Halbe Zijlstra winnaar Debatprijs Algemene Politieke Beschouwingen 2016

Halbe Zijlstra is uitgeroepen tot de beste debater van de Algemene Politieke Beschouwingen en daarmee tot winnaar van de Debatprijs 2016.

Bekijk

Opiniestuk van Roderik van Grieken in NRC over de sterktes en zwaktes van de hoofdrolspelers tijdens Algemene Politieke Beschouwingen 2016

Lees hier het opiniestuk van Roderik van Grieken in de NRC over de Algemene Politieke Beschouwingen. Dit zijn volgens de expert de sterktes en zwaktes van de hoofdrolspelers.

Bekijk

Aankondiging Debatprijs 2016

Op donderdag 22 september zal het Nederlands Debat Instituut in samenwerking met de Universiteit Leiden voor het achtste jaar op rij de Debatprijs uitreiken aan die politicus die tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen het beste gedebatteerd heeft.

Bekijk

Geert Wilders winnaar Debatprijs Algemene Politieke Beschouwingen 2015

Geert Wilders is uitgeroepen tot de beste debater van de Algemene Politieke Beschouwingen en daarmee tot winnaar van de Debatprijs 2015.

Bekijk

Alexander Pechtold beste debater en winnaar Debatprijs 2014

Alexander Pechtold is uitgeroepen tot beste debater van de Algemene Politieke Beschouwingen en daarmee winnaar van de Debatprijs 2014.

Bekijk

Aankondiging uitreiking Debatprijs Algemene Politieke Beschouwingen 2014

Voor de zesde keer zal het Nederlands Debat Instituut aan het eind van de Algemene Politieke Beschouwingen op 17 en 18 september de jaarlijkse Debatprijs uitreiken aan de beste debater van de Algemene Politieke Beschouwingen. Volg het liveblog van de debatjury op Volkskrant.nl

Bekijk

Jurycriteria Debatprijs Algemene Politieke Beschouwingen

De jury definieert een goed debat als een duidelijke en boeiende uitwisseling en toetsing van argumenten tussen partijen die van mening verschillen en die als doel hebben anderen te overtuigen. In de context van het debat van de Algemene Politieke Beschouwingen is de beste debater diegene die het meest succesvol is in het voor de burger en de media helder en krachtig verwoorden en verdedigen van de standpunten van zijn partij en hoe deze zich verhouden tot andere partijen. Daarnaast ziet hij het als zijn taak om de standpunten van anderen tegen het meest kritische licht te houden.

Bekijk

Mark Rutte beste debater en winnaar Debatprijs 2013

Mark Rutte is uitgeroepen tot beste debater van de Algemene Politieke Beschouwingen en daarmee tot winnaar van de Debatprijs 2013.

Bekijk

Geen Debatprijs in 2012

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen van 2012 heeft het debatinstituut ervoor gekozen de jaarlijkse Debatprijs niet uit te reiken. De Beschouwingen vonden vlak na de Tweede Kamerverkiezingen plaats en de formatie was in volle gang. Hierdoor hadden de Beschouwingen een ander karakter dan normaal.

Bekijk

Mark Rutte beste debater en winnaar Debatprijs 2011

Mark Rutte is uitgeroepen tot beste debater van de Algemene Politieke Beschouwingen en daarmee winnaar van de Debatprijs 2011.

Bekijk

Mark Rutte beste debater en winnaar Debatprijs 2010

Mark Rutte is door het debatinstituut uitgeroepen tot beste debater van het debat rond de regeringsverklaring en daarmee winnaar van de Debatprijs 2010.

Bekijk

Alexander Pechtold beste debater en winnaar Debatprijs 2009

Het Nederlands Debat Instituut heeft Alexander Pechtold uitgeroepen als Beste Debater van de Algemene Politieke Beschouwingen 2009.

Bekijk

Femke Halsema beste debater en winnaar Debatprijs 2008

Het Nederlands Debat Instituut heeft op 22 september 2008 Femke Halsema uitgeroepen tot Beste Debater van de Algemene Politieke Beschouwingen. 

Bekijk

Lodewijk Asscher winnaar Debatprijs Algemene Politieke Beschouwingen 2018

Het Nederlands Debat Instituut heeft Lodewijk Asscher uitgeroepen tot de beste debater van de Algemene Politieke Beschouwingen 2018 en daarmee tot winnaar van de Debatprijs 2018.

Bekijk

Achtergrond beeld debatprijs door kunstenares Saskia Spigt

Dit beeld gaat over de vrijheid van meningsuiting. Het is een verhaal over Socrates. Hij accepteerde, zonder gejammer, een aan hem door de democratie opgelegde straf (de gifbeker) ook al was hij het daar zelf niet mee eens.

Bekijk