Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer
 • Debatteren voor professionals

Debatteren voor professionals

Leer mondeling overtuigen

 • Overtuigend spreken met zelfvertrouwen
 • Gelijk hebben en ook krijgen
 • Sterk argumenteren
 • Snel en effectief reageren
 • Je publiek inspireren
 • Drogredenen herkennen en weerleggen
 • Gratis toegang tot onze oefenavonden
Prijs: VANAF € 1.465,-

Debatteren voor professionals

Leer mondeling overtuigen

 • Overtuigend spreken met zelfvertrouwen
 • Gelijk hebben en ook krijgen
 • Sterk argumenteren
 • Snel en effectief reageren
 • Je publiek inspireren
 • Drogredenen herkennen en weerleggen
 • Gratis toegang tot onze oefenavonden
Prijs: VANAF € 1.465,-

Wat houdt de incompany debattraining in?

Heb je het idee dat de inhoudelijke kennis die in je team zit niet altijd goed tot zijn recht komt? Loop je wel eens weg bij vergaderingen of onderhandelingen terwijl je je afvraagt of de kern van het probleem nu echt is besproken? Of verliest je team tijd doordat mensen langs elkaar heen praten maar eigenlijk hetzelfde bedoelen? Dan is de training Debatteren voor professionals iets voor jullie.

In deze debattraining leer je vol zelfvertrouwen overtuigen, zowel individueel als samen. Spanning omzetten in ontspanning, zodat je straalt tijdens een presentatie. Je leert om drogredenen te herkennen en te weerleggen. En hoe je met jouw argumenten iemand voor je wint in een gesprek.


 • Zeer toegankelijke trainer

  Arthur is zeer toegankelijk en luisterde goed en beantwoordde de vragen duidelijk en begrijpelijk. Dank daarvoor!

  Anoniem
 • Professionaliteit en expertise

  Professionaliteit en expertise van debatleider biedt grote meerwaarde!

  Paul Vogels, Han Nijmegen
 • Presenteren kun je leren

  Overtuigend presenteren kun je leren!

  Maikel Mahangi, ABN Amro BV
 • Perfecte combinatie van theorie en oefenen

  Een perfecte combinatie van theorie en praktische oefeningen. Het gebruik van humor door de trainer maakt het inhoudelijke mooi luchtig en behapbaar.

  Anoniem

Programma

De incompany training kan ook in een dag of zelfs een dagdeel worden gegeven. Dit is helemaal afhankelijk van jullie wensen en leerdoelen. We gaan hier graag het gesprek met jullie over aan zodat we een op maat gemaakt lesprogramma kunnen maken waar we bijvoorbeeld casussen uit de dagelijkse praktijk in kunnen verwerken. Hieronder vind je een mogelijk programma:

Conceptprogramma

Introductie: De drie geheimen van overtuigingskracht

Stap 1: Wie wil ik eigenlijk overtuigen?
Oefening: Focus op de beslisser

Stap 2: Spreken met autoriteit: Versterk je non-verbale presentatie
Oefening: Gebruik je stem en de stilte

Stap 3: De beste voorbereiding op een discussie of debat
Oefening: Bouwstenen voor een helder en aantrekkelijk betoog

Stap 4: De kracht van stijlfiguren
Oefening: Pakkend spreken en snel reageren in debatten

Stap 5: Slim en behendig argumenteren
Oefening: Standaardgeschilpunten model

Stap 6: Discussietrucs tackelen
Oefening: Drogredenen tactisch weerleggen - Doorsta het drogredenenvragenvuur

Stap 7: Zelfreflectie na het videodebat
Oefening: Het videodebat - Leer van jezelf en anderen en ontvang persoonlijke tips

Stap 8: De finale
Finale debatoefening: Gebruik alle geleerde technieken en overtuig de beslisser

Gratis Oefenavonden
Blijf onbeperkt oefenen op onze speciale oefenavonden voor oud-cursisten


Voor wie?

De incompany training 'Debatteren voor professioanls' is bedoeld voor een team dat regelmatig vergadert en discussieert maar meer zijn argumenten wil versterken. 

Persoonlijke feedback staat in al onze trainingen centraal. Daarom geven wij je de ruimte om je eigen leerdoelen of de leerdoelen van je team binnen het bestaande programma te behalen. De trainer creëert een veilige leeromgeving waardoor je niet alleen van de trainer kunt leren maar ook van elkaar. Groepen bestaan uit minimaal 4 en maximaal 12 personen.


Waarom een incompany training bij het Nederlands Debat Instituut?

Goed spreken en goede gesprekken brengen je vooruit. Als mens en als maatschappij. Daarom helpen wij al 20 jaar individuen om beter te spreken en organisaties om beter het gesprek aan te gaan. In veel van wat we doen staat debatteren centraal. Omdat we geloven dat het debat onmisbaar is in ieder goed gesprek. Maar waarom moet je nu juist voor een training van het debatinstituut kiezen?

