Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer
 • Het integriteitsgesprek voor gemeenteraadsleden

Het integriteitsgesprek voor gemeenteraadsleden

Prijs: vanaf € 895,-

Wat houdt de training 'Het integriteitsgesprek in?

Normoverschrijdend gedrag begint klein. Het zit in een onbewaakt moment en wordt vervolgens een glijdende schaal. Dit betekent dat alle raadsleden hier voortdurend alert op moeten zijn en verantwoorde keuzes moeten maken. Bij de start en gedurende de raadsperiode is het daarom nuttig dit thema bespreekbaar te maken. De discussie zet de raadsleden, commissieleden (en eventueel het college van B&W) aan het denken. Wat kan wel en wat kan niet meer door de beugel? Deze training zorgt voor een open en eerlijk gesprek in uw gemeenteraad.  

De trainers van het Nederlands Debat Instituut helpen in groepsverband deze normen en waarden scherp onder woorden te brengen. Door het bespreken van een aantal realistische situaties rondom dit thema wordt een stevige basis gelegd waardoor raadsleden elkaar makkelijker kunnen aanspreken. Kortom, integriteit is een gesprek waard!

Na afloop van de integriteitstraining bent u bekend met de belangrijkste uitgangspunten van integriteit en integer handelen. De deelnemers zijn zich bewust geworden van de noodzaak om het thema integriteit permanent op de agenda te zetten en kunnen duidelijk benoemen welke valkuilen er zijn. Deze training duurt een dagdeel. De maximale groepsgrootte voor deze training kan in overleg worden bepaald.


Programma

Onderdelen dagdeel 1 (uit te breiden naar 2 dagdelen):

 • Integriteit voor raadsleden: eigenschap of keuze?
 • Herkennen van integriteitdilemma’s tijdens het raadswerk
 • Scherp onderscheiden van de stappen in “de glijdende schaal”
 • Hoe te reageren bij integriteitvalkuilen?
 • Bespreken van opvattingen over integriteitsnormen binnen de raad
 • Hoe spreken we elkaar aan op gedrag dat aan integriteit raakt?
 • Gezamenlijke normen en waarden delen en vaststellen

Waarom een integriteitstraining bij het Nederlands Debat Instituut?

1. Bevlogen trainers

De jarenlange ervaring van de trainers om deelnemers op hun gemak te stellen, zaken bespreekbaar te maken en tot de kern te komen, komt hierbij goed van pas. Daarnaast behandelt het debatinstituut al jarenlang integriteit en beroepsethiek bij diverse beroepsgroepen zoals advocaten, belastingadviseurs en notarissen.

2. Gratis oefenavonden

Een training bij het Nederlands Debat Instituut is meer dan één cursusdag. 'Spreken leert men door te spreken.' Daarom bieden we u de mogelijkheid om onbeperkt maandelijks te oefenen tijdens onze gratis oefenavond ‘Overtuigend Spreken’.

3. Persoonlijke coaching

Naast trainen hebben onze experts veel ervaring in één-op-één begeleiding van politici. Zo kunnen we bijvoorbeeld de commissievoorzitters of individuele raadsleden coachen om hun vaardigheden naar een hoger niveau te tillen waardoor de vergaderingen efficiënter zullen verlopen.

4. Raadsleden Debatdag

In 2018 starten wij met een jaarlijkse Debatdag voor Raadsleden. Tijdens deze dag koppelen wij inhoud aan oefening. Centraal staan drie korte lezingen van een specialist over een actueel vraagstuk voor gemeenten. Daarna gaan raadsleden met elkaar in debat onder leiding van een van onze ervaren debatleiders. Op die manier wordt de vaardigheid van het goed debatteren gekoppeld aan de politieke actualiteit.


Prijs training

 • Mogelijkheden vanaf één dagdeel: € 895,-
 • Onze tarieven zijn inclusief trainingsmaterialen en digitale handout.
 • Cursisten kunnen na de training deelnemen aan onze gratis oefenavonden, die wij maandelijks exclusief voor oud-cursisten organiseren.

* Bovenstaande prijzen zijn exclusief BTW en reiskosten

** Wij rekenen geen avond- of weekendtoeslag.


Ontvang 5 gratis tips

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:


Ongeldige invoer