Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer
 • Overtuigend onderhandelen

Overtuigend onderhandelen

 • Onderhandelen met overtuiging
 • Snel en effectief reageren
 • Sterker argumenteren
 • Ga voor de win-win
 • Gratis toegang tot onze oefenavonden
Prijs: VANAF € 1.465,-

Overtuigend onderhandelen

 • Onderhandelen met overtuiging
 • Snel en effectief reageren
 • Sterker argumenteren
 • Ga voor de win-win
 • Gratis toegang tot onze oefenavonden
Prijs: VANAF € 1.465,-

Wat houdt de incompany training Overtuigend onderhandelen in?

Komt jouw team, ondanks inhoudelijke kennis, niet altijd tot zijn recht bij een onderhandeling? Walsen andere afdelingen te veel over jouw mensen heen? Worden jullie weleens overvallen door onderhandeltrucs waar jullie niet snel en effectief op kunnen reageren? De training Overtuigend onderhandelen ontwikkelt de onderhandelvaardigheid van elke individuele cursist en tegelijkertijd werken we in de training aan een sterke teamsamenwerking.

In deze incompany training krijgen de cursisten handvatten aangereikt om zelf sterk te argumenteren. Je leert ook vuile onderhandeltrucs te doorzien en aan te pakken. De focus ligt op de beslisser: hoe ga je deze overtuigen en de win-win voor jouw team binnenhalen.


 • Toegespitst op onze branche

  De trainer spitste het geleerde toe op de branche. Hij gaf goede voorbeelden en had zich verdiept.

  Eveline Robbe – Bibliotheek Velsen
 • Spot-on en leerzaam!

  Arthur was gedurende de hele dag open, kon geweldig luisteren en zeer scherp reageren op wat er gebeurde. Zijn feedback was spot-on en leerzaam. Ik kreeg al snel door dat het begrip winnen, binnen de context van debatteren hele goede kwaliteiten in zich heeft. Het goed kunnen debatteren is in alle functies en hoedanigheden van belang, of je nu CEO bent van een bedrijf of gewoon moet onderhandelen met je puberende dochter.

  Brigitte Schriks
 • Professionele training en terugkoppeling

  De trainers hebben veel in petto: ze zijn erg professioneel, breed georiënteerd en hebben veel kennis in huis. Ook de manier van terugkoppelen na afloop van een oefening vond ik erg prettig.

  A. Boers, raadslid

Programma

Deze onderhandeltraining kan ook in een dag of zelfs een dagdeel worden gegeven. Dit is helemaal afhankelijk van jullie wensen en leerdoelen. We gaan hier graag het gesprek met jullie over aan zodat we een op maat gemaakt lesprogramma kunnen maken waar we bijvoorbeeld casussen uit de dagelijkse praktijk in kunnen verwerken. We denken hierover graag mee. Hieronder vind je een mogelijk programma:

Conceptprogramma

Introductie: De drie geheimen van overtuigingskracht tijdens onderhandelingen
Opwarm-oefening: Verdeel de erfenis

De 7 onderhandelfasen
Oefening: do’s en don’ts bij de onderhandeling

Effectieve onderhandelmethodes
Oefening: de Harvard-methode en het model van Mastenbroek

Constructief discussiëren
Oefening: De juiste argumenten en tegenargumenten op het juiste moment

Onderhandeltrucs ontmaskeren en pareren
Oefening: herken de list en buig hem om

Drogredenen weerleggen tijdens de onderhandeling
Oefening: Herken de drogreden en weerleg hem

Je persoonlijke onderhandelstijl ontwikkelen
Oefening: Houd de controle met je eigen stijl

Omgaan met verschillende onderhandelaars
Oefening: Herken de stijl van de tegenpartij en weet wat zij belangrijk vinden

Tot slot: alles toepassen in verschillende onderhandelcases

Gratis Oefenavonden
Blijf onbeperkt oefenen op onze speciale oefenavonden voor oud-cursisten


Voor wie?

Deze training is bedoeld voor mensen die in hun werk regelmatig moeten overtuigen bij een onderhandeling of juist een compromis moeten vinden. Wij gaan uit van onderhandelen in de breedste zin, zodat het in eindeloos veel situaties inzetbaar is.

Persoonlijke feedback staat in al onze trainingen centraal. Daarom geven wij je de ruimte om je eigen leerdoelen binnen het bestaande programma te behalen. De trainer creëert een veilige leeromgeving waardoor je niet alleen van de trainer kunt leren maar ook van elkaar. Groepen bestaan uit minimaal 4 en maximaal 12 personen.


Waarom een incompany training bij het Nederlands Debat Instituut?

Goed spreken en goede gesprekken brengen je vooruit. Als mens en als maatschappij. Daarom helpen wij al 20 jaar individuen om beter te spreken en organisaties om beter het gesprek aan te gaan. In veel van wat we doen staat debatteren centraal. Omdat we geloven dat het debat onmisbaar is in ieder goed gesprek. Maar waarom moet je nu juist voor een training van het debatinstituut kiezen?

