Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer
 • Krachtig presenteren voor vrouwen

Krachtig presenteren voor vrouwen

 • Professionele zichtbaarheid vergroten
 • Meer regie & zelfvertrouwen
 • Balans tussen overtuiging & sympathie
 • Zichtbaar in de aandacht staan
 • Bewustwording van houding en stem
 • Overtuigend spreken
 • Gratis toegang tot onze oefenavonden
Prijs: VANAF € 1465,-

Krachtig presenteren voor vrouwen

 • Professionele zichtbaarheid vergroten
 • Meer regie & zelfvertrouwen
 • Balans tussen overtuiging & sympathie
 • Zichtbaar in de aandacht staan
 • Bewustwording van houding en stem
 • Overtuigend spreken
 • Gratis toegang tot onze oefenavonden
Prijs: VANAF € 1465,-

Wat houdt de training Krachtig presenteren voor vrouwen in?

Waarom is dit een presentatietraining speciaal voor vrouwen? Presenteren vrouwen dan anders dan mannen? Het korte antwoord is ja. Vrouwen willen graag heel goed voorbereid zijn en pakken daardoor minder snel hun podium dan mannelijke collega’s. Dat is zonde! Ten eerste voor het publiek dat een goed verhaal misloopt. Ten tweede natuurlijk voor vrouwen zelf, die wel de ambitie hebben om hun verhaal te delen maar twijfelen of ze wel de juiste persoon zijn om het verhaal te vertellen en of ze wel genoeg van het onderwerp weten. Deze zelfkritiek kan ten koste gaan van je overtuigingskracht en het krachtig overbrengen van de boodschap.

In deze training leer je niet alleen stapsgewijs krachtiger presenteren. We beginnen met de bewustwording dat vrouwen zich vaak geremd voelen om de stap naar het podium te maken. Hoe komt dat en wat kun je doen om die blokkades weg te nemen? Daarna ga je aan de slag met presentatietechnieken. Zo is je volgende presentatie krachtiger en ontspannen.


 • Je leert je eigen stijl ontwikkelen

  Door de oefeningen leer je een eigen stijl te ontwikkelen en in te zetten – ook als je nauwelijks tijd hebt om voor te bereiden. Door de videoanalyse krijg je op een prettige maar confronterende manier inzichtelijk wat goed is of wat beter kan.

  Mw. Reuchlin, zelfstandig communicatiedeskundige
 • Je ontwikkelt in korte tijd veel vaardigheden

  Meteen vanaf de start van het programma gaat de vaart erin, er wordt een actieve houding van de cursisten verwacht. Je leert jezelf in korte tijd veel vaardigheden aan.

  Mw. Schippers, trainingsactrice
 • Bewuster van communicatiestrategie

  Ik ga nu bewuster met mijn eigen communicatiestrategie om.

  Anoniem
 • Vrije en veilige leeromgeving

  Iedereen in de groep viel de vrije en veilige leeromgeving op die wordt gecreëerd.

  Anoniem
 • Zeer deskundige trainers

  De training was concreet en goed opgebouwd en de trainers zeer deskundig.

  Anoniem
 • Een aanrader!

  De training van het Nederlands Debat Instituut is een aanrader! Handige hulpmiddelen aangereikt gekregen voor een overtuigende(re) presentatie! Met name de kapstok voor argumentatie en 'framing' blijven bij, maar ook - heel praktisch - drie tellen stilte laten tussen de zinnen tijdens een presentatie in de beginfase. Nu aan het oefenen :-)!

  Jacqueline Vissers, Zorgverzekeraar Nederland
 • Anna heeft zich grondig voorbereid en nauwkeurig naar mijn wensen geluisterd

  “Anna heeft zich heel grondig voorbereid op de bijeenkomst, heel nauw geluisterd naar mijn wensen en op de dag zelf het evenement heel efficiënt begeleid. Haar inzet heeft zeker bijgedragen aan een productieve en positieve sfeer, voor het publiek evenals voor de sprekers. Ik kijk uit naar de verdere samenwerking!”

