Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer
 • (Social) mediatraining

(Social) mediatraining

 • Vertrouwd worden met de media
 • Kort en doeltreffend je boodschap overbrengen
 • Krachtig reageren op kritische vragen
 • Hoe je effectief social media inzet
 • Presenteren voor de camera
 • Gratis toegang tot onze oefenavonden
Prijs: VANAF €1465,-

(Social) mediatraining

 • Vertrouwd worden met de media
 • Kort en doeltreffend je boodschap overbrengen
 • Krachtig reageren op kritische vragen
 • Hoe je effectief social media inzet
 • Presenteren voor de camera
 • Gratis toegang tot onze oefenavonden
Prijs: VANAF €1465,-

Wat houdt de incompany (Social) mediatraining in?

Sta jij af en toe of regelmatig de media te woord voor je organisatie? Of heb je nog geen ervaring maar ziet het er naar uit dat je binnenkort voor het eerst een mediaoptreden hebt? Of wil je social media inzetten om jouw boodschap de wereld in te brengen? Deze incompany social mediatraining helpt (on)ervaren woordvoerders van een organisatie of politici om goed voor de dag te komen in de media. Hoe bereid je je voor op een interview? Hoe maak je je boodschap nieuwswaardig en overtuigend? Hoe reageer je op kritische vragen? Wat is een effectieve inzet van social media en organiseer je dat?

Onze trainers helpen jou en je organisatie graag verder met een praktische training waarin vooral veel geoefend wordt met voor jou realistische situaties.


 • Je leert je eigen stijl ontwikkelen

  Door de oefeningen leer je een eigen stijl te ontwikkelen en in te zetten – ook als je nauwelijks tijd hebt om voor te bereiden. Door de videoanalyse krijg je op een prettige maar confronterende manier inzichtelijk wat goed is of wat beter kan.

  Mw. Reuchlin, zelfstandig communicatiedeskundige
 • Kundig, enthousiast, professioneel

  De mediatraining crisisteam ziekenhuis was terzake kundig, enthousiast, professioneel. Deelnemers van de training waren bijzonder enthousiast, zeer geslaagde dag, met name het oefenen. Praktijkgericht, goede feedback, veilige leeromgeving.

  J. De Graaff, TweeSteden Ziekenhuis

Programma

Deze incompany mediatraining bestaat uit minimaal één dagdeel en is uit te breiden tot vier dagdelen. Het gaat hier altijd om maatwerk. Tijdens een telefonisch intakegesprek met de trainer vooraf stellen wij samen met jou een passend programma samen dat maximaal inspeelt op waar de behoefte ligt. Wij gebruiken dit gesprek ook om een aantal goede casus te ontwikkelen die realistisch zijn voor jouw praktijk.

Programmaonderdelen

Goede voorbereiding
Oefening: samen met de journalist je interview voorbereiden

Klinkende kernboodschap
Oefening: wat is het belangrijkste dat je wil overbrengen?

Framing
Oefening: hoe kleur ik de boodschap in mijn voordeel?

Effectief reageren
Oefening: daadkrachtig omgaan met kritische vragen

Camera interview
Oefening: Zelfverzekerd presenteren voor de camera

Social Media 1
Oefening: Ontdekken hoe je social media kunt inzetten

Social Media 2
Oefening: Experimenteren met inzet van social media

Gratis Oefenavonden
Blijf onbeperkt oefenen op onze speciale oefenavonden voor oud-cursisten


Voor wie?

Deze incompany (Social) mediatraining is bedoeld voor iedereen die regelmatig als woordvoerder optreedt voor een organisatie en voor politici. De training is relevant voor zowel ervaren als onervaren professionals. De training heeft een praktische insteek met vooral veel oefeningen. Vandaar dat wij het liefst werken met kleine groepen of individueel. Persoonlijke feedback staat centraal.


Waarom een incompany mediatraining bij het Nederlands Debat Instituut?

Goed spreken en goede gesprekken brengen je vooruit. Als mens en als maatschappij. Daarom helpen wij al 20 jaar individuen om beter te spreken en organisaties om beter het gesprek aan te gaan. In veel van wat we doen staat debatteren centraal. Omdat we geloven dat het debat onmisbaar is in ieder goed gesprek. Maar waarom moet je nu juist voor een training van het debatinstituut kiezen?

1. Bevlogen trainers

Onze trainers zijn bevlogen professionals. Wekelijks maken zij video’ s en schrijven artikelen over overtuigingskracht, en analyseren speeches in de media om hun inzichten met jou te delen. Ze hebben allemaal voor dit vak gekozen omdat ze een passie hebben voor het gesproken woord. Onze trainers hebben ook veel persoonlijke ervaring met het spreken voor groepen en het leiden van bijeenkomsten. Zij kennen en snappen de uitdagingen waar jij voor staat, en weten dat de praktijk altijd anders is dan de theorie. Ze kunnen eindeloos voorbeelden en suggesties geven vanuit de praktijk over wat werkt en wat de grootste valkuilen zijn.