1. Bevlogen trainers

Onze trainers zijn bevlogen professionals. Wekelijks maken zij video’ s en schrijven artikelen over overtuigingskracht, en analyseren speeches in de media om hun inzichten met jou te delen. Ze hebben allemaal voor dit vak gekozen omdat ze een passie hebben voor het gesproken woord. Onze trainers hebben ook veel persoonlijke ervaring met het spreken voor groepen en het leiden van bijeenkomsten. Zij kennen en snappen de uitdagingen waar jij voor staat, en weten dat de praktijk altijd anders is dan de theorie. Ze kunnen eindeloos voorbeelden en suggesties geven vanuit de praktijk over wat werkt en wat de grootste valkuilen zijn.

2. Bewuste focus en maatwerk

Wat ons bijzonder maakt is dat wij enkel en alleen trainingen verzorgen op het gebied van goed spreken. Die keuze hebben wij twintig jaar geleden bewust gemaakt omdat daar onze passie ligt. Dit zorgt ervoor dat de focus van ons instituut ligt op mensen verder helpen in het nog beter spreken. Daar weten wij dan ook alles van af en willen we de allerbeste in zijn. We geven trainingen aan mensen uit de hele samenleving. Doordat wij zo breed georiënteerd zijn, weten wij precies wat nodig is om je verder te ontwikkelen. En we kunnen echt maatwerk leveren zodat we jou kunnen helpen om verder te komen.

3. Blijven leren en enthousiasmeren

Spreken leer je door te spreken. Onze trainingen zijn heel goed, maar zijn vooral een eerste stap op weg naar succes. Je zal na de training zelf moeten blijven oefenen en willen blijven verbeteren. Wij helpen je daar graag mee. Dat doen we door je regelmatig exclusieve tips te sturen nadat je de training bij ons hebt afgerond. Ook organiseren wij exclusief voor oud-cursisten iedere maand een gratis oefenavond ‘Overtuigend Spreken’ onze kantoorvilla in Hilversum. Tijdens deze avonden ga je veel spreken, debatteren, onderhandelen, pitchen en gesprekken modereren via allemaal leuke en verrassende oefeningen.


Alvast thuis oefenen?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal. Ontdek daar wekelijks inspirerende korte video’s met praktische tips.


Prijs training

Onze tarieven zijn opgebouwd uit twee delen: voorbereiding (de telefonische intake met de trainer en het opmaat gemaakte lesplan) en uitvoer (de training).

 • Voorbereiding + uitvoer één dagdeel
  €480 + €985 = € 1.465,-
  Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden).
 • Voorbereiding + uitvoer één dag  
  €480 + 2x €885 = € 2.250,-
  Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden). Normaal gesproken is een dagdeel €985,- maar met twee dagdelen of meer ontvang je 10% korting per dagdeel.

*De voorbereiding voor een training is standaard €480,- ongeacht de duur van de training. Dit bedrag zit verwerkt in de bovenstaande bedragen. Als in ons telefonische gesprek blijkt dat er veel meer of minder voorbereiding nodig is, dan kan dit tarief afwijken. We sturen je graag een op maat gemaakte offerte.

Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie).

Praktische informatie

Deze training kan op elk moment (op basis van beschikbaarheid) en op elke locatie in Nederland worden gegeven. We adviseren groepen van minimaal 4- en maximaal 12 personen. Voor grotere groepen kun je ervoor kiezen om twee trainers in te zetten of de training te transformeren naar een workshop.Meer informatie

Prijs: VANAF € 1.465,-

Vragen?

Nederlands Debat Instituut
info@debatinstituut.nl
(035) 625 20 50


Data & Locatie

Data

Samen met jou en je team kiezen wij een passende en efficiënte datum. De beschikbaarheid is mede afhankelijk van het aantal deelnemers en de beschikbaarheid van onze trainers.

Locatie

Overtuigend onderhandelen verzorgen wij als incompany programma: een training voor groepen van maximaal 12 deelnemers en bij jou op locatie.
Ook is het mogelijk de training te laten verzorgen op de mooie trainingslocatie van het debatinstituut in Hilversum. Deze is zeer goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Ook heeft onze locatie een eigen parkeergelegenheid.


Meer verdieping?

Efficiënt vergaderen verzorgen wij als incompany programma: een training voor groepen van maximaal 12 deelnemers en bij jou op locatie.
Ook is het mogelijk de training te laten verzorgen op de mooie trainingslocatie van het debatinstituut in Hilversum. Deze is zeer goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Ook heeft onze locatie een eigen parkeergelegenheid.

Leergang leiderschapscommunicatie

Zoek je een totaalpakket waarin je niet alleen leert om overtuigender te spreken maar ook om beter te onderhandelen en vergaderen? Volg dan de ‘Leergang leiderschapscommunicatie.’ In dit programma volg je drie trainingen die je helpen om effectief en overtuigend te communiceren. Vaardigheden die je moet bezitten om niet alleen het beste in jezelf te ontdekken, maar ook het beste uit je team te halen.


Ontvang 5 gratis tips

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:


Ongeldige invoer

Trainers

 • Anna Heijker
 • Arthur Noordhuis
 • Dirk van Dorsselaer
 • Donatello Piras
 • Jesper Rijpma
 • Lennart van der Linden
 • Nick Schoemaker
 • Roderik van Grieken
 • Sytse Wilman
 • Timothy Vermeer
 • Frouke Kramer

 • Impressie

  Ontdek de training bij het Nederlands Debat Instituut

  Deze zin levert jou direct geld op!