  Cecilia Thorfinn - Hoofd Persvoorlichting, Vertegenwoordiging van de Europese Commissie 

Programma

De incompany training bestaat idealiter uit een dag maar kan ook in een dagdeel worden gegeven of worden uitgebreid naar 2 dagen. Dit is helemaal afhankelijk van jullie wensen en leerdoelen. We gaan hier graag het gesprek met jullie over aan zodat we een op maat gemaakt lesprogramma. We kunnen bijvoorbeeld casussen uit de dagelijkse praktijk verwerken in de training. Hieronder vind je een mogelijk programma:

Conceptprogramma

Introductie: de drie geheimen van overtuigingskracht
Oefening: De one minute pitch

Stap 1: Non-verbale communicatie
Oefening: Female presence

Stap 2: De structuur van een topspeech
Oefening: Kop-romp-staart

Stap 3: Speechen met impact
Analyse: Vrouwelijke topsprekers

Stap 4: Zo maak je het verschil
Oefening: Overtuigen in verschillende omstandigheden

Stap 5: Overwin de vooroordelen
Analyse: De gemiddelde board

Stap 6: Inspireer en motiveer het publiek
Oefening: De perfecte presentatie

Gratis Oefenavonden
Blijf onbeperkt oefenen op onze speciale oefenavonden voor oud-cursisten


Voor wie?

Deze training is voor ambitieuze vrouwen die hun kwaliteiten volledig willen benutten om een krachtige presentatie neer te zetten. Van adviseurs tot advocaten, van beleidsmedewerkers tot bestuurders, en van managers tot marketeers.

Persoonlijke feedback staat in al onze trainingen centraal. Daarom geven wij iedereen de ruimte om eigen leerdoelen binnen het bestaande programma te behalen. De trainer creëert een veilige leeromgeving waardoor je niet alleen van de trainer kunt leren maar ook van elkaar. Groepen bestaan uit minimaal 4 en maximaal 12 personen.


Waarom een incompany training bij het Nederlands Debat Instituut?

Goed spreken en goede gesprekken brengen je vooruit. Als mens en als maatschappij. Daarom helpen wij al 20 jaar individuen om beter te spreken en organisaties om beter het gesprek aan te gaan. In veel van wat we doen staat debatteren centraal. Omdat we geloven dat het debat onmisbaar is in ieder goed gesprek. Maar waarom moet je nu juist voor een training van het debatinstituut kiezen?

1. Bevlogen trainers

Onze trainers zijn bevlogen professionals. Wekelijks maken zij video’ s en schrijven artikelen over overtuigingskracht, en analyseren speeches in de media om hun inzichten met jou te delen. Ze hebben allemaal voor dit vak gekozen omdat ze een passie hebben voor het gesproken woord. Onze trainers hebben ook veel persoonlijke ervaring met het spreken voor groepen en het leiden van bijeenkomsten. Zij kennen en snappen de uitdagingen waar jij voor staat, en weten dat de praktijk altijd anders is dan de theorie. Ze kunnen eindeloos voorbeelden en suggesties geven vanuit de praktijk over wat werkt en wat de grootste valkuilen zijn.

2. Bewuste focus en maatwerk

Wat ons bijzonder maakt is dat wij enkel en alleen trainingen verzorgen op het gebied van goed spreken. Die keuze hebben wij twintig jaar geleden bewust gemaakt omdat daar onze passie ligt. Dit zorgt ervoor dat de focus van ons instituut ligt op mensen verder helpen in het nog beter spreken. Daar weten wij dan ook alles van af en willen we de allerbeste in zijn. We geven trainingen aan mensen uit de hele samenleving. Doordat wij zo breed georiënteerd zijn, weten wij precies wat nodig is om je verder te ontwikkelen. En we kunnen echt maatwerk leveren zodat we jou kunnen helpen om verder te komen.

3. Blijven leren en enthousiasmeren

Spreken leer je door te spreken. Onze trainingen zijn heel goed, maar zijn vooral een eerste stap op weg naar succes. Je zal na de training zelf moeten blijven oefenen en willen blijven verbeteren. Wij helpen je daar graag mee. Dat doen we door je regelmatig exclusieve tips te sturen nadat je de training bij ons hebt afgerond. Ook organiseren wij exclusief voor oud-cursisten iedere maand een gratis oefenavond ‘Overtuigend Spreken’ onze kantoorvilla in Hilversum. Tijdens deze avonden ga je veel spreken, debatteren, onderhandelen, pitchen en gesprekken modereren via allemaal leuke en verrassende oefeningen.


Alvast thuis oefenen?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal. Ontdek daar wekelijks inspirerende korte video’s met praktische tips.


Prijs training

Onze tarieven zijn opgebouwd uit twee delen: voorbereiding (de telefonische intake met de trainer en het opmaat gemaakte lesplan) en uitvoer (de training).

 • Voorbereiding + uitvoer één dagdeel
  €480 + €985 = € 1.465,-
  Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden).
 • Voorbereiding + uitvoer één dag  
  €480 + 2x €885 = € 2.250,-
  Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden). Normaal gesproken is een dagdeel €985,- maar met twee dagdelen of meer ontvang je 10% korting per dagdeel.

*De voorbereiding voor een training is standaard €480,- ongeacht de duur van de training. Dit bedrag zit verwerkt in de bovenstaande bedragen. Als in ons telefonische gesprek blijkt dat er veel meer of minder voorbereiding nodig is, dan kan dit tarief afwijken. We sturen je graag een op maat gemaakte offerte.

Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie).

Praktische informatie

Deze training kan op elk moment (op basis van beschikbaarheid) en op elke locatie in Nederland worden gegeven. We adviseren groepen van minimaal 4- en maximaal 12 personen. Voor grotere groepen kun je ervoor kiezen om twee trainers in te zetten of de training te transformeren naar een workshop.Meer informatie

Prijs: VANAF € 1465,-

Vragen?

Nederlands Debat Instituut
info@debatinstituut.nl
(035) 625 20 50


Data & Locatie

Data

Samen met jou en je team kiezen wij een passende en efficiënte datum. De beschikbaarheid is mede afhankelijk van het aantal deelnemers en de beschikbaarheid van onze trainers.

Locatie

De training'Krachtig presenteren voor vrouwen verzorgen wij als incompany programma. Een training voor groepen van maximaal 12 deelnemers en bij jou op locatie.

Ook is het mogelijk de training te laten verzorgen op de mooie trainingslocatie van het debatinstituut in Hilversum. Deze is zeer goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Ook heeft onze locatie een eigen parkeergelegenheid.

Adres: Frans Halslaan 57, 1213 BK in Hilversum

 


Meer verdieping?

Overtuigend presenteren

Moet je binnenkort een belangrijke presentatie geven maar zie je daar erg tegenop? Of sta je regelmatig voor groepen maar voel je je daar niet altijd even comfortabel bij? Dat is jammer. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je publiek. Volg de training ‘Overtuigend presenteren’ om jezelf en je boodschap zelfverzekerd en krachtig over te brengen.

Leergang leiderschapscommunicatie

Zoek je een totaalpakket waarin je niet alleen leert om overtuigender te spreken maar ook om beter te onderhandelen en vergaderen? Volg dan de ‘Leergang leiderschapscommunicatie.’ In dit programma volg je drie trainingen die je helpen om effectief en overtuigend te communiceren. Vaardigheden die je moet bezitten om niet alleen het beste in jezelf te ontdekken, maar ook het beste uit je team te halen.


Ontvang 5 gratis tips

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:


Ongeldige invoer

Trainers

 • Anna Heijker
 • Donatello Piras
 • Frouke Kramer
 • Marie Maessen

 • Impressie

  Ontdek de training bij het Nederlands Debat Instituut

  Wat kun je leren van de sensationele Oprah?