• Debatleiding

Debatleiding

 • Een podiumprofessional met jarenlange ervaring
 • Een beproefd debatformat
 • Een passende sfeer
 • De juiste balans tussen vorm en inhoud
 • Nuttige interactie met uw publiek
Prijs: € 2.250,-

Debatleiding

 • Een podiumprofessional met jarenlange ervaring
 • Een beproefd debatformat
 • Een passende sfeer
 • De juiste balans tussen vorm en inhoud
 • Nuttige interactie met uw publiek
Prijs: € 2.250,-

Debatleider en advies verkiezingsdebat

U overweegt een verkiezingsdebat te organiseren. Dat is een tijdrovende en complexe klus die maximaal een keer in de vier jaar op uw bord terecht komt. Wij hebben sinds 1998 ervaring met het organiseren en leiden van debatten in de aanloop naar lokale-, provinciale- en landelijke verkiezingen. Wij adviseren de NOS en RTL bij hun grote televisiedebatten en onze adviseurs en debatleiders hebben allemaal vele lokale en provinciale verkiezingsdebatten geleid. Bij ons bent u dus aan het juiste adres in de voorbereiding en begeleiding van uw debat.

 • Vaart én diepgang

  Door zijn goede samenvattingen, het doorvragen en zijn enthousiasme en energie, hield het debat vaart, maar verloor het niet de diepgang.

  Sanne de Lint, ministerie van BZK
 • Absoluut succes door professionele aanpak

  Het verkiezingsdebat Hoorn 2014 werd door de professionele aanpak en begeleiding door het Nederlands Debat Instituut een absoluut succes, met ruim 400 kiezers die er in de stadsschouwburg bij waren.

  Jan Hoek, locogriffier Hoorn
 • Strak geleid debat

  Prima organisatie en een goed strak geleid debat!

  John Massaar, gemeente Rijswijk
 • Professionaliteit en expertise

  Professionaliteit en expertise van debatleider biedt grote meerwaarde!

  Paul Vogels, Han Nijmegen
 • Niets dan lof

  Wij hebben het zeer gewaardeerd dat de debatleider en projectmanager zich flexibel hebben opgesteld en vonden hun aanpak en uitvoering zeer professioneel. Niets dan lof hiervoor.

  Eveline Stroucken, gemeente Utrecht

Gespreksleiders

 • Roderik van Grieken
 • Nick Schoemaker
 • Anna Heijker
 • Dirk van Dorsselaer
 • Donatello Piras
 • Rogier Elshout
 • Jesper Rijpma
 • Arthur Noordhuis
 • Lennart van der Linden
 • Sytse Wilman
 • Timothy Vermeer

 • Hoe helpen wij bij uw verkiezingsdebat?

  Ieder verkiezingsdebat vraagt om maatwerk. De omstandigheden zijn altijd anders en verdienen iedere keer opnieuw gepaste aandacht. Toch is het belangrijk om te werken aan de hand van een vaste aanpak. Dit schept duidelijkheid en zorgt ervoor dat er weinig uren onnodig verloren gaan in de voorbereiding. Hieronder vindt u onze werkwijze aan de hand van een stappenplan.

  Stap 1: Eerste opzet en structuur van het debat

  De projectmanager begint met een telefonische inventarisatie van uw wensen. Deze vormen de basis voor een goede opzet en structuur van het debat.

  Stap 2: Voorbespreken op locatie

  Tijdens de voorbespreking met de debatleider bij u op locatie wordt voortgeborduurd op de eerste opzet en structuur. Het doel is de inhoud vorm te geven en een definitief programma op te stellen.

  Stap 3: Uitwerking van de juiste vorm

  Na de voorbespreking wordt het programma uitgewerkt in een draaiboek door de projectmanager van het debatinstituut in samenwerking met de debatleider.

  Stap 4: Werving van het publiek (optioneel)

  Nadat het programma definitief is gemaakt helpen wij u bij de werving van het publiek. Door een samenwerkingsverband met verschillende maatschappelijke partners kunnen wij een speciale groep benaderen en via onze kanalen uitnodigen voor uw verkiezingsdebat.

