• Onze dagvoorzitters en presentatoren
 • Onze dagvoorzitters en presentatoren
 • Onze dagvoorzitters en presentatoren
 • Onze dagvoorzitters en presentatoren
 • Onze dagvoorzitters en presentatoren
 • Onze dagvoorzitters en presentatoren
 • Onze dagvoorzitters en presentatoren
 • Onze dagvoorzitters en presentatoren
 • Onze dagvoorzitters en presentatoren
 • Onze dagvoorzitters en presentatoren
 • Onze dagvoorzitters en presentatoren

Dagvoorzitter of Presentator inhuren

Dagvoorzitter of presentator inhuren? Het Nederlands Debat Instituut is dé partner als u op zoek bent naar deskundige gespreksleiding voor uw bijeenkomst, congres, symposium, klantendag of evenement. U zoekt niet slechts iemand die de onderdelen aan elkaar praat, maar een bevlogen professional die het programma, de betrokkenen en de inhoud optimaal tot hun recht laat komen. Wij vervullen deze rol wekelijks. Wij bewaken de rode draad, uw doelstellingen en de beschikbare tijd, zodat uw programma niet uitloopt. Daarnaast kleuren wij uw bijeenkomst, zorgen voor een juiste sfeer en nuttige interactie tussen de sprekers en publiek.

In de voorbereiding van uw evenement adviseren wij over de opbouw van het programma en zorgen wij ervoor dat deelnemers, experts, sprekers en andere betrokkenen op een juiste en attractieve manier hun rol kunnen invullen. Ook denken wij mee over de vorm van verschillende programmaonderdelen, zodat de inhoud scherp wordt neergezet en het publiek krijgt waar het voor komt.

Of u nu een debatleider, presentator, moderator of dagvoorzitter zoekt. Wij staan voor sterke en interactieve programma’s en begeleiden uw bijeenkomst deskundig, scherp en bevlogen met maximaal resultaat.

De juiste vorm brengt de inhoud tot leven.

Onze dagvoorzitters en presentatoren

 • Roderik van Grieken

  Roderik van Grieken

  Roderik van Grieken treedt al meer dan vijftien jaar wekelijks op als dagvoorzitter en gespreksleider in binnen- en buitenland. Hij is daarmee een van de meest ervaren dagvoorzitters van ons land.

  Profiel Boeken
 • Nick Schoemaker

  Nick Schoemaker

  Nick Schoemaker is al bijna 10 jaar werkzaam als debat- en gespreksleider. Hij is actief in het bedrijfsleven, bij de overheid en in het onderwijs en wordt zowel voor Nederlands- als Engelstalige opdrachten ingezet.

  Profiel Boeken
 • Anna Heijker

  Anna Heijker

  Anna Heijker heeft meer dan tien jaar ervaring als dagvoorzitter en gespreksleider. Anna leidt wekelijks bijeenkomsten, strategische sessies en brainstorms voor het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs. Ze is scherp en zakelijk, op een toegankelijke manier.

  Profiel Boeken
 • Donatello Piras

  Donatello Piras

  Donatello Piras is ruim twaalf jaar actief als professioneel dagvoorzitter, presentator & gespreksleider. Hij leidt jaarlijks vele tientallen congressen en bijeenkomsten in binnen- en buitenland met Nederlands of Engels als voertaal. Hij is veelzijdig, breed inzetbaar en geeft een garantie op interactie en een goede sfeer.

  Profiel Boeken
 • Rogier Elshout

  Rogier Elshout

  Rogier Elshout is dagvoorzitter, gespreks- en debatleider en trainer. Voor hem is een debat nooit een doel, maar een middel. Rogier wordt als gesprek- of debatleider ingezet, van tafeldialogen tot grote debatten.

  Profiel Boeken
 • Jesper Rijpma

  Jesper Rijpma

  Jesper Rijpma is ruim tien jaar actief in de wereld van het debat, de politiek en het openbaar bestuur. Vanuit die achtergrond rolde hij het vak van debat- en gespreksleider in en bouwde hij in relatief korte tijd een brede ervaring op. Van kleinschalige, interactieve workshops tot grote dagvoorzitterschappen.

  Profiel Boeken
 • Dirk van Dorsselaer

  Dirk van Dorsselaer

  Dirk van Dorsselaer is actief als senior trainer, gespreks- en debatleider. Dirk verzorgt trainingen op het gebied van argumentatie, debat- en/of vergadertechnieken en presentatie. 

  Profiel Boeken
 • Frouke Kramer

  Frouke Kramer is dagvoorzitter en trainer. Zij weet precies hoe ze de verbinding moet maken tussen podium en publiek, tussen inhoud en proces. Door haar gevoel voor detail en voor menselijke verhoudingen zorgt ze ervoor dat iedereen een geslaagde bijeenkomst ervaart- de organisatie, de sprekers en de gasten.

