Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer
 • Leergang assertief managen

Leergang assertief managen

 • Spanning omzetten in ontspanning
 • Je publiek boeien
 • Impact van woordkeuze
 • Positief beïnvloeden
 • Beïnvloeding ontkrachten en omdraaien
 • Jezelf en je team profileren
 • Vergroten assertiviteit
Prijs: €11.985,-

Leergang assertief managen

 • Spanning omzetten in ontspanning
 • Je publiek boeien
 • Impact van woordkeuze
 • Positief beïnvloeden
 • Beïnvloeding ontkrachten en omdraaien
 • Jezelf en je team profileren
 • Vergroten assertiviteit
Prijs: €11.985,-

Wat houdt de incompany leergang assertief managen in?

Moderne professionals staan middenin de organisatie. Ze zijn druk met individuele dagelijkse taken maar voelen zich daarnaast ook verantwoordelijk voor het goed functioneren van het team als geheel. Je verwacht van je teamleden dat ze assertief zijn en goede ideeën bijdragen tijdens vergaderingen. En ze willen zichzelf blijven ontwikkelen. Ook wordt er van ze verwacht dat ze presentaties geven en het bedrijf vertegenwoordigen tijdens netwerkevenementen. Dat zijn een hoop verschillende vaardigheden. Als je van nature geen extravert persoon bent, kan het nog wel eens lastig zijn om altijd ‘aan te staan’ en jezelf en het bedrijf te presenteren.

Deze in-company training ‘leergang assertief managen’ vormt een mooie combinatie van drie trainingen waarin presenteren en profileren centraal staan. Je leert om zowel individueel als in teamverband assertiever te zijn en meer impact te maken zonder je eigen stijl te verliezen.


 • Concrete training

  Levendig, concreet en vol energie!

  M. Steinbusch, Bevolkingsonderzoek Zuid
 • Heel nuttig!

  Praktisch en direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk. Heel nuttig! 

  Florien Blinde, De Haagse Hogeschool
 • Groot leereffect door kleine groep

  Het was een prettige, krachtige en efficiënte training. Doordat met kleine groepen gewerkt wordt is het leereffect groot.

  Anonoiem

Programma

Het complete programma van deze in-company training bestaat uit zes dagen. Idealiter worden de trainingen met steeds een aantal weken ertussen gegeven. Zo kunnen jullie de kennis direct toepassen in de dagelijkse praktijk. De leergang assertief managen bestaat uit drie trainingen die elk twee dagen duren. Op de tweede dag van de training zal de trainer elke keer vragen naar situaties waarin je de geleerde technieken hebt toegepast. Waarom ging dit goed, of waar is er nog ruimte voor verbetering?

Het is ook mogelijk om een verkorte versie van de leergang assertief managen te volgen. Dit is helemaal afhankelijk van jullie wensen en leerdoelen. We gaan hier graag het gesprek met jullie over aan zodat we een op maat gemaakt lesprogramma kunnen maken waar we bijvoorbeeld casussen uit de dagelijkse praktijk in kunnen verwerken. We denken hierover graag mee. Hieronder vind je een mogelijk programma:

Persoonlijk profileren

Je werkt aan het vergroten van je zichtbaarheid en assertief communiceren. Dit doe je door je persoonlijke stijl beter te begrijpen en deze te versterken. Je hoeft niet extravert te zijn om impact te maken. Met deze training leer je hoe je profileringsstrategieën in jouw voordeel in kunt zetten.

Overtuigend presenteren

In deze training leer je structuren die je kunnen helpen om een krachtig maar ontspannen verhaal neer te zetten. Daarnaast staat de kracht van woorden centraal. Hoe kies je het juiste woord of “frame” om impact te maken met je boodschap? Je leert hoe je met specifieke taal emoties naar boven haalt bij je publiek, en zo een beeld neerzet dat je boodschap versterkt.

Bewust beïnvloeden

Dé expert op het gebied van beïnvloeden is de Robert Cialdini. Zijn methode is gebaseerd op menselijke communicatie en sociaal gedrag. Deze training is geïnspireerd door zijn 7 principes van beïnvloeding. Hier voegen wij onze eigen ideeën over overtuigingskracht aan toe. Zo geven we je stap voor stap handvaten om met beïnvloedingstechnieken je doelen naar je hand te zetten.

Persoonlijke coaching

De beste manier om zelfverzekerder en meer ontspannen voor je publiek te staan is aan de slag te gaan met je ontwikkelpunten. In een persoonlijke coaching word je bijgestaan door één van onze overtuigexperts die vooraf met jou een programma opstelt dat volledig is afgestemd op jouw persoonlijke leerdoelen en –wensen.

Gratis Oefenavonden
Blijf onbeperkt oefenen op onze speciale oefenavonden voor oud-cursisten


Voor wie?

Deze training is bedoeld voor een team waarin mensen zowel individueel en als groep stappen willen maken. Dit kunnen ambitieuze young professionals zijn die hier handvatten aangereikt krijgen om hun doelen waar te maken. Maar de training is ook erg geschikt voor teams die nog niet zo lang bij elkaar zijn en samen verder willen komen. Persoonlijke feedback staat in al onze trainingen centraal. Daarom geven wij je de ruimte om je eigen leerdoelen binnen het bestaande programma te behalen. De trainer creëert een veilige leeromgeving waardoor je niet alleen van de trainer kunt leren maar ook van elkaar. Groepen bestaan uit minimaal 4 en maximaal 12 personen.


Waarom een incompany training bij het Nederlands Debat Instituut?

Goed spreken en goede gesprekken brengen je vooruit. Als mens en als maatschappij. Daarom helpen wij al 20 jaar individuen om beter te spreken en organisaties om beter het gesprek aan te gaan. In veel van wat we doen staat debatteren centraal. Omdat we geloven dat het debat onmisbaar is in ieder goed gesprek. Maar waarom moet je nu juist voor een training van het debatinstituut kiezen?

1. Bevlogen trainers

Onze trainers zijn bevlogen professionals. Wekelijks maken zij video’ s en schrijven artikelen over overtuigingskracht, en analyseren speeches in de media om hun inzichten met jou te delen. Ze hebben allemaal voor dit vak gekozen omdat ze een passie hebben voor het gesproken woord. Onze trainers hebben ook veel persoonlijke ervaring met het spreken voor groepen en het leiden van bijeenkomsten. Zij kennen en snappen de uitdagingen waar jij voor staat, en weten dat de praktijk altijd anders is dan de theorie. Ze kunnen eindeloos voorbeelden en suggesties geven vanuit de praktijk over wat werkt en wat de grootste valkuilen zijn.

2. Bewuste focus en maatwerk

Wat ons bijzonder maakt is dat wij enkel en alleen trainingen verzorgen op het gebied van goed spreken. Die keuze hebben wij twintig jaar geleden bewust gemaakt omdat daar onze passie ligt. Dit zorgt ervoor dat de focus van ons instituut ligt op mensen verder helpen in het nog beter spreken. Daar weten wij dan ook alles van af en willen we de allerbeste in zijn. We geven trainingen aan mensen uit de hele samenleving. Doordat wij zo breed georiënteerd zijn, weten wij precies wat nodig is om je verder te ontwikkelen. En we kunnen echt maatwerk leveren zodat we jou kunnen helpen om verder te komen.

3. Blijven leren en enthousiasmeren

Spreken leer je door te spreken. Onze trainingen zijn heel goed, maar zijn vooral een eerste stap op weg naar succes. Je zal na de training zelf moeten blijven oefenen en willen blijven verbeteren. Wij helpen je daar graag mee. Dat doen we door je regelmatig exclusieve tips te sturen nadat je de training bij ons hebt afgerond. Ook organiseren wij exclusief voor oud-cursisten iedere maand een gratis oefenavond ‘Overtuigend Spreken’ onze kantoorvilla in Hilversum. Tijdens deze avonden ga je veel spreken, debatteren, onderhandelen, pitchen en gesprekken modereren via allemaal leuke en verrassende oefeningen.