2. Bewuste focus en maatwerk

Wat ons bijzonder maakt is dat wij enkel en alleen trainingen verzorgen op het gebied van goed spreken. Die keuze hebben wij twintig jaar geleden bewust gemaakt omdat daar onze passie ligt. Dit zorgt ervoor dat de focus van ons instituut ligt op mensen verder helpen in het nog beter spreken. Daar weten wij dan ook alles van af en willen we de allerbeste in zijn. We geven trainingen aan mensen uit de hele samenleving. Doordat wij zo breed georiënteerd zijn, weten wij precies wat nodig is om je verder te ontwikkelen. En we kunnen echt maatwerk leveren zodat we jou kunnen helpen om verder te komen.

3. Blijven leren en enthousiasmeren

Spreken leer je door te spreken. Onze trainingen zijn heel goed, maar zijn vooral een eerste stap op weg naar succes. Je zal na de training zelf moeten blijven oefenen en willen blijven verbeteren. Wij helpen je daar graag mee. Dat doen we door je regelmatig exclusieve tips te sturen nadat je de training bij ons hebt afgerond. Ook organiseren wij exclusief voor oud-cursisten iedere maand een gratis oefenavond ‘Overtuigend Spreken’ onze kantoorvilla in Hilversum. Tijdens deze avonden ga je veel spreken, debatteren, onderhandelen, pitchen en gesprekken modereren via allemaal leuke en verrassende oefeningen.


Alvast thuis oefenen?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal. Ontdek daar wekelijks inspirerende korte video’s met praktische tips.


Prijs training

Onze tarieven zijn opgebouwd uit twee delen: voorbereiding (de telefonische intake met de trainer en het opmaat gemaakte lesplan) en uitvoer (de training).

 • Voorbereiding + uitvoer één dagdeel
  €480 + €985 = € 1.465,-
  Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden).
 • Voorbereiding + uitvoer één dag  
  €480 + 2x €885 = € 2.250,-
  Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden). Normaal gesproken is een dagdeel €985,- maar met twee dagdelen of meer ontvang je 10% korting per dagdeel.

*De voorbereiding voor een training is standaard €480,- ongeacht de duur van de training. Dit bedrag zit verwerkt in de bovenstaande bedragen. Als in ons telefonische gesprek blijkt dat er veel meer of minder voorbereiding nodig is, dan kan dit tarief afwijken. We sturen je graag een op maat gemaakte offerte.

Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie).

Praktische informatie

Deze training kan op elk moment (op basis van beschikbaarheid) en op elke locatie in Nederland worden gegeven. We adviseren groepen van minimaal 4- en maximaal 12 personen. Voor grotere groepen kun je ervoor kiezen om twee trainers in te zetten of de training te transformeren naar een workshop.

Lees ervaringen met Nederlands Debat Instituut op Springest…


Meer informatie

Prijs: VANAF €1465,-

Vragen?

Nederlands Debat Instituut
info@debatinstituut.nl
(035) 625 20 50


Data & Locatie

Data

Samen met jou en je team kiezen wij een passende en efficiënte datum. De beschikbaarheid is mede afhankelijk van het aantal deelnemers en de beschikbaarheid van onze trainers.

Locatie

De Social mediatraining verzorgen wij als incompany programma: een training voor groepen van maximaal 12 deelnemers en bij jou op locatie.
Ook is het mogelijk de training te laten verzorgen op de mooie trainingslocatie van het debatinstituut in Hilversum. Deze is zeer goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Ook heeft onze locatie een eigen parkeergelegenheid.


Meer verdieping?

Leergang leiderschapscommunicatie

Zoek je een totaalpakket waarin je niet alleen leert om overtuigender te spreken maar ook om beter te onderhandelen en vergaderen? Volg dan de ‘Leergang leiderschapscommunicatie.’ In dit programma volg je drie trainingen die je helpen om effectief en overtuigend te communiceren. Vaardigheden die je moet bezitten om niet alleen het beste in jezelf te ontdekken, maar ook het beste uit je team te halen.

Overtuigend presenteren

Moet je binnenkort een belangrijke presentatie geven maar zie je daar erg tegenop? Of sta je regelmatig voor groepen maar voel je je daar niet altijd even comfortabel bij? Dat is jammer. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je publiek. Volg de training ‘Overtuigend presenteren’ om jezelf en je boodschap zelfverzekerd en krachtig over te brengen.


Ontvang 5 gratis tips

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:


Ongeldige invoer

Trainers

 • Dirk van Dorsselaer
 • Arthur Noordhuis
 • Anna Heijker
 • Nick Schoemaker
 • Roderik van Grieken
 • Donatello Piras
 • Frouke Kramer
 • Lennart van der Linden
 • Jesper Rijpma
 • Sytse Wilman
 • Timothy Vermeer

 • Impressie