  Profiel Boeken
 • Lennart van der Linden

  Lennart van der Linden is een ervaren debater, trainer, publiek spreker en politicus. Lennart werkte jarenlang in het (internationale) bedrijfsleven, was wethouder en is nog altijd lokaal politiek actief.

  Profiel Boeken
 • Marie Maessen

  Marie Maessen is werkzaam als trainer en dagvoorzitter bij het Nederlands Debat Instituut. Met een achtergrond in zowel theater als humanistiek, is zij zeer mensgericht. Haar uitgangspunt – zowel als trainer en als dagvoorzitter – is dan ook altijd: het maken van contact. Communicatie is volgens haar namelijk pas zinvol, wanneer de ander écht gezien wordt en er verbinding is tussen mensen.

  Profiel Boeken

Onze opdrachtgevers


Onze werkwijze

Advies en inrichting programma

In de voorbereiding delen wij onze jarenlange ervaring graag met u om samen een onvergetelijk programma te ontwikkelen. Interactie is een absolute must tijdens moderne evenement. Interactie tussen podium en deelnemers en deelnemers onderling is daarbij ons handelsmerk. Omdat interactie wel zinvol moet zijn, zorgen we altijd voor de juiste balans tussen vorm en inhoud en structuur en helderheid. Bij het vinden van deze balans staan uw doelstellingen centraal. Voor een succesvol evenement is de voorbereiding cruciaal. Daarom investeren we uitgebreid in deze fase en beantwoorden vragen als:

 • Is er voldoende variatie in het programma?
 • Hoe vergroten we de impact van de sprekers?
 • Is de zaalinrichting geschikt voor het evenement?
 • Welke audiovisuele middelen moeten worden ingezet?
 • Maken we gebruik van digitale interacttieve middelen zoals stemsystemen?

Werkvormen en concepten

Voor structuur in interactie putten wij uit legio beproefde werkvormen en concepten, zoals onder andere: interviews, panneldiscussies, talkshows en debatten. Om uw programma aansprekend te houden is het belangrijk het publiek ook geregeld te betrekken. Zij kunnen kennis delen, kritische vragen stellen of hun meningen geven. Ook hiervoor zijn vele vormen mogelijk, al dan niet ondersteund door technische mogelijkheden.

Projectmanagement

Onze dagvoorzitters en presentatoren zijn veel buiten de deur. Daarom wordt ieder project vanuit ons kantoor in Hilversum ondersteund door een ervaren projectmanager. Vanaf het eerste moment tot aan het einde van het project is zij naast de gespreksleider uw aanspreekpunt. Zij kan daar waar nodig mee adviseren en assisteert de dagvoorzitter bij de voorbereiding. Onze projectmanagers werken draaiboeken en briefingen uit, stemmen facilitaire zaken met u af, bewaken planning en deadlines en houden overzicht over de voortgang van het project.

Als u het prettig vindt, kan de projectmanager u vele taken uit handen nemen. Zoals het regelen van een locatie, technische benodigdheden, catering en dergelijke.


Wat krijgt u

Bij het debatinstituut zijn we pas tevreden als uw bijeenkomst een succes is. Onze belofte aan u is dat we uw congres naar een hoger niveau tillen en de nodige energie in de zaal los komt. Om deze belofte waar te maken, hebben we een gouden recept van vier ingrediënten:

1. Bevlogen experts

Al onze dagvoorzitters en presentatoren zijn bevlogen professionals die dagelijks met dezelfde energie en passie op het podium staan. Ze leiden wekelijks meerdere bijeenkomsten en zijn thuis in vele branches, maatschappelijke vraagstukken en sectoren. Deze kennis gebruiken zij tijdens bijeenkomsten om zaken te verduidelijken of in een breder perspectief te plaatsen. Naast hun werk als gespreksleider geven ze ook training in “Succesvol bijeenkomsten leiden”. Dagvoorzitten is echt hun vak en ze zijn er trots op!

2. Interactieve concepten

Onze dagvoorzitters presenteren niet alleen uw programma, ze denken in de voorbereiding ook actief mee met de inhoud en de vorm. We beschikken over een breed scala aan interactieve werkvormen die we op maat kunnen toespitsen op uw congres.

3. Professionele organisatie

Een dagvoorzitter inhuren bij het Nederlands Debat Instituut betekent meer dan iemand die slechts uw programma aan elkaar praat. In teams van twee bereiden de dagvoorzitter en de projectmanager uw congres in detail voor. Als u vragen heeft, of in het geval van spoed, kunt u altijd bij onze projectmanagers terecht. Wel zo handig, omdat onze dagvoorzitters natuurlijk vaak op het podium staan en dus niet altijd bereikbaar zijn.

