Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer
 • Bewust beïnvloeden

Bewust beïnvloeden

Leer in twee dagen beïnvloeden in jullie voordeel

 • Herken beïnvloedtrucs
 • Beïnvloeding ontkrachten en omdraaien
 • Positief beïnvloeden
 • De principes van Cialdini
 • Oefen met praktijksituaties
 • Gratis toegang tot onze oefenavonden
Prijs: VANAF € 1.465,-

Bewust beïnvloeden

Leer in twee dagen beïnvloeden in jullie voordeel

 • Herken beïnvloedtrucs
 • Beïnvloeding ontkrachten en omdraaien
 • Positief beïnvloeden
 • De principes van Cialdini
 • Oefen met praktijksituaties
 • Gratis toegang tot onze oefenavonden
Prijs: VANAF € 1.465,-

Wat houdt de incompany training Bewust beïnvloeden in?

Iedereen heeft het weleens; je hebt werk van een collega overgenomen zonder dat je weet waarom je daarmee hebt ingestemd, of je neemt een overhaaste beslissing om op een evenement te exposeren omdat je alleen vandaag nog korting krijgt. Grote kans dat je te maken hebt gehad met iemand die de beïnvloedingsprincipes van Cialdini meester is. Wil jij deze tactiek leren herkennen en beheersen? Je klant of relatie op een positieve manier beïnvloeden en ze in de goede richting sturen?

Goed nieuws: beïnvloeden is een vaardigheid die iedereen kan leren en die dagelijks van pas komt.

Deze training gaat uit van de zeven principes van beïnvloeding ontwikkeld door Robert Cialdini, dé expert op het gebied van beïnvloeden. Zijn methode is gebaseerd op menselijke communicatie en sociaal gedrag. Samen met onze ideeën over overtuigingskracht geven we jouw team stap voor stap handvaten om de beïnvloedingstechnieken in jullie voordeel te gebruiken.


 • Meerwaarde!

  Een meerwaarde op het gebied van overtuigingskracht.

  Bart van Straten, General Manager bij Van Straten Medical
 • Je ontwikkelt in korte tijd veel vaardigheden

  Meteen vanaf de start van het programma gaat de vaart erin, er wordt een actieve houding van de cursisten verwacht. Je leert jezelf in korte tijd veel vaardigheden aan.

  Mw. Schippers, trainingsactrice
 • Je leert je eigen stijl ontwikkelen

  Door de oefeningen leer je een eigen stijl te ontwikkelen en in te zetten – ook als je nauwelijks tijd hebt om voor te bereiden. Door de videoanalyse krijg je op een prettige maar confronterende manier inzichtelijk wat goed is of wat beter kan.

  Mw. Reuchlin, zelfstandig communicatiedeskundige
 • Inzicht in het effect van je woorden

  Oefenen staat centraal en je krijgt een goede toelichting op het effect van wat je zegt.

  Karin Weemfelt
 • Inspirerend en scherp

  Ik vond het een inspirerende bijeenkomst. We wilden scherpte en ideeën en die hebben wij gekregen. Goede organisatie! R. Latenstein, Verbond van Verzekeraars

Programma

De incompany training Bewust beïnvloeden kan ook in een dag of zelfs een dagdeel worden gegeven. Dit is helemaal afhankelijk van jullie wensen en leerdoelen. We gaan hier graag het gesprek met jullie over aan zodat we een op maat gemaakt lesprogramma kunnen maken waar we bijvoorbeeld casussen uit de dagelijkse praktijk in kunnen verwerken. Hieronder vind je een mogelijk programma:

Dit zijn de 8 stappen die jou bewust maken van beïnvloeding:

Dag 1

Introductie: De drie geheimen van overtuigingskracht

Stap 1: Sociale bewijskracht
Oefening: Iedereen is het hierover eens

Stap 2: Autoriteit
Oefening: Geen ruimte voor discussie

Stap 3: Schaarste
Oefening: Limited edition

Stap 4: Consistentie en commitment
Oefening: De kracht van herhaling

Samenvatting en persoonlijke feedback

Dag 2

Opfrisser van dag 1

Stap 5: Sympathie
Oefening: Maak het persoonlijk

Stap 6: Wederkerigheid
Oefening: quid pro quo

Stap 7: Eenheid
Oefening: De kracht van samen

Stap 8: De finale - Cialdini op het werk
Finale oefening: Pas alles toe op je eigen casus

Gratis Oefenavonden
Blijf onbeperkt oefenen op onze speciale oefenavonden voor oud-cursisten


Voor wie?

Deze incompany training is voor een team van professionals die in hun werk afhankelijk zijn van effectieve mondelinge communicatie. Van adviseurs tot advocaten, van beleidsmedewerkers tot bestuurders, en van managers tot marketeers.

Persoonlijke feedback staat in al onze trainingen centraal. Daarom geven wij graag de ruimte om iedereen eigen leerdoelen binnen het bestaande programma te behalen. De trainer creëert een veilige leeromgeving waardoor je niet alleen van de trainer kunt leren maar ook van elkaar. Groepen bestaan uit minimaal 4 en maximaal 12 personen.


Waarom een incompany training over beïnvloeden bij het Nederlands Debat Instituut?

Goed spreken en goede gesprekken brengen je vooruit. Als mens en als maatschappij. Daarom helpen wij al 20 jaar individuen om beter te spreken en organisaties om beter het gesprek aan te gaan. In veel van wat we doen staat debatteren centraal. Omdat we geloven dat het debat onmisbaar is in ieder goed gesprek. Maar waarom moet je nu juist voor een training van het debatinstituut kiezen?

