• Onze dagvoorzitters en presentatoren
 • Onze dagvoorzitters en presentatoren
 • Onze dagvoorzitters en presentatoren
 • Onze dagvoorzitters en presentatoren
 • Onze dagvoorzitters en presentatoren
 • Onze dagvoorzitters en presentatoren
 • Onze dagvoorzitters en presentatoren
 • Onze dagvoorzitters en presentatoren
 • Onze dagvoorzitters en presentatoren
 • Onze dagvoorzitters en presentatoren

Dagvoorzitter of Presentator inhuren

Voor uw congres, klantendag of evenement wilt u een dagvoorzitter inhuren. Niet slechts een presentator die de onderdelen aan elkaar praat, maar iemand die het programma, de betrokkenen en de inhoud optimaal tot hun recht laat komen. Wij vervullen deze rol wekelijks. Niet alleen bewaken wij de rode draad, ook kleuren wij uw bijeenkomst, zorgen voor een juiste sfeer en nuttige interactie tussen de sprekers en publiek. Uiteraard stuurt onze dagvoorzitter ook gericht en efficiënt uw doelstellingen en bewaakt hij de beschikbare tijd zodat uw programma niet ongewenst uitloopt.

In de voorbereiding van uw evenement adviseren wij over de opbouw van het programma en zorgen wij ervoor dat participanten, experts, sprekers en andere betrokkenen op een juiste en attractieve manier hun rol kunnen invullen. Ook denken wij mee over de vorm van verschillende programmaonderdelen, zodat de inhoud scherp wordt neergezet en de toehoorder krijgt waar hij/zij voor komt. Tot slot adviseren wij over de logistieke en organisatorische randvoorwaarden voor een gestroomlijnd evenement.

Wie de vorm beheerst is de inhoud meester.

Onze dagvoorzitters en presentatoren

 • Roderik van Grieken

  Roderik van Grieken

  Roderik van Grieken treedt al meer dan vijftien jaar wekelijks op als dagvoorzitter en gespreksleider in binnen- en buitenland. Hij is daarmee een van de meest ervaren dagvoorzitters van ons land.

  Profiel Boeken
 • Donatello Piras

  Donatello Piras

  Donatello Piras is ruim twaalf jaar actief als professioneel dagvoorzitter, presentator & gespreksleider. Hij leidt jaarlijks vele tientallen congressen en bijeenkomsten in binnen- en buitenland met Nederlands of Engels als voertaal. Hij is veelzijdig, breed inzetbaar en geeft een garantie op interactie en een goede sfeer.

  Profiel Boeken
 • Nick Schoemaker

  Nick Schoemaker

  Nick Schoemaker is al bijna 10 jaar werkzaam als debat- en gespreksleider. Hij is actief in het bedrijfsleven, bij de overheid en in het onderwijs en wordt zowel voor Nederlands- als Engelstalige opdrachten ingezet.

  Profiel Boeken
 • Joost Hoebink

  Joost Hoebink

  Joost Hoebink werkt voor het Nederlands Debat Instituut als presentator, dagvoorzitter, debatleider en trainer. Hij werkte eerder als verslaggever voor Radio 1 en als presentator bij VARA's 'Op weg naar het Lagerhuis'.

  Profiel Boeken
 • Rogier Elshout

  Rogier Elshout

  Rogier Elshout is dagvoorzitter, gespreks- en debatleider en trainer. Voor hem is een debat nooit een doel, maar een middel. Rogier wordt als gesprek- of debatleider ingezet, van tafeldialogen tot grote debatten.

  Profiel Boeken
 • Doutje Lettinga

  Doutje Lettinga

  Doutje Lettinga treedt op als dagvoorzitter, moderator, debatleider en presentator. Haar interview- en presentatie-ervaring met uiteenlopende doelgroepen maakt haar breed inzetbaar. Zowel in het Engels als in het Nederlands.

