130 MBO-studenten in debat over hun MBO College Hilversum
Op 14 maart vond op het MBO College Hilversum weer het jaarlijkse leerlingendebat plaats.

130 MBO-studenten in debat over hun MBO College Hilversum

Het jaarlijkse leerlingendebat vond weer plaats op het MBO College Hilversum. Studenten delen daar hun ideeën over de school en hoe die beter zou kunnen. Meningen waar de studentenraad en directie vervolgens direct mee aan de slag kan. Het debat werd geleid door het Nederlands Debat Instituut.

In de ochtend, terwijl buiten de sneeuw naar beneden valt, zijn binnen 130 mbo'ers bij elkaar gekomen om te praten over de toekomst van hun school. Drie onderwerpen passeren de revue, waarbij het debat als methode gebruikt wordt om te zorgen dat alle voor- en tegenargumenten op tafel komen.

Allereerst een debat over de lange zomervakantie, moeten we die niet gewoon drie weken inkorten? Dan wordt het namelijk makkelijker om te voldoen aan de urennorm van de overheid en kunnen de roosteraars ook een betere planning voor de leerlingen maken. Wat vinden de studenten? Het tweede onderwerp voor een debat is de beveiliging van de school. Op het MBO College moet iedere student bij binnenkomst een schoolpas kunnen tonen en er lopen altijd beveiligers in de school rond. Maar bevordert dit de veiligheid nu echt? En hoe zit het met het veiligheidsgevoel? Tot slot kwam het thema 'schoolboeken' aan bod. Moet het college niet geheel overgaan naar digitaal lesmateriaal, met laptops en iPads? De studenten wisten wel raad met de onderwerpen en kwamen met goede input.

Om het debat extra charme te geven, werd er een prijs uitgereikt aan de student met de beste argumenten. De jury bestond uit Erik Boog (wethouder Hilversum), Gerrit Vreugdenhil (Raad van Bestuur ROCvA) en Jesse van Melle (winnaar vorig jaar). Leerlinge Tamara Elstrodt werd door de driekoppige jury verkozen tot Beste Debater en ging met een iPod naar huis.

Meer weten over hoe we u ook kunnen helpen?

Neem contact met ons op