Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer

Waarom Andre van Duin de Nederlandse James Bond is

Andre van Duin, ook de persoonlijke held van directeur Roderik van Grieken, neemt vandaag de Zilveren Nipkowschijf in ontvangst. Voor ons een mooi moment om het recept van zijn 51 jaar tv-succes nader te onderzoeken. Andre van Duin is een fenomeen in televisie-, theater- en radioland. Van zijn grappige voice overs in ‘Animal Crackers’, zijn komische optreden in het radioprogramma de ‘Dik Voormekaar Show’ tot de bekende quote: “Dat zijn zij” uit de scene ‘De trouwzaal’. En nog steeds levert hij op 71-jarige leeftijd topprestaties als presentator van ‘Heel Holland Bakt’ en als acteur in ‘Het Geheime Dagboek’. Voor ons staat hij gelijk aan de Britse tv-held James Bond.

andre van duin YT

Wat maakt Van Duin zo razend populair? Met zijn rotsvaste imago van een enigszins naïeve, maar uiterst goedmoedige en grappige ontregelaar, maakt hij Nederlanders al meer dan 50 jaar aan het lachen. De komiek is een persoonlijkheid waar wij op kunnen bouwen. Voorspelbaar en authentiek tegelijk, daar houden wij als publiek van en precies daarom dopen we hem vandaag tot de Nederlandse versie van James Bond.

James Bond is een in Engeland geboren televisiester. Zijn populariteit is te wijden aan zijn herkenbare charmante karakter, zijn successen als womanizer en tevens als redder in nood. Net als bij Van Duin weet je precies wat je van Bond kunt verwachten. Beiden zijn het uitgesproken persoonlijkheden, die perfect passen in de cultuur waar zij zijn ontpopt. De Britse televisiester ademt het archetype van de Britse man. Een keurige verzorgde en welbespraakte man. Met zijn vaste drankje, zijn overtuigende versiertrucs en zijn spectaculaire winst op elke vijand is hij al decennialang dé Britse held.

Een rol die Van Duin ook al 50 jaar in Nederland vervuld. Hij levert al jarenlang acteer- en presentatiekunsten die in het straatje vallen van de Nederlandse doelgroep. Wij houden van de normale man, die ons met zijn naïeve en vaak domme acties enorm aan het lachen maakt. Geef ons maar iemand die net is als wij, dan is het herkenbaar en luchtig, met als resultaat voor generaties lang gegarandeerd een avondje lachen.

Wat kunnen wij nu leren van de James Bond van de Lage Landen? Wees duidelijk, voorspelbaar en creëer een enigszins afwijkend profiel en doe dit met volledige overgave. Misschien kom je dan een klein stapje in de buurt van wat onze Nederlandse held Andre van Duin in 51 jaar heeft neergezet.