  Profiel Boeken
 • Jesper Rijpma

  Jesper Rijpma

  Jesper Rijpma is ruim tien jaar actief in de wereld van het debat, de politiek en het openbaar bestuur. Vanuit die achtergrond rolde hij het vak van debat- en gespreksleider in en bouwde hij in relatief korte tijd een brede ervaring op. Van kleinschalige, interactieve workshops tot grote dagvoorzitterschappen.

  Profiel Boeken
 • Anna Heijker

  Anna Heijker

  Anna Heijker heeft meer dan tien jaar ervaring als dagvoorzitter en gespreksleider. Anna leidt wekelijks bijeenkomsten, strategische sessies en brainstorms voor het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs. Ze is scherp en zakelijk, op een toegankelijke manier.

  Profiel Boeken
 • Walter Freeman

  Walter Freeman

  Walter Freeman is dagvoorzitter, debatleider en moderator en geeft al 10 jaar training in overtuigingskracht in het onderwijs en de politiek. Als debater heeft hij meerdere debattoernooien gewonnen.

  Profiel Boeken
 • Dirk van Dorsselaer

  Dirk van Dorsselaer

  Dirk van Dorsselaer is actief als senior trainer, gespreks- en debatleider. Dirk verzorgt trainingen op het gebied van argumentatie, debat- en/of vergadertechnieken en presentatie. 

  Profiel Boeken
 • Else van Nieuwkerk

  Else van Nieuwkerk

  Else van Nieuwkerk werkt als directeur van onze zelfstandige onderwijsstichting. Ze is expert in de wetenschappelijke kant van overtuigingskracht en behaalde de master Argumentatieleer aan de Universiteit van Amsterdam.

  Profiel Boeken

Onze opdrachtgevers


Onze werkwijze

Advies en inrichting progamma

In de voorbereidende fase zetten wij onze jarenlange ervaring graag in om samen met u een aantrekkelijk, interactief, afwisselend en sterk programma te ontwikkelen. Interactie tussen podium en deelnemers en deelnemers onderling is daarbij ons handelsmerk. De juiste balans tussen vorm en inhoud, structuur en helderheid is een van onze belangrijkste criteria. Bij het vinden van deze balans staan uw doelstellingen centraal. Wij houden in het voorbereidend traject met u een uitgebreide inventarisatie, waarbij onder andere onderstaande vragen aan bod komen.

 • Wat is een logische opbouw van het programma?
 • Hoe zorgt u voor voldoende variatie?
 • Welke rol hebben de verschillende sprekers en op welke manier worden deze bijdragen optimaal vormgegeven en gepresenteerd?
 • Hoe betrekt u het publiek bij het programma? De vraag: “What’s in it for them?” vormt altijd een belangrijk uitgangspunt.
 • Wat is de beste zaal- en podiuminrichting?
 • Is er behoefte aan bijvoorbeeld een externe keynote spreker of inzet van inventieve middelen die een verrassend nieuw perspectief kunnen verzorgen?

Onze advisering is afgeleid uit een heldere visie die in twee woorden is samen te vatten: zinvolle interactie. De juiste werkvorm brengt het inhoudelijke programma tot leven!

Projectmanagement

Naast de dagvoorzitter werkt u nauw samen met een van onze projectmanagers, die uw aanspreekpunt is voor praktische, inhoudelijke en logistieke vragen en die uw programma tot in de puntjes in een draaiboek vertaalt. Ook stemt de projectmanager alle voorbereidingen, briefings en processen in aanloop naar de dag zelf met u en betrokken af en faciliteert de projectmanager de dagvoorzitter met onder andere spreekkaarten

Desgewenst kan de projectmanager u vele taken uit handen nemen, zoals het regelen van een locatie, technische benodigdheden, catering en dergelijke.


