Nationaal Gemeenteraadsdebat 2019

banner gemeenteraadsdebat 2019

“Het was een uitstekende dag. Heel motiverend!” -

STEF VAN DER PAS, RAADSLID HUIZEN

“Ik kreeg een uitnodiging voor het Nationaal Gemeenteraadsdebat en was meteen nieuwsgierig. Ik wil altijd leren en de opzet van deze dag leent zich daar uitstekend voor.” 

HENK VAN BERKUM, PVDA, RAADSLID WATERLAND

 

Na het grote succes van de eerste editie vindt op 12 oktober het tweede Nationaal Gemeenteraadsdebat plaats. Ga met 100 raadsleden vanuit het hele land in gesprek over dé twee onderwerpen waar ieder raadslid in Nederland over zou moeten nadenken.

Het Nationaal Gemeenteraadsdebat is hét moment om elkaar te informeren, inspireren en samen kritisch na te denken over belangrijke actuele vraagstukken binnen de lokale democratie. 

Wil jij nu al verzekerd zijn van een plek? Meld je dan gratis hieronder aan én ontvang ook als eerste updates over o.a. de keynote spreker, de thema's en andere ontwikkelingen over het Gemeenteraadsdebat 2019. Wij zien je graag daar!

 

ZAT 12 OKT | 10:00 - 14:00 | LOCATIE: HILVERSUM

 

banner gemeenteraadsdebat 2019 II

“Het was een fantastische dag. Wat een goed initiatief om verdieping te zoeken door met elkaar te debatteren."

OLAF STREUTKER, CDA, HILVERSUM
 

"Je leert debatteren het beste door te doen, daarin vind ik deze dag echt een verrijking."

GEBKE VAN GAAL, GROENLINKS, LEIDEN
Meld je vandaag nog kosteloos aan (beperkt aantal plekken beschikbaar)

Het programma & de thema's

De experts

Onder leiding van twee experts worden twee actuele thema's geintroduceerd en worden er een aantal dilemma’s bloot gelegd waar raadsleden in hun werk tegenaan lopen. Jij als deelnemer gaat vervolgens met de andere deelnemers in debat en jullie delen tips en valkuilen met elkaar op basis van jullie eigen ervaringen in de praktijk. Dit alles onder de professionele begeleiding van gespreksleiders van het Nederlands Debat Instituut, die extra aandacht besteden aan de kracht van argumentatie.

Het programma

09:30 - 10:00 | inloop

10.00 - 10.30 uur | Opening

10.30 – 11.45 uur | Thema 1

11.45 – 12.30 uur | Lunch

12.30 - 13.45 uur | Thema 2

13.45 – 14.00 uur | Afsluiting

14.00 uur | Borrel (tot ongeveer 15.00 uur)

Locatie: gemeentehuis Hilversum, Dudokpark 1

Een unieke belevenis

De meeste kennis zit in de zaal, daar geloven wij in. Het Gemeenteraadsdebat is dus vooral een goed gesprek tussen raadsleden uit het hele land dat leidt tot nieuwe inzichten.

Een terugblik naar 2018

Heb jij het Gemeenteraadsdebat van vorig jaar gemist? Gelukkig hebben wij het magazine nog. Lees alles over de thema's, de ervaringen en de experts in ons Gemeenteraadsdebat Magazine

Ontdek nog meer...

Blijf op de hoogte van het Nationaal Gemeenteraadsdebat! Wekelijks worden updates gedeeld via: www.youtube.com/debatinstituut. Voor vragen kun je mailen naar Jesse Markus via markus@debatinstituut.nl of bellen naar 035-6252050.     

Inschrijfformulier Nationaal Gemeenteraadsdebat

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Inschrijfformulier Nationaal Gemeenteraadsdebat

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

 

Een sfeerimpressie van 2018:

Update 7 | Het Nationaal Gemeenteraadsdebat 2018; de sfeerimpressie 

Update 6 | Boris van der Ham maakt de laatste stelling van het Gemeenteraadsdebat bekend Één van de experts tijdens het Gemeenteraadsdebat is Boris van der Ham, oud-kamerlid. In deze video maakt hij de derde stelling bekend die alles te maken heeft met democratische vernieuwing.

Update 5 | Pascale Georgopoulou maakt de tweede stelling van het Gemeenteraadsdebat bekend Één van de experts tijdens het Gemeenteraadsdebat is Pascale Georgopoulou, programmamanager VNG. In deze video maakt zij de tweede stelling bekend die alles te maken heeft met de participatie in de Omgevingswet.

Update 4 | Ontdek de eerste stelling van het Gemeenteraadsdebat Één van de experts tijdens het Gemeenteraadsdebat is Jan Dirk Pruim, griffier van Almere. In deze video maakt hij de eerste stelling bekend die alles te maken heeft met de kwaliteit van raadsvergaderingen. 

Update 3 | Ontdek de bijzondere locatie van het Nationaal Gemeenteraadsdebat. Projectmanager Jesse Markus spreekt met Paul Ruitenbeek, griffier van de gemeente Hilversum. Hij geeft een rondleiding in het prachtige Dudok raadshuis van Hilversum. 

Update 2 | Welke thema's worden er besproken tijdens het Nationaal Gemeenteraadsdebat? Projectmanager Jesse Markus onthult de drie thema's waar elk raadslid mee te maken heeft. 

Update 1 | De onthulling van de locatie en een nieuwe partner. Projectmanager Jesse Markus onthult de locatie van het Nationaal Gemeenteraadsdebat. Ook de nieuwe partner wordt besproken.

Uitnodiging voor het Nationaal Gemeenteraadsdebat | Nick Schoemaker nodigt je in de video uit voor het Nationaal Gemeenteraadsdebat op 15 december. Een dag waar raadsleden bijeenkomen om actuele dilemma's in de raad met elkaar te bespreken.

Ontvang als eerste de nieuwste updates

Blijf op de hoogte van het Nationaal Gemeenteraadsdebat! Wekelijks worden updates gedeeld via: www.youtube.com/debatinstituut. Voor vragen kun je mailen naar markus@debatinstituut.nl of bellen naar 035-6252050.

 

Waarom het debatinstituut?

Uitgesproken overtuigend in training, gespreksleiding en onderwijs