  Stap 5: Briefen deelnemende politici

  Zodra het programma en de inhoud definitief zijn worden de deelnemers aan het debat gebrieft.

  Stap 6: Het debat!

  De uitvoering van het debat vergt op de eerste plaats dat alle randvoorwaarden ter plaatse in orde zijn. Geluid en techniek worden ruim op tijd gecheckt. Podium- en zaalinrichting wordt optimaal gemaakt. Onze debatleider leidt het debat professioneel en objectief. Hij bewaakt de structuur en de spreektijden, zorgt dat deelnemers niet afdwalen van de gekozen onderwerpen, dat hun standpunten en argumentatie voor het publiek te volgen zijn en dat ze reageren op elkaars punten. Naast het bewaken van de inhoud waakt de debatleider ook over de sfeer van het debat. Een goed debat is interessant en spannend!


  Waarom een debatleider van het debatinstituut voor uw verkiezingsdebat?

  Bij het debatinstituut zijn we pas tevreden als uw verkiezingsdebat een succes is. Onze belofte aan u is dat we uw debat naar een hoger niveau tillen en de nodige energie in de zaal los komt. Om deze belofte waar te maken, hebben we een gouden recept van vier ingrediënten:

  1. Bevlogen debat-experts

  Al onze debatleiders zijn bevlogen professionals die dagelijks met dezelfde energie en passie op het podium staan. Wekelijks leiden ze meerdere bijeenkomsten en trainen ze gemeenteraden in debatvaardigheden. Ze weten dus precies wat er bij gemeenten speelt. Deze kennis gebruiken zij tijdens het debat om zaken te verduidelijken of in een breder perspectief te plaatsen. Daarnaast hebben wij sinds 1998 ervaring met het organiseren en leiden van debatten in de aanloop naar lokale-, provinciale- en landelijke verkiezingen. We weten dus alle valkuilen op tijd te tackelen.

  2. Interactieve debatconcepten

  Onze debatleiders presenteren niet alleen uw debat, ze denken in de voorbereiding ook actief mee met de inhoud en de vorm. We beschikken over een breed scala aan interactieve debatvormen die we op maat kunnen toespitsen op uw verkiezingsdebat.

  3. Professionele organisatie

  Een debatleider inhuren bij het Nederlands Debat Instituut betekent meer dan iemand die slechts uw debat aan elkaar praat. In teams van twee bereiden de debatleider en de projectmanager uw verkiezingsdebat in detail voor. Als u vragen heeft, of in het geval van spoed, kunt u altijd bij onze projectmanagers terecht. Wel zo handig, omdat onze debatleiders natuurlijk vaak op het podium staan en dus niet altijd bereikbaar zijn.

  4. Groot netwerk

  Bij het debatinstituut staan we midden in de samenleving. We beschikken over een indrukwekkend netwerk binnen de overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs. Door samenwerkingsverbanden met verschillende maatschappelijke partners kunnen wij een speciale groep benaderen en via onze kanalen uitnodigen voor uw verkiezingsdebat.


  Tarieven

  Onze adviseurs/debatleiders willen altijd bij de voorbereiding van uw verkiezingsdebat betrokken zijn. Dat geldt in ieder geval voor de inhoudelijke voorbereiding en de inrichting van het programma. Hiervoor beginnen wij met een telefonische intake en  komen wj minimaal één keer een dagdeel bij u langs om alles goed door te spreken. Daarna werken wij het inhoudelijke programma voor u uit in een draaiboek en zorgen wij voor een schriftelijke briefing voor alle deelnemers aan het debat. Uitgaande van deze opzet rekenen wij € 2.250,- voor de advisering en debatleiding van uw verkiezingsdebat.


  Vul uw e-mailadres in en ontvang maandelijks handige tips om te overtuigen en beter te vergaderen. Alles over retorica & debat.


  Sluiten

  Ontvang gratis event tips

  Ongeldige invoer
  Ongeldige invoer
  Ongeldige invoer
  Ongeldige invoer
  Ongeldige invoer