Donatello Piras leidt groot debat over 'Wettelijke registermediator en het notariaat'
Debatexpert Donatello Piras bedacht samen met de VMSN en de KNB het programma en leidde het debat naar volle tevredenheid van aanwezigen en organisatie.

Donatello Piras leidt groot debat over 'Wettelijke registermediator en het notariaat'

“De komst van de wettelijke registermediator zet de deur voor scheiden zonder rechter open”, “laat de toegevoegde waarde van de notaris zien” en “ is een mooie aanvulling op de taken die het notariaat al heeft”. Dit zijn een paar van de opmerkingen die tijdens het debat ‘de wettelijke registermediator en het notariaat’ zijn gemaakt. Zo’n negentig geïnteresseerden gingen in Den Haag met elkaar in discussie over het initiatiefwetsvoorstel van Kamerlid van Ard van der Steur (VVD).

Debatexpert Donatello Piras bedacht samen met de VMSN en de KNB het programma en leidde het debat naar volle tevredenheid van aanwezigen en organisatie. Na de introductie wist Piras de deelnemers binnen korte tijd te laten praten en denken over de komst van de registermediator. De meningen bleken behoorlijk verdeeld en er zijn kritische vragen gesteld. De aanwezige (kandidaat-)notarissen en mediators gingen met elkaar de discussie aan over drie stellingen in de vorm van een Lagerhuisdebat. Hierin werden zij op een spoor gezet door de meningen van twee panelleden: een voor- en een tegenstander. Het panel bestond naast Van der Steur uit Nora van Oostrom, Fred Schonewille, Palko Benedek, Aniel Autar en Eric Feijen.

“Mijn complimenten voor de manier waarop Donatello vanmiddag het debat in goede banen heeft geleid. Hij was scherp, geestig en bijzonder goed geïnformeerd. Erg goed!”, Nora van Oostrom, hoogleraar Notarieel recht aan de Universiteit Utrecht, woordvoerder KNB

Meer weten over hoe we u ook kunnen helpen?

Neem contact met ons op