019

Je kunt ook een andere combinatie van dag 1 en dag 2 kiezen.

Persoonlijke coaching

De persoonlijke coaching wordt in overleg gepland.

Locatie

Deze training wordt gegeven in onze mooie kantoorvilla in Hilversum. We zijn goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Je kunt achter ons pand parkeren.

Adres: Frans Halslaan 57, 1213 BK in Hilversum

 


Meer verdieping?

Persoonlijke coaching

Wil je nog meer verdieping? Kies dan voor een extra persoonlijke coachingsessie. Dit is een op maat gemaakte één-op-één sessie waarin je samen met je trainer werkt aan het behalen van jouw leerdoelen. Wil je een bepaalde vaardigheid uit de training nog verder aanscherpen? Of wil je een lastige onderhandeling of interview voorbereiden? Jullie gaan samen met jouw casus aan de slag. Bestel een coaching los, of kies een combinatie van een training en persoonlijke coaching (met korting).

Leergang leiderschapscommunicatie

Zoek je een totaalpakket waarin je niet alleen leert om overtuigender te spreken maar ook om beter te onderhandelen en vergaderen? Volg dan de ‘Leergang leiderschapscommunicatie.’ In dit programma volg je drie trainingen die je helpen om effectief en overtuigend te communiceren. Vaardigheden die je moet bezitten om niet alleen het beste in jezelf te ontdekken, maar ook het beste uit je team te halen.


Ontvang 5 gratis tips

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:


Ongeldige invoer

Trainers

 • Anna Heijker
 • Arthur Noordhuis
 • Dirk van Dorsselaer
 • Frouke Kramer
 • Lennart van der Linden
 • Nick Schoemaker
 • Roderik van Grieken
 • Marie Maessen

 • Impressie

  Ontdek de sfeer van een training bij het Nederlands Debat Instituut

  Assertiever zijn door hiermee te stoppen! | OVERTUIGTIP