Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer

Verslag Raadsledencongres 2018

Wat was het een bijzondere dag in het Congrescentrum ‘1931’ te Den Bosch! In grote getale waren raadsleden en kandidaat-raadsleden op het Raadsledencongres 2018 aanwezig. Van de bijna vijfhonderd mensen was tweederde deel kandidaatraadslid.

Foto AN met minister BZK Ollongren

Olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband sprak inspirerende woorden over het belang van een goed team. Cruciaal is het vertrouwen dat je aan elkaar moet geven om er een succes van te maken.

Daarna presenteerde dr. Henk van der Kolk van de Universiteit Twente kort verschillende onderzoeken over de lokale politiek. Hieruit bleek dat het vertrouwen in de gemeenteraad en al zijn lokale instituties nog steeds erg veel groter is dan in andere landen, maar dat dit ook sterk correleert en fluctueert met de prestaties van de landelijke politiek.

Vervolgens stoof de groep uiteen in drie workshops, waarna iedereen bij elkaar kwam voor een plenaire slotsessie waarbij minister Kajsa Ollongren van BZK ook aanwezig was. Deze uiterst informatieve dag kunnen we samenvatten met het adagium: ‘hard gelachen, veel geleerd’.

 

Workshop 'Effectief debatteren'

De workshop Effectief debatteren in de raad van het Nederlands Debat Instituut was zeer populair. De zaal van trainer Arthur Noordhuis puilde uit. Tot onze grote vreugde was niet alleen de sessie helemaal vol, maar bleken de aanwezige raadsleden ook vol enthousiasme mee te doen. We ontvingen na afloop veel positieve feedback. Veel raadsleden hebben interesse in training, maar geen of weinig opleidingsbudget. Hiervoor organiseren wij in ieder geval de Raadsleden debatcompetitie (meer info volgt) en we hebben een YouTube kanaal met veel interessante vlogs omtrent (effectief) debatteren en vergaderen.

Voor meer informatie over onze trainingen en de PowerPoint van deze workshop kunt u onze projectmanager Gemeenten & Overheid Jesse Markus mailen via markus@debatinstituut.nl of bellen via: 035-6252050.

Op naar de verkiezingen van 21 maart!