Onze medewerkers

Bekijk hier een overzicht van alle medewerkers van het debatinstituut. Een mooi gezelschap van dagvoorzitters, gespreksleiders, overtuig- en vergadertrainers en projectmanagers. Vakkundig en prettig om mee te werken.

 • Roderik van Grieken

  Roderik van Grieken treedt al meer dan vijftien jaar wekelijks op als dagvoorzitter en gespreksleider in binnen- en buitenland. Hij is daarmee een van de meest ervaren dagvoorzitters van ons land.

 • Anita Schmale

  Anita Schmale is operationeel manager bij het Nederlands Debat Instituut. Ze bewaakt en stuurt de bedrijfs- en werkprocessen, en is continu bezig met de verbetering hiervan. Ook is ze verantwoordelijk voor interne en externe communicatie. Zij leidt het team van projectmanagers en is eindverantwoordelijke voor vele interne aangelegenheden.

 • Nick Schoemaker

  Nick Schoemaker is al bijna 10 jaar werkzaam als debat- en gespreksleider. Hij is actief in het bedrijfsleven, bij de overheid en in het onderwijs en wordt zowel voor Nederlands- als Engelstalige opdrachten ingezet.

 • Donatello Piras

  Donatello Piras is ruim twaalf jaar actief als professioneel dagvoorzitter, presentator & gespreksleider. Hij leidt jaarlijks vele tientallen congressen en bijeenkomsten in binnen- en buitenland met Nederlands of Engels als voertaal. Hij is veelzijdig, breed inzetbaar en geeft een garantie op interactie en een goede sfeer.

 • Anna Heijker

  Anna Heijker heeft meer dan tien jaar ervaring als dagvoorzitter en gespreksleider. Anna leidt wekelijks bijeenkomsten, strategische sessies en brainstorms voor het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs. Ze is scherp en zakelijk, op een toegankelijke manier.

 • Arthur Noordhuis

  Arthur Noordhuis geeft al meer dan vijftien jaar trainingen en heeft ruim 15.000 mensen beter leren debatteren, presenteren, vergaderen of voorzitten. Het trainerschap is Arthur op het lijf geschreven en werken voor het Nederlands Debat Instituut is zijn droombaan.

 • Dirk van Dorsselaer

  Dirk van Dorsselaer is actief als senior trainer, gespreks- en debatleider. Dirk verzorgt trainingen op het gebied van argumentatie, debat- en/of vergadertechnieken en presentatie. 

 • Marie Maessen

  Marie Maessen is werkzaam als trainer en dagvoorzitter bij het Nederlands Debat Instituut. Met een achtergrond in zowel theater als humanistiek, is zij zeer mensgericht. Haar uitgangspunt – zowel als trainer en als dagvoorzitter – is dan ook altijd: het maken van contact. Communicatie is volgens haar namelijk pas zinvol, wanneer de ander écht gezien wordt en er verbinding is tussen mensen.

 • Jesper Rijpma

  Jesper Rijpma is ruim tien jaar actief in de wereld van het debat, de politiek en het openbaar bestuur. Vanuit die achtergrond rolde hij het vak van debat- en gespreksleider in en bouwde hij in relatief korte tijd een brede ervaring op. Van kleinschalige, interactieve workshops tot grote dagvoorzitterschappen.

 • Maria van Tol

  Mijn naam is Maria van Tol, sinds 1 augustus 2016 werkzaam bij het Nederlands Debat Instituut. In eerste instantie als planner voor de Stichting, maar toen er een vacature kwam voor facilitair medewerker/gastvrouw, ben ik geswitcht naar deze baan.

 • Vivianne van Zessen

  Vivianne van Zessen is werkzaam als marketing coördinator bij het Nederlands Debat Instituut. Binnen deze functie is zij verantwoordelijk voor alle externe communicatie vanuit het debatinstituut. Daarnaast is zij de bewaker van het merk het Nederlands Debat Instituut en werkt zij aan de verdere ontwikkeling van de branding.

 • Jesse Markus

  Jesse Markus is werkzaam als projectmanager bij het Nederlands Debat Instituut. is verantwoordelijk voor het coördineren en organiseren van diverse trainingen en bijeenkomsten waarin debat en retoriek centraal staan. Hij beheert specifiek de gemeente portefeuille. Dit doet hij met veel enthousiasme.

 • Daphne Werner

  Daphne Werner is werkzaam bij het Nederlands Debat Instituut als projectmanager. Ze organiseert en coördineert trainingen en bijeenkomsten waarbij debat en retoriek centraal staan. Graag gaat zij met u in gesprek om trainingen op maat voor uw organisatie op te stellen. Door haar enthousiasme en oog voor detail zorgt zij voor een bijeenkomst die perfect aansluit bij uw verwachtingen.

 • Kirsten Voest

  Kirsten is werkzaam als Projectmanager Evenementen bij het Nederlands Debat Instituut. Heb je vragen over het inzetten van een scherpe en bevlogen dagvoorzitter dan kun je bij haar terecht. Met haar achtergrond in de hotellerie, is zij ontzettend servicegericht en staat zij voor kwaliteit. Zij denkt daarom ook graag mee om jouw evenement tot een succes te maken!

 • Frouke Kramer

  Frouke Kramer is dagvoorzitter en trainer. Zij weet precies hoe ze de verbinding moet maken tussen podium en publiek, tussen inhoud en proces. Door haar gevoel voor detail en voor menselijke verhoudingen zorgt ze ervoor dat iedereen een geslaagde bijeenkomst ervaart- de organisatie, de sprekers en de gasten.

 • Rogier Elshout

  Rogier Elshout is dagvoorzitter, gespreks- en debatleider en trainer. Voor hem is een debat nooit een doel, maar een middel. Rogier wordt als gesprek- of debatleider ingezet, van tafeldialogen tot grote debatten.

 • Sytse Wilman

  Sytse Wilman verzorgt al jaren workshops, trainingen en presentaties voor overheden, instellingen en bedrijven. Als trainer streeft hij ernaar iedere deelnemer op zijn of haar eigen niveau een stap vooruit te laten zetten in overtuigingskracht en presentatievaardigheid.

 • Timothy Vermeer

  Timothy Vermeer won in 2010 het Nationale Debatkampioenschap van het Nederlands Debat Instituut. Daar viel hij op door zijn feitenkennis, scherpheid en humor. Van zijn passie heeft hij zijn werk gemaakt.

 • Lennart van der Linden

  Lennart van der Linden is een ervaren debater, trainer, publiek spreker en politicus. Lennart werkte jarenlang in het (internationale) bedrijfsleven, was wethouder en is nog altijd lokaal politiek actief.

 • Martine de Vroome

  Martine de Vroome is de controller van het Nederlands Debat Instituut. Ze is verantwoordelijk voor het financiële reilen en zeilen.

 • Petra van der Geest

  Petra van der Geest is de assistent controller van het Nederlands Debat Instituut. Ze is de rechterhand van Martine de Vroome en samen zijn ze verantwoordelijk voor het financiële reilen en zeilen.