Leerlingen ROC Amsterdam in debat over hun MoneySkills
n een bomvolle zaal gingen 150 jongeren op het MBO College Zuid, een nieuwe vestiging van het ROC van Amsterdam, in debat over geld en schulden.

Leerlingen ROC Amsterdam in debat over hun MoneySkills

Het Nederlands Debat Instituut ontwikkelde samen met ROCvA een passend concept, met pittige stellingen en een jurybriefing vooraf. Donatello Piras was de debatleider.

In het debat kwamen de jongeren met mooie voorbeelden en eigen ervaringen. Ook wisten ze elkaar goed tegengas te geven. “Kopen op afbetaling is een echte flop, dat weet toch iedereen!”, zo sprong iemand op. Ook werd het debat versterkt met cijfers uit onderzoek van Stichting Weet Wat Je Besteedt, die een site heeft opgezet waar jongeren hun ‘MoneySkills’ kunnen testen.

Samen met wethouder Freek Ossel van Armoedebeleid en het DWI wilde het ROC van Amsterdam met dit debat jongeren ervan bewust maken dat je geen schulden moet maken, en dat er – als je schulden hebt en er zelf niet uit komt – hulp is.

“De studenten vonden het top en ook wij ook!” aldus Astrid Bolte van MBO College Zuidoost. Ook wethouder Ossel had een mooie middag: “Het ROC mag dit soort debatten zeker vaker initiëren.”

Meer weten over hoe we u ook kunnen helpen?

Neem contact met ons op