Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer

Tips van de dagvoorzitter: Met een prachtig podium presteer je perfect

Vaak wordt een podium tijdens een congres simpelweg gezien als de plek waar de sprekers van het programma staan. Een katheder links of rechts van het midden voor de sprekers en een afgerokte tafel met stoelen voor de paneldiscussie. Een gemiste kans. Zo'n podium straalt afstandelijkheid en saaiheid uit. Met een paar simpele aanpassingen creëer je vanaf het eerste moment een hele andere sfeer.

Wat willen de sprekers?

Hebben sprekers eigenlijk wel behoefte aan een katheder of vinden ze het prima als er ergens op het podium een hoge tafel staat waar ze hun aantekeningen op kunnen leggen? Vraag het ze vooraf eens. Als er geen behoefte is aan een katheder zet hem dan vooral niet op het podium!

Paneldiscussie? Doe het eens anders

En een paneldiscussie kan ook prima plaatsvinden achter een paar statafels. Eventueel met barkrukken erbij. Dit straalt veel meer energie en plezier uit dan vijf mensen achter een afgerokte tafel. Je kunt eventueel ook een zitje bouwen op het podium met een paar fauteuils of een bankstel. Zet er desnoods een schemerlamp bij om een huiselijke sfeer te creëren.

Het podium is een etalage

Waar het om gaat is dat je het podium gaat zien als een etalage waar je programma op wordt uitgestald. Vergeet niet dat je bezoekers er de hele dag naar moeten kijken. Besteed er dus aandacht aan. Het is een kleine moeite met een groot effect!

Meer inspiratie voor een prachtig podium? Bekijk dan deze vlog van dagvoorzitter Roderik van Grieken: