• Moderator

Moderator

 • Een professionele en ervaren moderator
 • Een passend format
 • De juiste toonzetting voor uw bijeenkomst
 • Een gestroomlijnde discussie of brainstorm
 • Zinvolle wisselwerking tussen de deelnemers
Prijs: Op aanvraag

Moderator

 • Een professionele en ervaren moderator
 • Een passend format
 • De juiste toonzetting voor uw bijeenkomst
 • Een gestroomlijnde discussie of brainstorm
 • Zinvolle wisselwerking tussen de deelnemers
Prijs: Op aanvraag

Moderator boeken

Een moderator kan worden ingezet om maximale interactie in uw programma in te brengen. Of dat nu een brainstormsessie, strategisch overleg of andere bijeenkomst is. Hij zorgt er onder andere voor dat discussies en vraaggesprekken goed geleid worden, dat dialogen professioneel, eerlijk en gestructureerd verlopen en dat deelnemers aan uw bijeenkomst actief kunnen participeren. Uitgaande van het gewenste eindresultaat kunnen wij u adviseren hoe uw programma zo aantrekkelijk mogelijk vorm te geven en uw sprekers een glansrol te bezorgen.

Onze moderatoren zorgen ervoor dat uw bijeenkomst inhoudelijk interessant en relevant blijft. Zij bewaken de rode lijn van het programma, dagen mensen uit om mee te denken en vragen door. Op welke manier u deelnemers ook in gesprek wilt laten komen, een moderator van het debatinstituut vindt een passende vorm bij uw doelstellingen en begeleidt uw bijeenkomst in de juiste sfeer.

Zonder interactie met het publiek gaat de inhoud verloren.

 • Scherpe vragen en juiste dosis humor

  De samenwerking met het debatinstituut was zeer prettig. Roderik van Grieken stelde tijdens de presentatie van het bedrijfslevenbeleid op de juiste momenten scherpe vragen. Daarnaast wist hij met de juiste dosis humor een losse sfeer te creëren.

  Jolien Le Rutte, Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie
 • Optimaal rendement

  Donatello Piras is een moderator die uit een bijeenkomst het optimale rendement haalt. Hij snapt het!

  Rabobank Rotterdam
 • Helder in communicatie

  Helder in communicatie, voorbereiding en uitvoering.
  Het Nederlands Debat Instituut heeft uitgevoerd wat ze hebben beloofd; kwaliteit.

  Twan de Berk, Ampelmann
 • Prettig schakelen en snel de inhoud te pakken


  Ik ben zeer tevreden over zowel de voorbereiding als het ontbijt zelf.
  Roderik deed het erg goed, zoals je trouwens kan verwachten van de directeur van zo’n instituut.

  Aginus Kalis, directeur CIBG

 • Wonderful moderator

  It was my pleasure to meet Donatello Piras at the Netherlands-Russia Business Meet! He is a wonderful speaker and moderator. It was really great to listen to him and to watch how marvelously he kept the business meet under control and managed to keep the whole event going. 

  Russische deelnemer Netherlands-Russia Businss Meeting
 • Positive energy, enthusiasm and professional appearance

  Nick Schoemaker did a fantastic job. His positive energy, enthusiasm and professional appearance had a great effect on the audience. His performance contributed to a very successful event for both our guests and our company. Thank you Nick!

  Annetje Suorsa, Top Employers Institute
 • Juiste toon en houding met balans tussen ruimte geven en ingrijpen

  Roderik heeft de avond prima geleid! De juiste toon en houding, passend bij de sfeer en het karakter van de avond. Ruimte gevend aan emoties, maar ook heldere afspraken maken met de aanwezigen en op het juiste moment ingrijpen om te voorkomen dat zaken uit de hand lopen. De goede voorbereiding met Roderik heeft zeker geholpen om de avond goed te laten verlopen.

  Jelly Kamminga, raadsgriffier Gemeente Purmerend:
 • Van passief naar actief

  Roderik van Grieken heeft ons geholpen om de opzet van onze jaarlijkse strategie bijeenkomst om te bouwen van passief naar actief. Wij zijn erg tevreden hoe deze verlopen is.

  Seth Huizenga, Aako B.V.
 • Overtuigend focus aanbrengen

  Roderik van Grieken weet zowel in de voorbereiding van een discussiebijeenkomst als in de discussie zelf op een overtuigende manier focus aan te brengen.

  Monica Brouwer, ActiZ
 • Uitstekende presentatie en procesbegeleiding

  Uitermate tevreden! Het Nederlands Debat Instituut heeft een uitstekende bijdrage geleverd aan het eindresultaat van een werkconferentie van TSN Thuiszorg. Professionele presentatie en vooral procesbegeleiding was kenmerkend.

  H. Van Leeuwen, TSN Thuiszorg
 • Levendig en aansprekend

  Wij hebben een ongelofelijk leuke ochtend gehad. Het debat was zeker ook mede dankzij jullie debatleider erg levendig en aansprekend. Wij hebben veel van elkaar geleerd!

  Mr. Michaël Glas, Glas & Van den Heuvel advocaten

 • Anna stond met flair in de zaal

   Anna Heijker heeft vier belangrijke bijeenkomsten voor ons geleid. Anna heeft samen met onze communicatieadviseurs een interessant en dynamisch programma samengesteld en ze stond met flair in de zaal! Precies wat we nodig hadden!

  Ton van Abeelen – Leader Deloitte Private
 • Anna heeft zich grondig voorbereid en nauwkeurig naar mijn wensen geluisterd

  “Anna heeft zich heel grondig voorbereid op de bijeenkomst, heel nauw geluisterd naar mijn wensen en op de dag zelf het evenement heel efficiënt begeleid. Haar inzet heeft zeker bijgedragen aan een productieve en positieve sfeer, voor het publiek evenals voor de sprekers. Ik kijk uit naar de verdere samenwerking!”

  Cecilia Thorfinn - Hoofd Persvoorlichting, Vertegenwoordiging van de Europese Commissie 

Gespreksleiders

 • Roderik van Grieken
 • Nick Schoemaker
 • Anna Heijker
 • Donatello Piras
 • Rogier Elshout
 • Frouke Kramer
 • Dirk van Dorsselaer
 • Jesper Rijpma
 • Lennart van der Linden
 • Marie Maessen

 • Onze werkwijze

  Wij denken in de voorbereidende fase naar uw bijeenkomst graag met u mee om een aantrekkelijk en passend format uit te werken. Interactie is ons handelsmerk. De juiste balans tussen vorm en inhoud, structuur en helderheid is een van onze belangrijkste criteria. Bij het vinden van deze balans staan uw doelstellingen centraal.
  Onze moderator vertaalt deze doelstellingen naar een interactief concept. Daarbij wordt hij ondersteund door een van onze projectmanagers, die het concept naar een helder draaiboek vertaalt, uw aanspreekpunt is voor praktische, inhoudelijke en logistieke vragen en de moderator faciliteert met onder andere spreekkaarten.


  Onze concepten

  Bij het modereren van bijeenkomsten staan bij ons twee begrippen centraal: structuur en interactie. Iedere bijeenkomst verdient een heldere en logische opbouw die stap voor stap bijdraagt aan het bereiken van uw doelstellingen. Afhankelijk van uw wensen ontwikkelen wij een passend format en garanderen wij u een gestroomlijnde en zinvolle wisselwerking tussen alle aanwezigen.
  Een expertmeeting in de ICT branche over actuele ontwikkelingen vraagt een andere aanpak en toonzetting dan een gesprek tussen management en teamleden over organisatieverandering. Een informatieve bijeenkomst wordt anders vormgegeven dan een brainstorm waar beleid uit voort moet komen.
  Onze moderatoren vragen door, vatten samen, geven deelnemers de ruimte, bewaken structuur en de rode draad en leiden de betrokkenen naar het gewenste eindresultaat.


  Waarom een moderator van het Nederlands Debat Instituut

  Bij het debatinstituut zijn we pas tevreden als uw bijeenkomst een succes is. Onze belofte aan u is dat we uw congres naar een hoger niveau tillen en de nodige energie in de zaal los komt. Om deze belofte waar te maken, hebben we een gouden recept van vier ingrediënten:

  1. Bevlogen experts

  Al onze moderatoren zijn bevlogen professionals die dagelijks met dezelfde energie en passie op het podium staan. Ze leiden wekelijks meerdere bijeenkomsten en zijn thuis in vele branches, maatschappelijke vraagstukken en sectoren. Deze kennis gebruiken zij tijdens bijeenkomsten om zaken te verduidelijken of in een breder perspectief te plaatsen. Naast hun werk als gespreksleider geven ze ook training in “Succesvol bijeenkomsten leiden”. Modereren is echt hun vak en ze zijn er trots op!

