Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer
 • Vakkundig voorzitten

Vakkundig voorzitten

 • Vergaderingen lopen nooit meer uit
 • Een positieve vergadersfeer
 • Constructieve discussie
 • Heldere besluitvorming
 • Gratis toegang tot onze oefenavonden
Prijs: VANAF € 1.465,-

Vakkundig voorzitten

 • Vergaderingen lopen nooit meer uit
 • Een positieve vergadersfeer
 • Constructieve discussie
 • Heldere besluitvorming
 • Gratis toegang tot onze oefenavonden
Prijs: VANAF € 1.465,-

Wat houdt de incompany training Vakkundig voorzitten in?

Vergadert jullie team veel zonder dat er echt besluiten worden genomen? Voeren steeds dezelfde mensen de boventoon, maar is het belangrijk dat iedereen een bijdrage levert? Willen jullie graag samen op weg naar betere en effectievere besluitvorming? Dan is de training Vakkundig voorzitten iets voor jullie.

In deze training leren jullie hoe je een positieve en besluitvormende sfeer kunt bereiken. Je leert om  te gaan met verschillende vergaderpersoonlijkheden en hoe jij daartussen het beste tot je recht komt. En wat jullie individuele invloed is op het nemen van de beste beslissing.


 • Vol moed, humor en energie mijn vaardigheden verbeteren

  Op deze avond trof ik enthousiaste lotgenoten en medecursisten, met wie ik vol moed, humor  en energie mijn vaardigheden kon verbeteren en aanscherpen.

  Nely de Munnik, regiodirecteur Middin
 • Vol vertrouwen naar de volgende vergadering!

  Geweldige training 'vakkundig voorzitten', biedt informatie, actieve deelname en creëert een veilige leeromgeving. Vol vertrouwen en zin zie ik de volgende vergadering tegemoet.

  R. De Rooij, Gemeente Den Haag
 • Veel praktijkervaring

  Walter Freeman is een hele goede trainer met veel praktijkervaring. Ik heb ontzetend veel van hem opgestoken.

  Johan Bertens - eigenaar Cest Beheer BV
 • Veel gehad aan de hulp en begeleiding

  Tijdens ons eerste debat hebben wij veel gehad aan de hulp en de begeleiding van het Nederlands Debat Instituut. Met Jesper Rijpma als debatleider is ons eerste Duurzaamheidsdebat een succes geworden!

  Marjan Kloos, Nederland CO2 Neutraal
 • Vaart én diepgang

  Door zijn goede samenvattingen, het doorvragen en zijn enthousiasme en energie, hield het debat vaart, maar verloor het niet de diepgang.

  Sanne de Lint, ministerie van BZK
 • Toepasbaar in elke business

  Dit soort trainingen zijn van toepassing in bijna elke business area.

  Greisy Valera, GV Motion

Programma

Deze voorzitterstraining bestaat uit twee dagen met een aantal weken ertussen. Zo kun je de kennis van dag 1 direct toepassen in je dagelijkse praktijk. Op dag 2 zal de trainer vragen naar situaties waarin je de geleerde technieken hebt toegepast. Waarom ging dit goed? Of waar is er nog ruimte voor verbetering? Ook vragen we je om een voorbeeldagenda van één van jouw vergaderingen mee te nemen. Met deze praktijkgerichte aanpak ben je voortaan voorbereid op alle vergaderingen.

Dit zijn de stappen die van jou een vakkundige voorzitter maken:

Dag 1

Introductie: De invloed van de voorzitter

Stap 1: De taken van de voorzitter
Oefening: De grootste vergaderergernissen

Stap 2: De opening van de vergadering
Oefening: De krachtige opening

Stap 3: De perfecte vergaderagenda
Oefening: Een agenda opstellen die problemen voorkomt

Stap 4: Aankondigen van het agendapunt
Oefening: Kondig het agendapunt aan

Dag 2

Opfrisser van dag 1

Stap 5: Op naar een goed besluit
Oefening: In welke fase zitten we eigenlijk?

Stap 6: Ingrijpen als krachtige voorzitter
Oefening: deelnemers afkappen op een constructieve manier

Stap 7: Afsluiten van een agendapunt
Oefening: Wat hebben we eigenlijk besloten?

Stap 8: Afsluiten van de vergadering
Oefening: Wat ging er goed en wat kan beter?

Gratis Oefenavonden
Blijf onbeperkt oefenen op onze speciale oefenavonden voor oud-cursisten


Voor wie?

De incompany voorzitterstraining kan ook in één dag of zelfs een dagdeel worden gegeven. Dit is helemaal afhankelijk van jullie wensen en leerdoelen. We gaan hier graag het gesprek met jullie over aan, zodat we een op maat gemaakt lesprogramma kunnen maken waar we bijvoorbeeld casussen uit de dagelijkse praktijk in kunnen verwerken. Wij denken hierover graag mee. Hieronder vind je een mogelijk programma:


Waarom een incompany training bij het Nederlands Debat Instituut?

Goed spreken en goede gesprekken brengen je vooruit. Als mens en als maatschappij. Daarom helpen wij al 20 jaar individuen om beter te spreken en organisaties om beter het gesprek aan te gaan. In veel van wat we doen staat debatteren centraal. Omdat we geloven dat het debat onmisbaar is in ieder goed gesprek. Maar waarom moet je nu juist voor een training van het debatinstituut kiezen?

