Groots Meet the Boss eindigt met spannende finale
Het Nederlands Debat Instituut werkt al jaren intensief samen met Jet-Net aan het prachtige 'Meet The Boss' project.

Groots Meet the Boss eindigt met spannende finale

Naast de ontwikkeling van en advies over de verschillende debatconcepten en het lesmateriaal, neemt het debatinstituut een groot deel van de organisatie op zich. Te denken valt aan de afstemming van alle logistieke benodigdheden, de stellingen en briefings voor scholen en juryleden. Het debatinstituut leidt de debatten in de voorrondes en de grote finale. Dirk van Dorsselaer is een van onze fanatieke Meet The Boss debatleiders. 

The Boss van deze finale, Peter Gerretse (CEO VanderLande Industries) vond het een geweldig debat. Hij was aangenaam verrast door de kwaliteit van het debat en over stellingen als: Techniek moet een verplicht vak worden op de basisschool, en het fanatisme van de energieke leerlingen. Ook Jet-Net (het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland) keek weer met veel enthousiasme terug op de finale. 

Docenten zeggen over Meet The Boss:

  • “Uitstekende manier om een debatwedstrijd te houden - tegen andere scholen is altijd beter dan binnen één school - goed om kennis te maken met een groot bedrijf en een topman / -vrouw daarvan. Een andere omgeving of andere setting is zeer stimulerend.”
  • “Leerzaam en een waardevolle ervaring voor mijn leerlingen. Een mooie manier van leren, dit project stimuleert leerlingen. Bij Meet The Boss gaan leerlingen helemaal los!”
  • “Op het scherpst van de snede, alle hens aan dek bij het verdedigen van je stelling. Debatteren is fun, chatten is zo véél leuker.” (Aangenomen dat de leerlingen over het algemeen twee uur per dag hun tijd verdoen met chatten is de stelling als volgt: chatten is zo (in een debatopstelling) veel leuker. Dan chatten ze (debatteren ze) met vorm en passie, spanning en strijd.
  • “Gezellig, rivaliteit, eendracht (school tegen school). Meet The Boss is leuk, geeft een mooi groepsgevoel, laat duidelijk de vele aspecten waar een bedrijf mee te maken heeft en beslissingen over moet nemen zien. ” 

Een kort videoverslag van NOS Headlines is hier te vinden. Ook een docent deed videoverslag en maakte drie filmpjes van een eerdere finale, bekijk ze hier: Film 1, Film 2Film 3.

Meer weten over hoe we u ook kunnen helpen?

Neem contact met ons op