  2. Interactieve concepten

  Onze moderatoren leiden niet alleen uw bijeenkomst, ze denken in de voorbereiding ook actief mee met de inhoud en de vorm. We beschikken over een breed scala aan interactieve werkvormen die we op maat kunnen toespitsen op uw evenement.

  3. Professionele organisatie

  Een moderator inhuren bij het Nederlands Debat Instituut betekent meer dan iemand die slechts uw bijeenkomst aan elkaar praat. In teams van twee bereiden de dagvoorzitter en de projectmanager uw congres in detail voor. Als u vragen heeft, of in het geval van spoed, kunt u altijd bij onze projectmanagers terecht. Wel zo handig, omdat onze moderatoren natuurlijk vaak sessies leiden en dus niet altijd bereikbaar zijn.

  4. Groot netwerk

  Bij het debatinstituut staan we middenin de samenleving. We beschikken over een indrukwekkend netwerk binnen de overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs. Wilt u een specifieke doelgroep bereiken met uw bijeenkomst? Wij helpen u graag!


  Referenties

  • Moderator tijdens Global Conference on Cyberspace
   Adviseur en moderator Global Conference on Cyberspace
  • Moderator tijdens Gecombineerde Zitting
   Walter Freeman dagvoorzitter van de jaarlijkse Gecombineerde Zitting
  • Donatello Piras dagvoorzitter op Introductie voor Advocaten
   Onder leiding van het debatinstituut worden de introductiedagen van de Beroepsopleiding voor advocaten een interactieve sessie. Donatello leidt onder andere de onderdelen over de kernwaarden van de advocatuur.
  • De Coöperatie is springlevend!- congres Rabobank
   'De Coöperatie is springlevend!' Dat was de titel van het congres dat Rabobank Rotterdam op 29 oktober jl. organiseerde.
   'De Coöperatie is springlevend!' Dat was de titel van het congres dat Rabobank Rotterdam organiseerde onder leiding van Donatello Piras.
  • Nieuwe Raad voor Leefomgeving en Infrastructuur trapt af met dagvoorzitter Joost Hoebink
   De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) is een nieuwe adviesraad voor regering en parlement op het domein van de fysieke leefomgeving. De secretaris van de raad schakelde het Debatinstituut in voor de begeleiding van de eerste samenkomst
  • Symposium Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB)
   Tijdens het KNB Symposium ‘Nederland en Europa’ leidde Donatello Piras een prikkelend debat over de toekomst van het notariaat.
   Tijdens het KNB Symposium ‘Nederland en Europa’ leidde Donatello Piras een prikkelend debat over de toekomst van het notariaat.
  • Focusgroep bijeenkomst Verbond van Verzekeraars & Rijksuniversiteit Groningen
   De toegankelijkheid van de verzekeringsmarkt voor zelfstandigen is door het Verbond van Verzekeraars benoemd als belangrijk aandachtspunt in de beleidsprogramma’ s. Dirk van Dorsselaer begeleidde het open en creatieve proces
  • Werkconferentie GGZ Nederland
   GGZ Nederland wilde een nieuwe methodiek tijdens een werkconferentie bespreekbaar maken. Er werd gekozen voor een Lagerhuisdebat.
   GGZ Nederland wilde een nieuwe methodiek tijdens een werkconferentie bespreekbaar maken. Er werd gekozen voor een Lagerhuisdebat. GGZ Nederland heeft na het succes besloten een vervolg aan de werkconferentie te geven
  • Donatello Piras dagvoorzitter & coach voor Deloitte
   Al jaren is Donatello Piras debatleider, dagvoorzitter en coach voor diverse onderdelen van Deloitte. Zoals voor het debat tijdens het Commissarissen Programma, waar wordt gedebatteerd met commissarissen en toezichthouders over actuele onderwerpen.
  • Fysiotherapeuten massaal in debat tijdens FysioCongres!
   Voor het FysioCongres, georganiseerd door het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) traden Donatello en Joost op als debatleiders. Roderik trad op als dagvoorzitter van het interactieve congres.