1. Bevlogen trainers

Onze trainers zijn bevlogen professionals. Wekelijks maken zij video’ s en schrijven artikelen over overtuigingskracht, en analyseren speeches in de media om hun inzichten met jou te delen. Ze hebben allemaal voor dit vak gekozen omdat ze een passie hebben voor het gesproken woord. Onze trainers hebben ook veel persoonlijke ervaring met het spreken voor groepen en het leiden van bijeenkomsten. Zij kennen en snappen de uitdagingen waar jij voor staat, en weten dat de praktijk altijd anders is dan de theorie. Ze kunnen eindeloos voorbeelden en suggesties geven vanuit de praktijk over wat werkt en wat de grootste valkuilen zijn.

2. Bewuste focus en maatwerk

Wat ons bijzonder maakt is dat wij enkel en alleen trainingen verzorgen op het gebied van goed spreken. Die keuze hebben wij twintig jaar geleden bewust gemaakt omdat daar onze passie ligt. Dit zorgt ervoor dat de focus van ons instituut ligt op mensen verder helpen in het nog beter spreken. Daar weten wij dan ook alles van af en willen we de allerbeste in zijn. We geven trainingen aan mensen uit de hele samenleving. Doordat wij zo breed georiënteerd zijn, weten wij precies wat nodig is om je verder te ontwikkelen. En we kunnen echt maatwerk leveren zodat we jou kunnen helpen om verder te komen.

3. Blijven leren en enthousiasmeren

Spreken leer je door te spreken. Onze trainingen zijn heel goed, maar zijn vooral een eerste stap op weg naar succes. Je zal na de training zelf moeten blijven oefenen en willen blijven verbeteren. Wij helpen je daar graag mee. Dat doen we door je regelmatig exclusieve tips te sturen nadat je de training bij ons hebt afgerond. Ook organiseren wij exclusief voor oud-cursisten iedere maand een gratis oefenavond ‘Overtuigend Spreken’ onze kantoorvilla in Hilversum. Tijdens deze avonden ga je veel spreken, debatteren, onderhandelen, pitchen en gesprekken modereren via allemaal leuke en verrassende oefeningen.


Alvast thuis oefenen?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal. Ontdek daar wekelijks inspirerende korte video’s met praktische tips.


Prijs training

Onze tarieven zijn opgebouwd uit twee delen: voorbereiding (de telefonische intake met de trainer en het opmaat gemaakte lesplan) en uitvoer (de training).

 • Voorbereiding + uitvoer één dagdeel
  €480 + €985 = € 1.465,-
  Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden).
 • Voorbereiding + uitvoer één dag  
  €480 + 2x €885 = € 2.250,-
  Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden). Normaal gesproken is een dagdeel €985,- maar met twee dagdelen of meer ontvang je 10% korting per dagdeel.

*De voorbereiding voor een training is standaard €480,- ongeacht de duur van de training. Dit bedrag zit verwerkt in de bovenstaande bedragen. Als in ons telefonische gesprek blijkt dat er veel meer of minder voorbereiding nodig is, dan kan dit tarief afwijken. We sturen je graag een op maat gemaakte offerte.

Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie).

Praktische informatie

Deze training kan op elk moment (op basis van beschikbaarheid) en op elke locatie in Nederland worden gegeven. We adviseren groepen van minimaal 4- en maximaal 12 personen. Voor grotere groepen kun je ervoor kiezen om twee trainers in te zetten of de training te transformeren naar een workshop.Meer informatie

Prijs: VANAF € 1.465,-

Vragen?

Nederlands Debat Instituut
info@debatinstituut.nl
(035) 625 20 50


Data & Locatie

Data

Samen met jou en je team kiezen wij een passende en efficiënte datum. De beschikbaarheid is mede afhankelijk van het aantal deelnemers en de beschikbaarheid van onze trainers.

Locatie

Bewust beïnvloeden verzorgen wij als incompany programma: een training voor groepen van maximaal 12 deelnemers en bij jou op locatie.
Ook is het mogelijk de training te laten verzorgen op de mooie trainingslocatie van het debatinstituut in Hilversum. Deze is zeer goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Ook heeft onze locatie een eigen parkeergelegenheid.


Meer verdieping?

Overtuigend presenteren

Moet je binnenkort een belangrijke presentatie geven maar zie je daar erg tegenop? Of sta je regelmatig voor groepen maar voel je je daar niet altijd even comfortabel bij? Dat is jammer. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je publiek. Volg de training ‘Overtuigend presenteren’ om jezelf en je boodschap zelfverzekerd en krachtig over te brengen.

Leergang leiderschapscommunicatie

Zoek je een totaalpakket waarin je niet alleen leert om overtuigender te spreken maar ook om beter te onderhandelen en vergaderen? Volg dan de ‘Leergang leiderschapscommunicatie.’ In dit programma volg je drie trainingen die je helpen om effectief en overtuigend te communiceren. Vaardigheden die je moet bezitten om niet alleen het beste in jezelf te ontdekken, maar ook het beste uit je team te halen.


Ontvang 5 gratis tips

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:


Ongeldige invoer

Trainers

 • Arthur Noordhuis
 • Anna Heijker
 • Dirk van Dorsselaer
 • Jesper Rijpma
 • Frouke Kramer
 • Lennart van der Linden
 • Nick Schoemaker
 • Roderik van Grieken
 • Sytse Wilman
 • Timothy Vermeer
 • Marie Maessen

 • Impressie

  Ontdek de training bij het Nederlands Debat Instituut

  4 tips die netwerken makkelijker maken