Slotdebat Nederland Leest op het Spui in Amsterdam
Een debat over morele dilemma’s, door Willem Frederik Hermans beschreven in 'De donkere kamer van Damokles'.

Slotdebat Nederland Leest op het Spui in Amsterdam

Een debat over morele dilemma’s, door Willem Frederik Hermans beschreven in 'De donkere kamer van Damokles'. In de open lucht. Midden in de winter. Een uitdaging waar CPNB en het debatinstituut een succes van wisten te maken!

Vanuit het debatinstituut begeleidden Natalya Souljé en Joost Hoebink het slotdebat van de campagne van Nederland Leest, dat plaats vond plaats op 30 november. Natalya verzorgde de afstemming met de opdrachtgever en droeg onder meer bij aan de wervingscampagne.

De deelnemers aan het debat waren onder meer geselecteerd uit tientallen debatten die de weken daarvoor in bibliotheken door het hele land werden gehouden, maar de insteek was een nog breder publiek te bereiken. De Stichting voor Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek had 700.000 gratis exemplaren van Hermans’ boek, De donkere kamer van Damokles, verspreid door het hele land. Uit dat boek destilleerde debatleider Joost Hoebink samen met het filosofenduo Fank en Maarten Meester drie stellingen. 

Midden op het Spui in Amsterdam bouwde CPNB vervolgens een debatarena waar een carrouseldebat gehouden werd. De broers Meester waren aanjagers en zetten de dilemma’s telkens zeer scherp neer. “De sfeer en inhoud van het debat overtrof onze verwachtingen” laat Aafke Komen van CPNB weten.

Ondanks een temperatuur van rond het vriespunt wist het debat op het Spui toch vele voorbijgangers te boeien. Ambassadeur van Nederland Leest Philip Freriks trad op als juryvoorzitter en genoot van het debat: “Ongelooflijk wat jullie hier weten neer te zetten!”

Meer weten over hoe we u ook kunnen helpen?

Neem contact met ons op