Serie winnende debattips

Een krachtig slot bij je presentaties

Wat je aan het einde vertelt, blijft het best hangen, zo weten we uit ervaring. Met een sterk einde laat je dus een goede indruk achter. Toch eindigen veel toespraken of presentaties nog steeds met iets als: ‘Bedankt voor de aandacht,’ of: ‘Hier wil ik het bij laten.’ Dat is niet alleen slecht het is ook jammer, want de conclusie biedt veel mogelijkheden. Bovendien getuigt het niet van veel waardering voor de inhoud van je eigen verhaal.

Bekijk

Deel 11: Herken het probleem

Waarom is het soms zo lastig om gelijk te krijgen terwijl je zeker weet het wel te hebben? Meestal omdat je niet goed hebt uitgelegd wat het probleem is en waarom de wereld beter wordt van jouw oplossing.  In deze debattip laten we zien hoe je herhalingen kunt voorkomen en je je overtuigingskracht kunt vergroten, door het onderliggende probleem te benadrukken.

Bekijk

Deel 9: Geef geen commentaar op jezelf

Het is vaak moeilijk om de zenuwen in bedwang te houden tijdens een toespraak of debat, zeker als je niet geoefend bent. Een veelgemaakte fout is om commentaar op jezelf te geven. Dit geldt zowel voor, tijdens als na een presentatie.

Bekijk

Deel 7: Hoe lang mag een betoog zijn?

Op 21 januari 2013 sprak Barack Obama vanaf de trappen van het Capitool een miljoen Amerikanen in de vrieskou toe. Miljarden mensen volgden de inaugurele toespraak van de president van Amerika via de  televisie. Deze belangrijke toespraak duurde slechts 18 minuten. En de nieuwe koning Willem Alexander sprak tijdens de inhuldiging inclusief eed  iets meer dan 12 minuten. Vele onderzoeken tonen aan dat de spanningsboog van mensen die luisteren beperkt is.

Bekijk

Overtuigend spreken met de autocue

Een zeer belangrijk deel de overtuigingskracht wordt bepaald door de
presentatietechniek van de spreker. Hoewel de inhoudelijke kennis niet
onbelangrijk is, blijft de manier waarop de boodschap wordt gebracht
doorslaggevend. Daarbij zijn geloofwaardigheid en oogcontact belangrijke
ingrediënten.

Bekijk

Deel 3: debat of discussie?

Hoewel debatvaardigheden in het dagelijks leven goed van pas komen, blijft zuiver debatteren een schaarse aangelegenheid en veelal voorbehouden aan juristen, politici of wedstrijddebaters. Vaker is er sprake van een discussie, waarbij niet alleen de regels maar ook het doel anders zijn. Wat precies het verschil maakt lees je in de Winnende Debattip van vandaag: debat of discussie?

Bekijk

Deel 1: voorbereiding

In discussies en debatten is er geen tijd om alle gebruikte argumenten van je tegenstanders rustig te analyseren. Wel kun je bij je voorbereiding al grotendeels voorspellen welke bezwaren waarschijnlijk gebruikt gaan worden.

Bekijk

Effectieve stijlfiguren in presentaties

Obama, Rutte en Zuckerberg. Wat hebben ze gemeen? Dat ze in speeches altijd stijlfiguren gebruiken en hun boodschap beter blijft hangen. Daarmee luisteren ze goed naar de Oude Grieken. Hier volgen een paar gouden tips om zelf ook betere presentaties te houden die overtuigen!

Bekijk

Deel 10: presentatie versus argumentatie

Vraag je collega’s eens wie ze een sterke, geloofwaardige spreker vinden en waarom. Geloven ze mensen op basis van hun presentatie of op basis van hun argumentatie? Waarschijnlijk zal iedereen antwoorden: op basis van de argumentatie, de inhoud van zijn woorden. Maar als je doorvraagt, blijkt dat de uitstraling doorslaggevend is.

Bekijk

Deel 8: Overtuig met de juiste status

Waarom trekken sommige mensen direct de aandacht als ze ergens binnenkomen en vallen anderen na een uur nog niet op? Dit heeft te maken met de hoge of lage status van hun houding. Bij elke presentatie zou je je hiervan bewust moeten zijn. 

Bekijk

Deel 6: persoonlijke spreekstijl

De ideale spreker bestaat niet, net zomin als het ideale publiek of het ideale onderwerp. Ook bestaat er geen ideale spreekstijl; deze is namelijk altijd afhankelijk van boodschap, situatie en publiek. Zelfs de grootste sprekers kunnen niet elk publiek van elke boodschap overtuigen. In deze winnende debattip leggen we je uit hoe je jouw persoonlijke spreekstijl kunt inzetten om je overtuigingskracht te vergroten.

Bekijk

Deel 4: boeiend stemgebruik

Een van je krachtigste tools bij een presentatie of een debat, is je stem. In de Winnende Debattip van vandaag laten we je zien hoe je je stem kunt gebruiken om je publiek te bereiken, prikkelen en te overtuigen.

Bekijk

Deel 2: zenuwen de baas

Je hebt de boel gisteravond nog heel goed doorgenomen en ook nog even in de trein vandaag. Toch sta je stijf van de zenuwen. Over een paar minuten begint jouw presentatie. Voor veel professionals is dit erg herkenbaar. Waarom hebben we last van zenuwen en wat kunnen we eraan doen?

Bekijk