1. Bevlogen trainers

Onze trainers zijn bevlogen professionals. Wekelijks maken zij video’ s en schrijven artikelen over overtuigingskracht, en analyseren speeches in de media om hun inzichten met jou te delen. Ze hebben allemaal voor dit vak gekozen omdat ze een passie hebben voor het gesproken woord. Onze trainers hebben ook veel persoonlijke ervaring met het spreken voor groepen en het leiden van bijeenkomsten. Zij kennen en snappen de uitdagingen waar jij voor staat, en weten dat de praktijk altijd anders is dan de theorie. Ze kunnen eindeloos voorbeelden en suggesties geven vanuit de praktijk over wat werkt en wat de grootste valkuilen zijn.

2. Bewuste focus en maatwerk

Wat ons bijzonder maakt is dat wij enkel en alleen trainingen verzorgen op het gebied van goed spreken. Die keuze hebben wij twintig jaar geleden bewust gemaakt omdat daar onze passie ligt. Dit zorgt ervoor dat de focus van ons instituut ligt op mensen verder helpen in het nog beter spreken. Daar weten wij dan ook alles van af en willen we de allerbeste in zijn. We geven trainingen aan mensen uit de hele samenleving. Doordat wij zo breed georiënteerd zijn, weten wij precies wat nodig is om je verder te ontwikkelen. En we kunnen echt maatwerk leveren zodat we jou kunnen helpen om verder te komen.

3. Blijven leren en enthousiasmeren

Spreken leer je door te spreken. Onze trainingen zijn heel goed, maar zijn vooral een eerste stap op weg naar succes. Je zal na de training zelf moeten blijven oefenen en willen blijven verbeteren. Wij helpen je daar graag mee. Dat doen we door je regelmatig exclusieve tips te sturen nadat je de training bij ons hebt afgerond. Ook organiseren wij exclusief voor oud-cursisten iedere maand een gratis oefenavond ‘Overtuigend Spreken’ onze kantoorvilla in Hilversum. Tijdens deze avonden ga je veel spreken, debatteren, onderhandelen, pitchen en gesprekken modereren via allemaal leuke en verrassende oefeningen.


Alvast thuis oefenen?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal. Ontdek daar wekelijks inspirerende korte video’s met praktische tips.


Prijs training

Onze tarieven zijn opgebouwd uit twee delen: voorbereiding (de telefonische intake met de trainer en het opmaat gemaakte lesplan) en uitvoer (de training).

 • Voorbereiding + uitvoer één dagdeel
  €480 + €985 = € 1.465,-
  Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden).
 • Voorbereiding + uitvoer één dag  
  €480 + 2x €885 = € 2.250,-
  Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden). Normaal gesproken is een dagdeel €985,- maar met twee dagdelen of meer ontvang je 10% korting per dagdeel.

*De voorbereiding voor een training is standaard €480,- ongeacht de duur van de training. Dit bedrag zit verwerkt in de bovenstaande bedragen. Als in ons telefonische gesprek blijkt dat er veel meer of minder voorbereiding nodig is, dan kan dit tarief afwijken. We sturen je graag een op maat gemaakte offerte.

Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie).

Praktische informatie

Deze training kan op elk moment (op basis van beschikbaarheid) en op elke locatie in Nederland worden gegeven. We adviseren groepen van minimaal 4- en maximaal 12 personen. Voor grotere groepen kun je ervoor kiezen om twee trainers in te zetten of de training te transformeren naar een workshop.Meer informatie

Prijs: VANAF € 1.465,-

Vragen?

Nederlands Debat Instituut
info@debatinstituut.nl
(035) 625 20 50


Data & Locatie

Data

Samen met jou en je team kiezen wij een passende en efficiënte datum. De beschikbaarheid is mede afhankelijk van het aantal deelnemers en de beschikbaarheid van onze trainers.

Locatie

Vakkundig voorzitten verzorgen wij als incompany programma: een training voor groepen van maximaal 12 deelnemers en bij jou op locatie.
Ook is het mogelijk de training te laten verzorgen op de mooie trainingslocatie van het debatinstituut in Hilversum. Deze is zeer goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Ook heeft onze locatie een eigen parkeergelegenheid.


Meer verdieping?

Overtuigend presenteren

Moet je binnenkort een belangrijke presentatie geven maar zie je daar erg tegenop? Of sta je regelmatig voor groepen maar voel je je daar niet altijd even comfortabel bij? Dat is jammer. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je publiek. Volg de training ‘Overtuigend presenteren’ om jezelf en je boodschap zelfverzekerd en krachtig over te brengen.

Leergang leiderschapscommunicatie

Zoek je een totaalpakket waarin je niet alleen leert om overtuigender te spreken maar ook om beter te onderhandelen en vergaderen? Volg dan de ‘Leergang leiderschapscommunicatie.’ In dit programma volg je drie trainingen die je helpen om effectief en overtuigend te communiceren. Vaardigheden die je moet bezitten om niet alleen het beste in jezelf te ontdekken, maar ook het beste uit je team te halen.


Ontvang 5 gratis tips

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:


Ongeldige invoer

Trainers

 • Marie Maessen

 • Impressie

  Ontdek de training bij het Nederlands Debat Instituut

  Voorzitter, waarom vergaderen we eigenlijk?