Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer
 • Professioneel pitchen

Professioneel pitchen

 • Kort en krachtig een punt maken
 • De één-minuut structuur leren gebruiken
 • Mensen in beweging brengen
 • Draagvlak creëren
 • De beslisser overtuigen
 • Gratis toegang tot onze oefenavonden
Prijs: VANAF € 1.465,-

Professioneel pitchen

 • Kort en krachtig een punt maken
 • De één-minuut structuur leren gebruiken
 • Mensen in beweging brengen
 • Draagvlak creëren
 • De beslisser overtuigen
 • Gratis toegang tot onze oefenavonden
Prijs: VANAF € 1.465,-

Wat houdt de training in

Heeft jullie team veel inhoudelijke kennis, maar komt jullie bijdrage niet altijd tot zijn recht? Worden jullie weleens overschaduwd door anderen met een vlottere presentatie? En krijgt jullie idee daarom niet de aandacht die het verdient? Deze training Professioneel Pitchen leert jullie kort en krachtig te spreken waardoor de inhoud beter naar voren komt.

In deze pitchtraining worden de deelnemers klaargestoomd om hun idee kort, krachtig en doeltreffend over te brengen en daarmee de beslisser voor zich te winnen. Er wordt gewerkt aan de non-verbale communicatie en de structuur van korte betogen. De geleerde vaardigheden zijn toepasbaar in verschillende situaties: bijvoorbeeld vergaderingen, adviesgesprekken, intern overleg en presentaties.


 • Breed inzetbare technieken

  De technieken die je leert tijdens deze cursus debatteren gebruik je veel vaker dan je denkt, alleen dan heet het vergaderen, van gedachten wisselen, lobbyen of overtuigen.

  M. Schulte, manager e-development & training KLM
 • Bruikbaar voor dagelijkse situaties

  De één-op-één sessie biedt bruikbare handvatten voor dagelijkse situaties en om discussies in eigen hand te nemen

  Anoniem
 • Concrete training

  Levendig, concreet en vol energie!

  M. Steinbusch, Bevolkingsonderzoek Zuid
 • Echt een aanrader

  De samenwerking voorafgaand aan ons debat verliep erg goed, korte lijntjes met de projectmanager. En tijdens ons CROW Infradebat waren we zeer tevreden over debatleider Roderik van Grieken. Voor ons een echte aanrader!

  Hilde Schutten, CROW
 • Een eye-opener met veel levendige voorbeelden

  Een eye-opener: de EURIB training 'Debatteren voor professionals' met Arthur Noordhuis. De interactieve dag vloog om. Noordhuis boeide, legde accenten en liet zien en ervaren hoe het beter kan. Als insider gaf hij veel levendige voorbeelden en kaderde die met elementaire methoden en technieken.

  Wim Broekman

Programma

De incompany training bestaat uit één hele dag waarin in vijf stappen naar de perfecte pitch wordt toegewerkt. De training kan ook in twee losse dagdelen of zelfs één dagdeel worden gegeven. Dit is helemaal afhankelijk van jullie wensen en leerdoelen. We gaan hier graag het gesprek met jullie over aan zodat we een op maat gemaakt lesprogramma kunnen maken waar we bijvoorbeeld casussen uit de dagelijkse praktijk in kunnen verwerken. Hieronder vind je een mogelijk pitchprogramma:

Dit zijn de 5 stappen die leiden tot de perfecte pitch:

Introductie: De drie geheimen van overtuigingskracht
Oefening: De één-minuut pitch

Stap 1: Structuur - Het geraamte van de pitch
Oefening: Kop-romp-staart

Stap 2: Stijlfiguren & Framing - Meer zeggen met minder woorden
Oefening: De aantrekkelijke pitch

Stap 3: SEXI argumenteren - Waarom je de beste oplossing hebt
Oefening: Wat is het probleem?

Stap 4: Overtuig de beslissers
Oefening: What's in it for them?

Stap 5: Aanzetten tot actie - in the pocket!
Oefening: De perfecte pitch

Gratis Oefenavonden
Blijf onbeperkt oefenen op onze speciale oefenavonden voor oud-cursisten


Voor wie?

De incompany training is voor professionals die kort en krachtig willen overtuigen. Van adviseurs tot advocaten, van beleidsmedewerkers tot bestuurders, en van managers tot marketeers.

Persoonlijke feedback staat in al onze trainingen centraal. Daarom geven wij iedereen de ruimte om eigen leerdoelen binnen het bestaande programma te behalen. De trainer creëert een veilige leeromgeving waardoor je niet alleen van de trainer kunt leren maar ook van elkaar. Groepen bestaan uit minimaal 4 en maximaal 12 personen.


Waarom een incompany pitchtraining bij het Nederlands Debat Instituut?

Goed spreken en goede gesprekken brengen je vooruit. Als mens en als maatschappij. Daarom helpen wij al 20 jaar individuen om beter te spreken en organisaties om beter het gesprek aan te gaan. In veel van wat we doen staat debatteren centraal. Omdat we geloven dat het debat onmisbaar is in ieder goed gesprek. Maar waarom moet je nu juist voor een training van het debatinstituut kiezen?

