Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer
 • Overtuigen door framing

Overtuigen door framing

 • Impact van woordkeuze
 • De goede associaties bij je doelgroep
 • Je boodschap kracht bij zetten
 • Zelfverzekerd presenteren
 • Gebruik emotie
 • Gratis toegang tot onze oefenavonden
Prijs: VANAF € 1465,-

Overtuigen door framing

 • Impact van woordkeuze
 • De goede associaties bij je doelgroep
 • Je boodschap kracht bij zetten
 • Zelfverzekerd presenteren
 • Gebruik emotie
 • Gratis toegang tot onze oefenavonden
Prijs: VANAF € 1465,-

Wat houdt de training 'Overtuigen door framing' in

Wist je dat jouw woordkeuze impact kan hebben op je overtuigingskracht? Door juist voor het ene woord en niet voor het andere te kiezen, creëer je een bepaald beeld. Of je dit nou bewust of onbewust doet. Je geeft toon en sfeer aan je verhaal en je kunt dit in je voordeel gebruiken om je boodschap te versterken. In de politiek wordt dit veel gebruikt. Zo spreekt de ene partij bijvoorbeeld van de “Sleepwet” terwijl anderen het hebben over ‘Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.’ Maar ook buiten de politiek is dit overal aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan de term ‘in between jobs’ die steeds vaker wordt gebuikt in plaats van ‘werkloos.’

In de training word je je bewust van gebruikte frames en hoe je die in jouw voordeel in kunt zetten. Leer hoe je jezelf, je organisatie of jullie campagne het beste neer kunt zetten.


 • Waardevol voor de praktijk

  Een zeer waardevolle les die in de dagelijkse business uitstekend van pas komt.

  Dhr. Schouten, Flevum Forum Network
 • De toon maakt de muziek

  De toon maakt de muziek

  Anoniem
 • Inzicht in het effect van je woorden

  Oefenen staat centraal en je krijgt een goede toelichting op het effect van wat je zegt.

  Karin Weemfelt
 • Perfecte combinatie van theorie en oefenen

  Een perfecte combinatie van theorie en praktische oefeningen. Het gebruik van humor door de trainer maakt het inhoudelijke mooi luchtig en behapbaar.

  Anoniem
 • Uit het leven gegrepen!

  De voorbeelden en toepasbaarheid zijn uit het leven gegrepen!

  Christian Lambrechts, Argenta Spaarbank NV
 • Een aanrader!

  De training van het Nederlands Debat Instituut is een aanrader! Handige hulpmiddelen aangereikt gekregen voor een overtuigende(re) presentatie! Met name de kapstok voor argumentatie en 'framing' blijven bij, maar ook - heel praktisch - drie tellen stilte laten tussen de zinnen tijdens een presentatie in de beginfase. Nu aan het oefenen :-)!

  Jacqueline Vissers, Zorgverzekeraar Nederland
 • Belangrijke denkvaardigheid voor leiders

  Framing is de belangrijkste denkvaardigheid voor leiders. Deze essentiële vaardigheid leer je bewuster te ontwikkelen en hanteren in deze training.

  drs. Edo Koppelaar, management- en organisatieadviseur, Ministerie van Financiën

Programma

De incompany training 'Overtuigen door framing' bestaat idealiter uit een dag maar kan ook in een dagdeel worden gegeven of worden uitgebreid naar 2 dagen. Dit is helemaal afhankelijk van jullie wensen en leerdoelen. We gaan hier graag het gesprek met jullie over aan zodat we een op maat gemaakt lesprogramma kunnen maken. We werken bijvoorbeeld graag met casussen uit jullie dagelijkse praktijk in de training. Hieronder vind je een mogelijk programma:

Conceptprogramma

Inleiding: De onzichtbare kracht van framing

Herken framing in het dagelijkse leven
Oefening: Frames herkennen in bedrijfsleven en politiek

Hoe kunt je framing zelf toepassen?
Oefening: Verbeter je boodschap door framing

Framing & Reframing
Oefening: Verbale aikido - tackle andermans woorden

The frame game
Oefening: Test je framing vaardigheden

Gratis Oefenavonden
Blijf onbeperkt oefenen op onze speciale oefenavonden voor oud-cursisten


Voor wie?

Deze training 'Overtuigen door framing' is voor professionals die in hun werk afhankelijk zijn van effectieve mondelinge communicatie. Van adviseurs tot advocaten, van beleidsmedewerkers tot bestuurders, en van managers tot marketeers.

Persoonlijke feedback staat in al onze trainingen centraal. Daarom geven wij je de ruimte om je eigen leerdoelen binnen het bestaande programma te behalen. De trainer creëert een veilige leeromgeving waardoor je niet alleen van de trainer kunt leren maar ook van elkaar. Groepen bestaan uit minimaal 4 en maximaal 12 personen.


Waarom de incompany training bij het Nederlands Debat Instituut?

Goed spreken en goede gesprekken brengen je vooruit. Als mens en als maatschappij. Daarom helpen wij al 20 jaar individuen om beter te spreken en organisaties om beter het gesprek aan te gaan. In veel van wat we doen staat debatteren centraal. Omdat we geloven dat het debat onmisbaar is in ieder goed gesprek. Maar waarom moet je nu juist voor een training van het debatinstituut kiezen?