1. Bevlogen trainers

Onze trainers zijn bevlogen professionals. Wekelijks maken zij video’ s en schrijven artikelen over overtuigingskracht, en analyseren speeches in de media om hun inzichten met jou te delen. Ze hebben allemaal voor dit vak gekozen omdat ze een passie hebben voor het gesproken woord. Onze trainers hebben ook veel persoonlijke ervaring met het spreken voor groepen en het leiden van bijeenkomsten. Zij kennen en snappen de uitdagingen waar jij voor staat, en weten dat de praktijk altijd anders is dan de theorie. Ze kunnen eindeloos voorbeelden en suggesties geven vanuit de praktijk over wat werkt en wat de grootste valkuilen zijn.

2. Bewuste focus en maatwerk

Wat ons bijzonder maakt is dat wij enkel en alleen trainingen verzorgen op het gebied van goed spreken. Die keuze hebben wij twintig jaar geleden bewust gemaakt omdat daar onze passie ligt. Dit zorgt ervoor dat de focus van ons instituut ligt op mensen verder helpen in het nog beter spreken. Daar weten wij dan ook alles van af en willen we de allerbeste in zijn. We geven trainingen aan mensen uit de hele samenleving. Doordat wij zo breed georiënteerd zijn, weten wij precies wat nodig is om je verder te ontwikkelen. En we kunnen echt maatwerk leveren zodat we jou kunnen helpen om verder te komen.

3. Blijven leren en enthousiasmeren

Spreken leer je door te spreken. Onze trainingen zijn heel goed, maar zijn vooral een eerste stap op weg naar succes. Je zal na de training zelf moeten blijven oefenen en willen blijven verbeteren. Wij helpen je daar graag mee. Dat doen we door je regelmatig exclusieve tips te sturen nadat je de training bij ons hebt afgerond. Ook organiseren wij exclusief voor oud-cursisten iedere maand een gratis oefenavond ‘Overtuigend Spreken’ onze kantoorvilla in Hilversum. Tijdens deze avonden ga je veel spreken, debatteren, onderhandelen, pitchen en gesprekken modereren via allemaal leuke en verrassende oefeningen.


Alvast thuis oefenen?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal. Ontdek daar wekelijks inspirerende korte video’s met praktische tips.


Prijs training

Onze tarieven zijn opgebouwd uit twee delen: voorbereiding (de telefonische intake met de trainer en het opmaat gemaakte lesplan) en uitvoer (de training).

 • Voorbereiding + uitvoer één dagdeel
  €480 + €985 = € 1.465,-
  Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden).
 • Voorbereiding + uitvoer één dag  
  €480 + 2x €885 = € 2.250,-
  Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden). Normaal gesproken is een dagdeel €985,- maar met twee dagdelen of meer ontvang je 10% korting per dagdeel.

*De voorbereiding voor een training is standaard €480,- ongeacht de duur van de training. Dit bedrag zit verwerkt in de bovenstaande bedragen. Als in ons telefonische gesprek blijkt dat er veel meer of minder voorbereiding nodig is, dan kan dit tarief afwijken. We sturen je graag een op maat gemaakte offerte.

Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie).

Praktische informatie

Deze training kan op elk moment (op basis van beschikbaarheid) en op elke locatie in Nederland worden gegeven. We adviseren groepen van minimaal 4- en maximaal 12 personen. Voor grotere groepen kun je ervoor kiezen om twee trainers in te zetten of de training te transformeren naar een workshop.Meer informatie

Prijs: VANAF € 1.465,-

Vragen?

Nederlands Debat Instituut
info@debatinstituut.nl
(035) 625 20 50


Data & Locatie

Data

Samen met jou en je team kiezen wij een passende en efficiënte datum. De beschikbaarheid is mede afhankelijk van het aantal deelnemers en de beschikbaarheid van onze trainers.

Locatie

Debatteren voor professionals verzorgen wij als incompany programma. Een training voor groepen van maximaal 12 deelnemers en bij jou op locatie.
Ook is het mogelijk de training te laten verzorgen op de mooie trainingslocatie van het debatinstituut in Hilversum. Deze is zeer goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Ook heeft onze locatie een eigen parkeergelegenheid.


Meer verdieping?

Overtuigend presenteren

Moet je binnenkort een belangrijke presentatie geven maar zie je daar erg tegenop? Of sta je regelmatig voor groepen maar voel je je daar niet altijd even comfortabel bij? Dat is jammer. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je publiek. Volg de training ‘Overtuigend presenteren’ om jezelf en je boodschap zelfverzekerd en krachtig over te brengen.

Leergang leiderschapscommunicatie

Zoek je een totaalpakket waarin je niet alleen leert om overtuigender te spreken maar ook om beter te onderhandelen en vergaderen? Volg dan de ‘Leergang leiderschapscommunicatie.’ In dit programma volg je drie trainingen die je helpen om effectief en overtuigend te communiceren. Vaardigheden die je moet bezitten om niet alleen het beste in jezelf te ontdekken, maar ook het beste uit je team te halen.


Ontvang 5 gratis tips

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:


Ongeldige invoer

Trainers

 • Arthur Noordhuis
 • Dirk van Dorsselaer
 • Anna Heijker
 • Donatello Piras
 • Frouke Kramer
 • Jesper Rijpma
 • Lennart van der Linden
 • Sytse Wilman
 • Timothy Vermeer
 • Nick Schoemaker
 • Roderik van Grieken
 • Marie Maessen

 • Impressie

  Ontdek de training bij het Nederlands Debat Instituut

  Welk debatniveau kun jij bereiken?