1. Bevlogen trainers

Onze trainers zijn bevlogen professionals. Wekelijks maken zij video’ s en schrijven artikelen over overtuigingskracht, en analyseren speeches in de media om hun inzichten met jou te delen. Ze hebben allemaal voor dit vak gekozen omdat ze een passie hebben voor het gesproken woord. Onze trainers hebben ook veel persoonlijke ervaring met het spreken voor groepen en het leiden van bijeenkomsten. Zij kennen en snappen de uitdagingen waar jij voor staat, en weten dat de praktijk altijd anders is dan de theorie. Ze kunnen eindeloos voorbeelden en suggesties geven vanuit de praktijk over wat werkt en wat de grootste valkuilen zijn.

2. Bewuste focus en maatwerk

Wat ons bijzonder maakt is dat wij enkel en alleen trainingen verzorgen op het gebied van goed spreken. Die keuze hebben wij twintig jaar geleden bewust gemaakt omdat daar onze passie ligt. Dit zorgt ervoor dat de focus van ons instituut ligt op mensen verder helpen in het nog beter spreken. Daar weten wij dan ook alles van af en willen we de allerbeste in zijn. We geven trainingen aan mensen uit de hele samenleving. Doordat wij zo breed georiënteerd zijn, weten wij precies wat nodig is om je verder te ontwikkelen. En we kunnen echt maatwerk leveren zodat we jou kunnen helpen om verder te komen.

3. Blijven leren en enthousiasmeren

Spreken leer je door te spreken. Onze trainingen zijn heel goed, maar zijn vooral een eerste stap op weg naar succes. Je zal na de training zelf moeten blijven oefenen en willen blijven verbeteren. Wij helpen je daar graag mee. Dat doen we door je regelmatig exclusieve tips te sturen nadat je de training bij ons hebt afgerond. Ook organiseren wij exclusief voor oud-cursisten iedere maand een gratis oefenavond ‘Overtuigend Spreken’ onze kantoorvilla in Hilversum. Tijdens deze avonden ga je veel spreken, debatteren, onderhandelen, pitchen en gesprekken modereren via allemaal leuke en verrassende oefeningen.


Alvast thuis oefenen?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal. Ontdek daar wekelijks inspirerende korte video’s met praktische tips.


Prijs training

Onze tarieven zijn opgebouwd uit twee delen: voorbereiding (de telefonische intake met de trainer en het opmaat gemaakte lesplan) en uitvoer (de training).

 • Voorbereiding + uitvoer één dagdeel
  €480 + €985 = € 1.465,-
  Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden).
 • Voorbereiding + uitvoer één dag  
  €480 + 2x €885 = € 2.250,-
  Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden). Normaal gesproken is een dagdeel €985,- maar met twee dagdelen of meer ontvang je 10% korting per dagdeel.

*De voorbereiding voor een training is standaard €480,- ongeacht de duur van de training. Dit bedrag zit verwerkt in de bovenstaande bedragen. Als in ons telefonische gesprek blijkt dat er veel meer of minder voorbereiding nodig is, dan kan dit tarief afwijken. We sturen je graag een op maat gemaakte offerte.

Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie).

Praktische informatie

Deze training kan op elk moment (op basis van beschikbaarheid) en op elke locatie in Nederland worden gegeven. We adviseren groepen van minimaal 4- en maximaal 12 personen. Voor grotere groepen kun je ervoor kiezen om twee trainers in te zetten of de training te transformeren naar een workshop.Meer informatie

Prijs: VANAF € 1.465,-

Vragen?

Nederlands Debat Instituut
info@debatinstituut.nl
(035) 625 20 50


Data & Locatie

Data

Samen met jou en je team kiezen wij een passende en efficiënte datum. De beschikbaarheid is mede afhankelijk van het aantal deelnemers en de beschikbaarheid van onze trainers.

Locatie

Efficiënt vergaderen verzorgen wij als incompany programma: een training voor groepen van maximaal 12 deelnemers en bij jou op locatie.
Ook is het mogelijk de training te laten verzorgen op de mooie trainingslocatie van het debatinstituut in Hilversum. Deze is zeer goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Ook heeft onze locatie een eigen parkeergelegenheid.


Meer verdieping?

Overtuigend presenteren

Moet je binnenkort een belangrijke presentatie geven maar zie je daar erg tegenop? Of sta je regelmatig voor groepen maar voel je je daar niet altijd even comfortabel bij? Dat is jammer. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je publiek. Volg de training ‘Overtuigend presenteren’ om jezelf en je boodschap zelfverzekerd en krachtig over te brengen.

Leergang leiderschapscommunicatie

Zoek je een totaalpakket waarin je niet alleen leert om overtuigender te spreken maar ook om beter te onderhandelen en vergaderen? Volg dan de ‘Leergang leiderschapscommunicatie.’ In dit programma volg je drie trainingen die je helpen om effectief en overtuigend te communiceren. Vaardigheden die je moet bezitten om niet alleen het beste in jezelf te ontdekken, maar ook het beste uit je team te halen.


Ontvang 5 gratis tips

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:


Ongeldige invoer

Trainers

 • Marie Maessen

 • Impressie

  Ontdek de training bij het Nederlands Debat Instituut

  3 tips voor een succesvolle pitch