  • Pensioenuitvoerder APG kiest voor vakkundige voorzitters
   In de snel veranderende pensioenwereld moet kordaat worden opgetreden. Om die vaardigheid te verbeteren werd samen met het Nederlands Debat Instituut een trainingsprogramma ontwikkeld. Doel? Vergadervoorzitters van APG beter toe te rusten in hun taak
  • Hoe wek je beroepsethiek tot leven?
   Samen met de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) zorgt het Nederlands Debat Instituut ervoor dat beroepsethiek in twee dagen tijd gaat leven én beklijft.
   Voor advocaten is beroepsethiek een belangrijk onderdeel van hun vak. Studenten leren alles over de Nederlandse en internationale wetgeving, maar hoe zorg je ervoor dat iets droogs boeiende manier gedoceerd wordt?
  • Jaarlijks congres Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers
   Sinds 2010 organiseert de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers jaarlijks een tweedaags congres voor haar achterban.
  • Roderik van Grieken debatleider Bedrijfsgeneeskundige Dagen
   Ieder jaar worden de Bedrijfgeneeskundige Dagen georganiseerd. Meer dan 500 bedrijfsartsen komen twee dagen bijeen om te praten over de inhoudelijke ontwikkelingen in het vak. Voor het derde jaar op rij leidde Roderik van Grieken een plenair debat.
  • Piras voor 3e keer dagvoorzitter Topsector Energie
   De energiesector is een van de 9 Nederlandse topsectoren die de overheid heeft aangewezen om wereldwijd toonaangevend te zijn en blijven. Tijdens de 3e Werkconferentie in Arnhem zette de Topsector een nieuwe stap.
  • Nederlands Debat Instituut in actie voor Giro 555
   Als bijdrage aan de actie van Giro 555 voor de slachtoffers van de tyfoon Haiyan op de Filipijnen veilt het Nederlands Debat Instituut een professionele dagvoorzitter voor een congres, een symposium of een andere bijeenkomst.
  • Slagvaardig debatteren voor politici Open VLD
   In het voorjaar van 2013 startte het debatinstituut een reeks van vier trainingen voor leden van de Open VLD, die vertegenwoordigd is van federaal niveau tot in vele gemeenten. De doelgroep bestond vooral uit de nieuw gekozen ‘mandatarissen’ van de g
  • “Ik heb maar een paar minuten nodig” - een avond met speechschrijvers
   Een sfeer oproepen, beeldend vertellen, gebruik van humor en metaforen. Het zijn ingrediënten die een speech aantrekkelijk maken. De laatste tijd zien we de belangstelling voor speeches toenemen.
  • Donatello Piras dagvoorzitter op Internationale Cybertop
   In het World Forum Den Haag vond de Global Conference on CyberSpace plaats, een internationale conferentie over internetveiligheid.
  • Moderator massale inspraakavond Purmerend
   Roderik van Grieken moderator massale inspraakavond Purmerend over mogelijke komst AZC
  • Moderator Koninkrijksjeugdparlement op Sint Maarten
   Moderator Koninkrijksjeugdparlement op Sint Maarten
  • Jeugd in Onderzoek
   Jeugd in Onderzoek is dé ontmoetingsplek voor iedereen die betrokken is bij de jeugdsector. Namens het Nederlands Debat Instituut mocht Joost Hoebink optreden als dagvoorzitter.
  • Roderik van Grieken moderator en debatleider bijeenkomsten FrieslandCampina
   Roderik van Grieken moderator en debatleider bijeenkomsten FrieslandCampina
  • Roderik van Grieken moderator Tech Talent Event ministerie Defensie
   Roderik van Grieken is vaste moderator van de Tech Talent bijeenkomsten, adviseert bij de opzet en begeleidt sprekers.
  • Introductiebijeenkomst nieuwe leden NOB
   Introductiebijeenkomst nieuwe leden Nederlandse Orde van Belastingadviseurs
  • Donatello Piras leidt stakeholders meeting voor Vodafone
   Donatello Piras leidt stakeholders meeting voor Vodafone
  • Donatello Piras leidt bijeenkomst over diversiteit bij NWO in Den Haag
   Donatello Piras leidt bijeenkomst over diversiteit bij NWO in Den Haag
  • Nick Schoemaker moderator tijdens expertbijeenkomst CBI over rijst & peulvruchten
   Nick Schoemaker moderator tijdens expertbijeenkomst CBI over rijst & peulvruchten
  • Rogier Elshout dagvoorzitter insipratiecongres gemeenten in West-Friesland
   Rogier Elshout dagvoorzitter insipratiecongres gemeenten in West-Friesland
  • Nick Schoemaker Moderator HBO Discours
   Nick Schoemaker modereerde discussies tussen de aanwezigen en begeleide de sprekers die kwamen pitchen rondom het thema “de leraar als rolmodel.”
  • Nick Schoemaker moderator tijdens een bijeenkomst van het finance-team van Pfizer Nederland
   Het finance team van Pfizer in Nederland had behoefte aan een goed gesprek over het functioneren van de afdeling en de teamleden, dit alles in een open en prettige sfeer. Nick Schoemaker modereerde deze geslaagde sessie.
  • Doutje Lettinga Moderator Madeby020 bijeenkomst
   Doutje Lettinga trad op als moderator tijdens de Madeby020 bijeenkomst van Diversion.
  • Roderik van Grieken moderator Filantropie Event ABN AMRO MeesPierson
   Roderik van Grieken trad de afgelopen jaren op als moderator van het ABN AMRO MeesPierson Filantropie Event.
  • Roderik van Grieken moderator Van der Feltz Advocaten
   Van der Feltz Advocaten uit Den Haag vierde haar tweede lustrum in het Oude Stadhuis van de gemeente Den Haag. Roderik van Grieken trad op als moderator en adviseerde in de aanloop naar het seminar over de opzet van de bijeenkomst.
  • Roderik van Grieken moderator Fiscalistendag BDO
   Jaarlijks komen alle fiscalisten van BDO in Stadion Galgenwaard bij elkaar voor de ‘Fiscalistendag’. Tijdens deze dag moeten een interessante en inspirerende inhoud samengaan met teamversterkende en enigszins luchtige interactie.
  • Roderik van Grieken moderator ESA Congres in Londen
   Ieder jaar organiseert de European Space Agency (ESA) een internationaal congres voor alle stakeholders in de Europese ruimtevaart. Roderik van Grieken trad op als dagvoorzitter tijdens de eerste dag van het congres.
  • Nick Schoemaker dagvoorzitter PhaCE career-event
   Nick Schoemaker leidde het evenement in goede banen, interviewde de sprekers en zorgde voor veel interactie met het publiek.
  • Nick Schoemaker gespreksleider G14
   Hij interviewde vier leden van de G14 die allen een best practice van het afgelopen jaar naar voren brachten.
  • Anna Heijker dagvoorzitter bij première van documentaire over kindermishandeling
   Anna Heijker trad op als dagvoorzitter bij de première van een documentaire ‘Onze Stem, Onze Kracht’.
  • Anna Heijker dagvoorzitter bij Installer Day Panasonic
   Anna Heijker gaf vooraf advies over het programma van de bijeenkomst en op de dag zelf leidde ze de bijeenkomst in goede banen.
  • Nick Schoemaker en Anna Heijker gespreksleiders bij interactieve Themadag HvA/UvA
   In opdracht van de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam leidden Nick Schoemaker en Anna Heijker de themadag ‘Samen een stap vooruit’ over de dienstenpakketten van beide onderwijsinstellingen in goede banen.
  • Anna Heijker moderator bij vier bijeenkomsten Deloitte
   Interactie was een belangrijk element in de bijeenkomsten bij Deloitte. Samen met de communicatieadviseurs van Deloitte stelde Anna een gevarieerd programma samen, waardoor de doelen van de bijeenkomst gerealiseerd konden worden.

  Tarieven

  Het tarief voor onze begeleiding is mede afhankelijk van welke moderator wordt ingezet en van de benodigde voorbereidingstijd. Neem gerust contact met ons op voor een indicatie van de mogelijkheden en kosten.


  Ontvang gratis event-tips

  Ontvang gratis event tips

  Ongeldige invoer
  Ongeldige invoer
  Ongeldige invoer
  Ongeldige invoer
  Ongeldige invoer

  Sluiten

  Ontvang gratis event tips

  Ongeldige invoer
  Ongeldige invoer
  Ongeldige invoer
  Ongeldige invoer
  Ongeldige invoer