Onze concepten

Afwisselende werkvormen voor presentaties

Voor een gestroomlijnd en aantrekkelijk programma kunnen wij putten uit legio beproefde concepten. Daarbij staan voor ons twee begrippen centraal: structuur en interactie. Iedere bijeenkomst verdient een heldere en logische opbouw die stap voor stap bijdraagt aan het bereiken van uw doelstellingen. Daarnaast is de tijd van eenrichtingsverkeer vanaf het podium richting de zaal voorbij. Wij begeleiden u in het tot stand laten komen van zinvolle interactie tussen alle aanwezigen. Deze interactie kan op vele manieren vorm gegeven worden, bijvoorbeeld door een interview, paneldiscussie, debat en nog veel meer.

Afwisseling in programma onderdelen

Om het programma aansprekend te houden, is het belangrijk het publiek geregeld actief te betrekken. Zij kunnen kennis delen, kritische vragen stellen, meedenken, hun mening geven, gepolst worden over bepaalde stellingen en dergelijke. Voor de toehoorder is afwisseling belangrijk. Dit kan ook door bijvoorbeeld een leuke en interessante ‘brug’ te maken tussen verschillende onderdelen door de inzet van bijvoorbeeld een mindmapper of cartoonist.


Wat krijgt u

Het Nederlands Instituut is expert op het gebied van mondelinge communicatie. Wij leveren meer dan tweehonderd keer per jaar dagvoorzitters en gespreksleiders voor congressen en andere bijeenkomsten waar interactiviteit een belangrijke rol speelt.

Balans vorm en inhoud

Wij adviseren u over de inrichting van uw programma met balans in werkvormen en Interactie met uw publiek, zodat de inhoud van uw evenement het beste tot zijn recht komt.

Bevlogen experts

Onze gespreksleiders hebben een uitgesproken passie voor hun vak. Stuk voor stuk zijn het zelf overtuigende sprekers die in staat zijn anderen te inspireren. Allemaal hebben zij jarenlange podiumervaring.

Autoriteit in de media

Het debatinstituut is een landelijk erkende autoriteit op het gebied van debat en overtuigingskracht. Onze experts treden zeer regelmatig op in de media om analyses te verzorgen van maatschappelijke debatten. Wij publiceren wekelijks artikelen over overtuigingskracht en vergadertechnieken.

Marktleider en professionele organisatie

Wij zijn in Nederland marktleider binnen ons vakgebied met ruim vijftien jaar ervaring. Het debatinstituut bestaat uit een team van professionals die elkaar in geval van onverwachte situaties moeiteloos kunnen vervangen. Voor iedere opdracht werken wij met een team van minimaal twee personen die beiden aanspreekbaar zijn.

Breed geïnformeerd en groot netwerk

Het debatinstituut beschikt over een indrukwekkend netwerk binnen zowel de overheid, het bedrijfsleven als het onderwijs. Onze gespreksleiders leiden wekelijks één of meerdere bijeenkomsten en beschikken over dossierkennis binnen vele branches, maatschappelijke vraagstukken en bedrijfssectoren. Deze kennis gebruiken zij tijdens bijeenkomsten om zaken te verduidelijken of in een breder perspectief te plaatsen.


Tarieven

Het tarief voor onze begeleiding is mede afhankelijk van welke dagvoorzitter wordt ingezet en van de benodigde voorbereidingstijd. Neem gerust contact met ons op voor een indicatie van de mogelijkheden en kosten.


Ontvang gratis event tips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
 • Vlekkeloos

  De voorbereiding met Emma en Anita verliep vlekkeloos.

  Sanne Bakker, STIVA
 • Donatello maakt het waar

  Donatello Piras begrijpt onmiddellijk wat van hem verwacht wordt en maakt dat waar. Zijn enthousiasme en professionalitiet hebben gezorgd voor een frisse begeleiding van ons symposium.

  Sanne Bakker, STIVA
 • Enthousiasmerende debater

  Een hele prettige en professionele samenwerking. Goede input en kundige adviezen. Nick is een enthousiasmerende debater die het beste in de leerlingen naar boven haalt.