Alvast thuis oefenen?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal. Ontdek daar wekelijks inspirerende korte video’s met praktische tips.


Prijs training

Onze tarieven zijn opgebouwd uit twee delen: voorbereiding (de telefonische intake met de trainer en het opmaat gemaakte lesplan) en uitvoer (de training).

 • Voorbereiding per training + uitvoer één dagdeel
  €480 + €985 = € 1.465,-
  Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden).
 • Voorbereiding per training + uitvoer één dag  
  €480 + 2x €885 = € 2.250,-
  Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden). Normaal gesproken is een dagdeel €985,- maar met twee dagdelen of meer ontvang je 10% korting per dagdeel.
 • Leergang assertief communiceren (6 dagen + persoonlijke coaching)
  €11.985,-

*De voorbereiding voor een training is standaard €480,- ongeacht de duur van de training. Dit bedrag zit verwerkt in de bovenstaande bedragen. Als in ons telefonische gesprek blijkt dat er veel meer of minder voorbereiding nodig is, dan kan dit tarief afwijken. We sturen je graag een op maat gemaakte offerte.

Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie).

Praktische informatie

Deze training kan op elk moment (op basis van beschikbaarheid) en op elke locatie in Nederland worden gegeven. We adviseren groepen van minimaal 4- en maximaal 12 personen. Voor grotere groepen kun je ervoor kiezen om twee trainers in te zetten of de training te transformeren naar een workshop.

Lees ervaringen met Nederlands Debat Instituut op Springest…


Meer informatie

Prijs: €11.985,-

Vragen?

Nederlands Debat Instituut
info@debatinstituut.nl
(035) 625 20 50


Data & Locatie

Data

Samen met jou en je team kiezen wij een passende en efficiënte datum. De beschikbaarheid is mede afhankelijk van het aantal deelnemers en de beschikbaarheid van onze trainers.

Locatie

De leergang assertief managen verzorgen wij als incompany programma: een training voor groepen van maximaal 12 deelnemers en bij jou op locatie.
Ook is het mogelijk de training te laten verzorgen op de mooie trainingslocatie van het debatinstituut in Hilversum. Deze is zeer goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Ook heeft onze locatie een eigen parkeergelegenheid.


Meer verdieping?

Efficiënt vergaderen

Vergadert jullie team veel zonder dat er echt knopen worden doorgehakt? Zijn jullie veel van je kostbare tijd kwijt aan lange discussies die niet leiden tot besluiten? Voeren vaak dezelfde mensen de boventoon? En komen anderen niet aan bod? Als deze problemen jullie bekend voorkomen, is de training ‘Efficiënt vergaderen’ iets voor jullie.

Overtuigend onderhandelen

Komt jouw team, ondanks inhoudelijke kennis, niet altijd tot zijn recht bij een onderhandeling? Walsen andere afdelingen te veel over jouw mensen heen? Worden jullie weleens overvallen door onderhandeltrucs waar jullie niet snel en effectief op kunnen reageren? De training ‘Overtuigend onderhandelen’ ontwikkelt de onderhandelvaardigheid van elke individuele cursist en tegelijkertijd werken we in de training aan een sterke teamsamenwerking.


Ontvang 5 gratis tips

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:


Ongeldige invoer

Trainers

 • Anna Heijker
 • Dirk van Dorsselaer
 • Arthur Noordhuis
 • Donatello Piras
 • Jesper Rijpma
 • Frouke Kramer
 • Lennart van der Linden
 • Nick Schoemaker
 • Roderik van Grieken
 • Sytse Wilman
 • Timothy Vermeer
 • Marie Maessen

 • Impressie

  Ontdek de sfeer van een training bij het Nederlands Debat Instituut

  Assertiever zijn door hiermee te stoppen! | OVERTUIGTIP