1. Bevlogen trainers

Onze trainers zijn bevlogen professionals. Wekelijks maken zij video’ s en schrijven artikelen over overtuigingskracht, en analyseren speeches in de media om hun inzichten met jou te delen. Ze hebben allemaal voor dit vak gekozen omdat ze een passie hebben voor het gesproken woord. Onze trainers hebben ook veel persoonlijke ervaring met het spreken voor groepen en het leiden van bijeenkomsten. Zij kennen en snappen de uitdagingen waar jij voor staat, en weten dat de praktijk altijd anders is dan de theorie. Ze kunnen eindeloos voorbeelden en suggesties geven vanuit de praktijk over wat werkt en wat de grootste valkuilen zijn.

2. Bewuste focus en maatwerk

Wat ons bijzonder maakt is dat wij enkel en alleen trainingen verzorgen op het gebied van goed spreken. Die keuze hebben wij twintig jaar geleden bewust gemaakt omdat daar onze passie ligt. Dit zorgt ervoor dat de focus van ons instituut ligt op mensen verder helpen in het nog beter spreken. Daar weten wij dan ook alles van af en willen we de allerbeste in zijn. We geven trainingen aan mensen uit de hele samenleving. Doordat wij zo breed georiënteerd zijn, weten wij precies wat nodig is om je verder te ontwikkelen. En we kunnen echt maatwerk leveren zodat we jou kunnen helpen om verder te komen.

3. Blijven leren en enthousiasmeren

Spreken leer je door te spreken. Onze trainingen zijn heel goed, maar zijn vooral een eerste stap op weg naar succes. Je zal na de training zelf moeten blijven oefenen en willen blijven verbeteren. Wij helpen je daar graag mee. Dat doen we door je regelmatig exclusieve tips te sturen nadat je de training bij ons hebt afgerond. Ook organiseren wij exclusief voor oud-cursisten iedere maand een gratis oefenavond ‘Overtuigend Spreken’ onze kantoorvilla in Hilversum. Tijdens deze avonden ga je veel spreken, debatteren, onderhandelen, pitchen en gesprekken modereren via allemaal leuke en verrassende oefeningen.


Alvast thuis oefenen?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal. Ontdek daar wekelijks inspirerende korte video’s met praktische tips.


Prijs training

Onze tarieven zijn opgebouwd uit twee delen: voorbereiding (de telefonische intake met de trainer en het opmaat gemaakte lesplan) en uitvoer (de training).

 • Voorbereiding + uitvoer één dagdeel
  €480 + €985 = € 1.465,-
  Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden).
 • Voorbereiding + uitvoer één dag  
  €480 + 2x €885 = € 2.250,-
  Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden). Normaal gesproken is een dagdeel €985,- maar met twee dagdelen of meer ontvang je 10% korting per dagdeel.

*De voorbereiding voor een training is standaard €480,- ongeacht de duur van de training. Dit bedrag zit verwerkt in de bovenstaande bedragen. Als in ons telefonische gesprek blijkt dat er veel meer of minder voorbereiding nodig is, dan kan dit tarief afwijken. We sturen je graag een op maat gemaakte offerte.

Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie).

Praktische informatie

Deze training kan op elk moment (op basis van beschikbaarheid) en op elke locatie in Nederland worden gegeven. We adviseren groepen van minimaal 4- en maximaal 12 personen. Voor grotere groepen kun je ervoor kiezen om twee trainers in te zetten of de training te transformeren naar een workshop.Meer informatie

Prijs: VANAF € 1465,-

Vragen?

Nederlands Debat Instituut
info@debatinstituut.nl
(035) 625 20 50


Data & Locatie

Data

Samen met jou en je team kiezen wij een passende en efficiënte datum. De beschikbaarheid is mede afhankelijk van het aantal deelnemers en de beschikbaarheid van onze trainers.

Locatie

De incompany training 'Overtuigen door framing verzorgen wij als incompany programma. een training voor groepen van maximaal 12 deelnemers en bij u op locatie.

Ook is het mogelijk de training te laten verzorgen op de mooie trainingslocatie van het debatinstituut in Hilversum. Deze is zeer goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Ook heeft onze locatie een eigen parkeergelegenheid.


Meer verdieping?

Overtuigend presenteren

Moet je binnenkort een belangrijke presentatie geven maar zie je daar erg tegenop? Of sta je regelmatig voor groepen maar voel je je daar niet altijd even comfortabel bij? Dat is jammer. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je publiek. Volg de training ‘Overtuigend presenteren’ om jezelf en je boodschap zelfverzekerd en krachtig over te brengen.

Leergang leiderschapscommunicatie

Zoek je een totaalpakket waarin je niet alleen leert om overtuigender te spreken maar ook om beter te onderhandelen en vergaderen? Volg dan de ‘Leergang leiderschapscommunicatie.’ In dit programma volg je drie trainingen die je helpen om effectief en overtuigend te communiceren. Vaardigheden die je moet bezitten om niet alleen het beste in jezelf te ontdekken, maar ook het beste uit je team te halen.


Ontvang 5 gratis tips

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:


Ongeldige invoer

Trainers

 • Dirk van Dorsselaer
 • Arthur Noordhuis
 • Anna Heijker
 • Nick Schoemaker
 • Roderik van Grieken
 • Frouke Kramer
 • Donatello Piras
 • Sytse Wilman
 • Lennart van der Linden
 • Timothy Vermeer
 • Jesper Rijpma

 • Impressie

  Ontdek de training bij het Nederlands Debat Instituut

  Wat is framing?