  Vera Kamphorst, Stichting Lezen & Schrijven
 • Belangrijke denkvaardigheid voor leiders

  Framing is de belangrijkste denkvaardigheid voor leiders. Deze essentiële vaardigheid leer je bewuster te ontwikkelen en hanteren in deze training.

  drs. Edo Koppelaar, management- en organisatieadviseur, Ministerie van Financiën
 • Bevlogen trainer

  Goede koppeling theorie aan de praktijk met een bevlogen trainer.

  Tjeerd van der Meulen, adviseur StaB
 • Helder in communicatie

  Helder in communicatie, voorbereiding en uitvoering.
  Het Nederlands Debat Instituut heeft uitgevoerd wat ze hebben beloofd; kwaliteit.

  Twan de Berk, Ampelmann
 • Ervaren gespreksleider

  Het debatinstituut heeft een duidelijke en professionele aanpak. Geeft gevraagd en ongevraagd adviezen om een event tot een succes te brengen. Haar gesprekleiders zijn ervaren en maken de inhoud snel eigen.

  Marcel Domisse, Strukton Worksphere
 • Zeer prettig samenwerken

  Het was zeer prettig samenwerken met de projectleider Emma de Jong en dagvoorzitter Donatello Piras. Beiden passie voor het vak, waardoor we voor de klant een professioneel resultaat hebben kunnen boeken.

  Rika Strik, KNMG Congresbureau
 • Goed meedenken

  Ik ken weinig andere partijen die zo goed meedenken in de voorbereiding van een event.

  Rick de Visser, Kennisnet
 • Professionele begeleiding door Roderik

  Naast een professionele begeleiding van ons debat heeft Roderik ook als een kritisch klankbord gediend in de voorbereiding van deze bijeenkomst. Wij kijken terug op een geslaagd debat en zijn blij dat we de hulp van Roderik hebben ingeschakeld!

  Annelies de Hartog, Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie
 • Positive energy, enthusiasm and professional appearance

  Nick Schoemaker did a fantastic job. His positive energy, enthusiasm and professional appearance had a great effect on the audience. His performance contributed to a very successful event for both our guests and our company. Thank you Nick!

  Annetje Suorsa, Top Employers Institute
 • Roderik voelt zeer goed aan wat er leeft

  Roderik van Grieken voelt zeer goed aan wat er leeft in de achterban. Hij gaat daar erg goed mee om, zodat de leden het echte gevoel hebben zeer betrokken te zijn bij het debat.

  Guus van Montfort, Actiz
 • Overtuigend focus aanbrengen

  Roderik van Grieken weet zowel in de voorbereiding van een discussiebijeenkomst als in de discussie zelf op een overtuigende manier focus aan te brengen.

  Monica Brouwer, ActiZ
 • Roderik kan zich uitstekend aanpassen aan (kennis)niveau publiek

  Roderik weet zich uitstekend aan te passen aan het (kennis)niveau van het publiek en de sprekers. We hadden deze keer een talkshow setting, dat deed hij uitstekend.

  Carlijn van den Berge, Holland High Tech
 • Zeer sterke performance van Nick

  Snel, professioneel, maar ook toegankelijk en persoonlijk contact. Nick Schoemaker is een prettig persoon om mee samen te werken en zijn performance was zeer sterk.

  Katinka Zollner, Gemeente Amsterdam
 • Veel gehad aan de hulp en begeleiding

  Tijdens ons eerste debat hebben wij veel gehad aan de hulp en de begeleiding van het Nederlands Debat Instituut. Met Jesper Rijpma als debatleider is ons eerste Duurzaamheidsdebat een succes geworden!

  Marjan Kloos, Nederland CO2 Neutraal

Meer informatie

Prijs: Op aanvraag

Vragen?

Contactgegevens
info@debatinstituut.nl
(035) 625 20 50