4. Groot netwerk

Bij het debatinstituut staan we middenin de samenleving. We beschikken over een indrukwekkend netwerk binnen de overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs. Wilt u een specifieke doelgroep bereiken met uw bijeenkomst? Wij helpen u graag!


Tarieven

Het tarief voor onze begeleiding is mede afhankelijk van welke dagvoorzitter wordt ingezet en van de benodigde voorbereidingstijd. Neem gerust contact met ons op voor een indicatie van de mogelijkheden en kosten.


Ontvang gratis event tips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
 • Vlekkeloos

  De voorbereiding met Emma en Anita verliep vlekkeloos.

  Sanne Bakker, STIVA
 • Donatello maakt het waar

  Donatello Piras begrijpt onmiddellijk wat van hem verwacht wordt en maakt dat waar. Zijn enthousiasme en professionalitiet hebben gezorgd voor een frisse begeleiding van ons symposium.

  Sanne Bakker, STIVA
 • Enthousiasmerende debater

  Een hele prettige en professionele samenwerking. Goede input en kundige adviezen. Nick is een enthousiasmerende debater die het beste in de leerlingen naar boven haalt.

  Vera Kamphorst, Stichting Lezen & Schrijven
 • Belangrijke denkvaardigheid voor leiders

  Framing is de belangrijkste denkvaardigheid voor leiders. Deze essentiële vaardigheid leer je bewuster te ontwikkelen en hanteren in deze training.

  drs. Edo Koppelaar, management- en organisatieadviseur, Ministerie van Financiën
 • Bevlogen trainer

  Goede koppeling theorie aan de praktijk met een bevlogen trainer.

  Tjeerd van der Meulen, adviseur StaB
 • Helder in communicatie

  Helder in communicatie, voorbereiding en uitvoering.
  Het Nederlands Debat Instituut heeft uitgevoerd wat ze hebben beloofd; kwaliteit.

  Twan de Berk, Ampelmann
 • Ervaren gespreksleider

  Het debatinstituut heeft een duidelijke en professionele aanpak. Geeft gevraagd en ongevraagd adviezen om een event tot een succes te brengen. Haar gesprekleiders zijn ervaren en maken de inhoud snel eigen.

  Marcel Domisse, Strukton Worksphere
 • Zeer prettig samenwerken

  Het was zeer prettig samenwerken met de projectleider Emma de Jong en dagvoorzitter Donatello Piras. Beiden passie voor het vak, waardoor we voor de klant een professioneel resultaat hebben kunnen boeken.

  Rika Strik, KNMG Congresbureau
 • Goed meedenken

  Ik ken weinig andere partijen die zo goed meedenken in de voorbereiding van een event.

  Rick de Visser, Kennisnet
 • Professionele begeleiding door Roderik

  Naast een professionele begeleiding van ons debat heeft Roderik ook als een kritisch klankbord gediend in de voorbereiding van deze bijeenkomst. Wij kijken terug op een geslaagd debat en zijn blij dat we de hulp van Roderik hebben ingeschakeld!

  Annelies de Hartog, Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie
 • Positive energy, enthusiasm and professional appearance

  Nick Schoemaker did a fantastic job. His positive energy, enthusiasm and professional appearance had a great effect on the audience. His performance contributed to a very successful event for both our guests and our company. Thank you Nick!

  Annetje Suorsa, Top Employers Institute
 • Roderik voelt zeer goed aan wat er leeft

  Roderik van Grieken voelt zeer goed aan wat er leeft in de achterban. Hij gaat daar erg goed mee om, zodat de leden het echte gevoel hebben zeer betrokken te zijn bij het debat.

  Guus van Montfort, Actiz
 • Overtuigend focus aanbrengen

  Roderik van Grieken weet zowel in de voorbereiding van een discussiebijeenkomst als in de discussie zelf op een overtuigende manier focus aan te brengen.

  Monica Brouwer, ActiZ
 • Roderik kan zich uitstekend aanpassen aan (kennis)niveau publiek

  Roderik weet zich uitstekend aan te passen aan het (kennis)niveau van het publiek en de sprekers. We hadden deze keer een talkshow setting, dat deed hij uitstekend.

  Carlijn van den Berge, Holland High Tech
 • Zeer sterke performance van Nick

  Snel, professioneel, maar ook toegankelijk en persoonlijk contact. Nick Schoemaker is een prettig persoon om mee samen te werken en zijn performance was zeer sterk.

  Katinka Zollner, Gemeente Amsterdam
 • Veel gehad aan de hulp en begeleiding

  Tijdens ons eerste debat hebben wij veel gehad aan de hulp en de begeleiding van het Nederlands Debat Instituut. Met Jesper Rijpma als debatleider is ons eerste Duurzaamheidsdebat een succes geworden!

  Marjan Kloos, Nederland CO2 Neutraal
Sluiten

Ontvang gratis event tips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer