Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer
 • Overtuigend presenteren

Overtuigend presenteren

Leer overtuigend presenteren

 • Bewust worden van houding & stem
 • Spanning omzetten in ontspanning
 • Je publiek boeien
 • Overtuigend een boodschap overbrengen
 • Impact van woordkeuze
 • Gebruik emoties en associaties
 • Pitchen en betogen
Prijs: VANAF € 1.465,-

Overtuigend presenteren

Leer overtuigend presenteren

 • Bewust worden van houding & stem
 • Spanning omzetten in ontspanning
 • Je publiek boeien
 • Overtuigend een boodschap overbrengen
 • Impact van woordkeuze
 • Gebruik emoties en associaties
 • Pitchen en betogen
Prijs: VANAF € 1.465,-

Wat houdt de incompany presentatietraining in?

Geven jullie regelmatig presentaties maar voelt niet iedereen zich daar even comfortabel bij? Of hebben jullie een belangrijke presentatie op de planning staan en wil je de mensen die deze moeten verzorgen daar zo goed mogelijk op voorbereiden? Zelfs de beste sprekers voelen spanning voor ze het podium op gaan. Toch lijkt presenteren voor hen een eitje. Hoe krijgen ze dat voor elkaar? Tijdens de presentatietraining 'Overtuigend presenteren’ krijg je antwoord op deze vraag.

In deze training leer je structuren die je kunnen helpen om een krachtig maar ontspannen verhaal neer te zetten. Daarnaast staat de kracht van woorden centraal. Hoe kies je het juiste woord of “frame” om impact te maken met je boodschap? Je leert hoe je met specifieke taal emoties naar boven haalt bij je publiek en zo een beeld neerzet om je boodschap te versterken.


 • Heel nuttig!

  Praktisch en direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk. Heel nuttig! 

  Florien Blinde, De Haagse Hogeschool
 • Heldere confrontatie met eigen functioneren

  De persoonlijke coaching biedt een heldere confrontatie met je eigen functioneren en de trainer geeft zeer goede verbetertips!

  Anoniem
 • Groot leereffect door kleine groep

  Het was een prettige, krachtige en efficiënte training. Doordat met kleine groepen gewerkt wordt is het leereffect groot.

  Anonoiem
 • Goede mix, in meer opzichten

  Ik heb de cursus als zeer leerzaam ervaren, en ben blij dat ik die heb gevolgd. Een goede mix van theorie en oefeningen, zeer goede kennisoverdracht van Dirk, op leuke en natuurlijke wijze gepresenteerd. Luchtig en toch ook confronterend met leuke voorbeelden uit de praktijk van sprekers die we allemaal kennen. Echt een eye opener!

   

  Claartje Nicolas projectleider bevrijdingsfestivals 5 mei
 • Goede eyeopeners

  Goede eye openers. Dagvoorzitten is een vak en niet iets wat je zomaar doet.

  Anoniem
 • Erg goed!

  Walter is een prettige trainer, met name de videotraining was erg goed!

  Anoniem

Programma

De incompany presentatietraining kan ook in één dag of zelfs een dagdeel worden gegeven. Dit is helemaal afhankelijk van jullie wensen en leerdoelen. Wij gaan hier graag het gesprek met jullie over aan, zodat we een op maat gemaakt lesprogramma kunnen maken. Eén van de opties is om bijvoorbeeld casussen uit de dagelijkse praktijk te verwerken in het persoonlijke lesprogramma. Wij denken hierover graag mee.

In 10 stappen zelfverzekerd presenteren:

Dag 1

Introductie: De drie geheimen van overtuigingskracht
Oefening: De one minute pitch

Stap 1: Non-verbale communicatie
Oefening: Be the argument

Stap 2: De structuur van een topspeech
Oefening: Kop-romp-staart

Stap 3: De knallende opening
Oefening: De krachtige aandachtstrekker

Stap 4: Overtuigen met het hart
Oefening: Speechen met stijlfiguren

Stap 5: Overtuigen met het hoofd
Oefening: SEXI-argumenteren

Stap 6: Inspireer en motiveer het publiek
Oefening: De perfecte presentatie

Dag 2

Introductie: De onzichtbare kracht van woorden

Stap 7: Herken framing in het dagelijkse leven
Oefening: Woordgebruik herkennen in bedrijfsleven en politiek

Stap 8: Zo kiest u de juiste woorden om uw doelgroep te overtuigen
Oefening: Verbeter uw boodschap de juiste woorden

Stap 9: Framing & Reframing
Oefening: Verbale aikido - tackle andermans woorden

Stap 10: The frame game
Oefening: Test uw overtuigingskracht

Gratis Oefenavonden
Blijf onbeperkt oefenen op onze speciale oefenavonden voor oud-cursisten


Voor wie?

De incompany training 'Overtuigend presenteren' is voor professionals die kort en krachtig willen overtuigen. Van adviseurs tot advocaten, van beleidsmedewerkers tot bestuurders, en van managers tot marketeers.

Persoonlijke feedback staat in al onze trainingen centraal. Daarom geven wij iedereen de ruimte om eigen leerdoelen binnen het bestaande programma te behalen. De trainer creëert een veilige leeromgeving waardoor je niet alleen van de trainer kunt leren maar ook van elkaar. Groepen bestaan uit minimaal 4 en maximaal 12 personen.


Waarom een incompany presentatietraining bij het Nederlands Debat Instituut?

Goed spreken en goede gesprekken brengen je vooruit. Als mens en als maatschappij. Daarom helpen wij al 20 jaar individuen om beter te spreken en organisaties om beter het gesprek aan te gaan. In veel van wat we doen staat debatteren centraal. Omdat we geloven dat het debat onmisbaar is in ieder goed gesprek. Maar waarom moet je nu juist voor een training van het debatinstituut kiezen?

1. Bevlogen trainers

Onze trainers zijn bevlogen professionals. Wekelijks maken zij video’ s en schrijven artikelen over overtuigingskracht, en analyseren speeches in de media om hun inzichten met jou te delen. Ze hebben allemaal voor dit vak gekozen omdat ze een passie hebben voor het gesproken woord. Onze trainers hebben ook veel persoonlijke ervaring met het spreken voor groepen en het leiden van bijeenkomsten. Zij kennen en snappen de uitdagingen waar jij voor staat, en weten dat de praktijk altijd anders is dan de theorie. Ze kunnen eindeloos voorbeelden en suggesties geven vanuit de praktijk over wat werkt en wat de grootste valkuilen zijn.

2. Bewuste focus en maatwerk

Wat ons bijzonder maakt is dat wij enkel en alleen trainingen verzorgen op het gebied van goed spreken. Die keuze hebben wij twintig jaar geleden bewust gemaakt omdat daar onze passie ligt. Dit zorgt ervoor dat de focus van ons instituut ligt op mensen verder helpen in het nog beter spreken. Daar weten wij dan ook alles van af en willen we de allerbeste in zijn. We geven trainingen aan mensen uit de hele samenleving. Doordat wij zo breed georiënteerd zijn, weten wij precies wat nodig is om je verder te ontwikkelen. En we kunnen echt maatwerk leveren zodat we jou kunnen helpen om verder te komen.

3. Blijven leren en enthousiasmeren

Spreken leer je door te spreken. Onze trainingen zijn heel goed, maar zijn vooral een eerste stap op weg naar succes. Je zal na de training zelf moeten blijven oefenen en willen blijven verbeteren. Wij helpen je daar graag mee. Dat doen we door je regelmatig exclusieve tips te sturen nadat je de training bij ons hebt afgerond. Ook organiseren wij exclusief voor oud-cursisten iedere maand een gratis oefenavond ‘Overtuigend Spreken’ onze kantoorvilla in Hilversum. Tijdens deze avonden ga je veel spreken, debatteren, onderhandelen, pitchen en gesprekken modereren via allemaal leuke en verrassende oefeningen.


Alvast thuis oefenen?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal. Ontdek daar wekelijks inspirerende korte video’s met praktische tips.


Prijs training

Onze tarieven zijn opgebouwd uit twee delen: voorbereiding (de telefonische intake met de trainer en het opmaat gemaakte lesplan) en uitvoer (de training).

 • Voorbereiding + uitvoer één dagdeel
  €480 + €985 = € 1.465,-
  Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden).
 • Voorbereiding + uitvoer één dag  
  €480 + 2x €885 = € 2.250,-
  Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden). Normaal gesproken is een dagdeel €985,- maar met twee dagdelen of meer ontvang je 10% korting per dagdeel.

*De voorbereiding voor een training is standaard €480,- ongeacht de duur van de training. Dit bedrag zit verwerkt in de bovenstaande bedragen. Als in ons telefonische gesprek blijkt dat er veel meer of minder voorbereiding nodig is, dan kan dit tarief afwijken. We sturen je graag een op maat gemaakte offerte.

Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie).

Praktische informatie

Deze training kan op elk moment (op basis van beschikbaarheid) en op elke locatie in Nederland worden gegeven. We adviseren groepen van minimaal 4- en maximaal 12 personen. Voor grotere groepen kun je ervoor kiezen om twee trainers in te zetten of de training te transformeren naar een workshop.Meer informatie

Prijs: VANAF € 1.465,-

Vragen?

Nederlands Debat Instituut
info@debatinstituut.nl
(035) 625 20 50


Data & Locatie

Data

Samen met jou en je team kiezen wij een passende en efficiënte datum. De beschikbaarheid is mede afhankelijk van het aantal deelnemers en de beschikbaarheid van onze trainers.

Locatie

Overtuigend presenteren verzorgen wij als incompany programma: een training voor groepen van maximaal 12 deelnemers en bij jou op locatie.
Ook is het mogelijk de training te laten verzorgen op de mooie trainingslocatie van het debatinstituut in Hilversum. Deze is zeer goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Ook heeft onze locatie een eigen parkeergelegenheid.


Meer verdieping?

Vakkundig voorzitten

Sluit jij wel eens je vergadering gefrustreerd af, omdat er na uren vergaderen nog steeds geen knoop is doorgehakt? Blijft de voortgang regelmatig steken omdat sommige deelnemers hun hakken in het zand zetten? Je bent niet de enige, maar goed nieuws: effectief voorzitten en doeltreffend vergaderen kun je leren. Schrijf je in voor onze incompany cursus Vakkundig voorzitten.

Leergang assertieve communicatie

Wil je niet alleen leren om beter te presenteren, maar ben je op zoek naar meer verdieping? Volg dan de Leergang assertieve communicatie. Dit programma vormt een mooie combinatie van drie trainingen waarin presenteren en profileren centraal staan. Je leert assertiever te zijn en meer impact te maken zonder je eigen stijl te verliezen. De leergang wordt afgesloten met een persoonlijke coachingsessie waarin je één-op-één aan de slag gaat met jouw persoonlijke leerdoel.


Ontvang 5 gratis tips

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:


Ongeldige invoer

Trainers

 • Anna Heijker
 • Arthur Noordhuis
 • Dirk van Dorsselaer
 • Frouke Kramer
 • Jesper Rijpma
 • Lennart van der Linden
 • Nick Schoemaker
 • Roderik van Grieken

 • Impressie

  Ontdek de training bij het Nederlands Debat Instituut

  Hoe houd je een overtuigend betoog?