Onze medewerkers

Bekijk hier een overzicht van alle medewerkers van het debatinstituut. Een mooi gezelschap van dagvoorzitters, gespreksleiders, overtuig- en vergadertrainers en projectmanagers. Vakkundig en prettig om mee te werken.

 • Roderik van Grieken

  Roderik van Grieken treedt al meer dan vijftien jaar wekelijks op als dagvoorzitter en gespreksleider in binnen- en buitenland. Hij is daarmee een van de meest ervaren dagvoorzitters van ons land.

 • Anita Schmale

  Anita Schmale is werkzaam als operationeel manager bij het Nederlands Debat Instituut. Ze is verantwoordelijk voor het coördineren en organiseren van diverse bijeenkomsten en trainingen waarin debat en retoriek centraal staan. Dit doet ze met veel enthousiasme en betrokkenheid. Anita wil graag samen met u tot een succesvolle bijeenkomst komen.

 • Arthur Noordhuis

  Arthur Noordhuis geeft al meer dan vijftien jaar trainingen en heeft ruim 15.000 mensen beter leren debatteren, presenteren, vergaderen of voorzitten. Het trainerschap is Arthur op het lijf geschreven en werken voor het Nederlands Debat Instituut is zijn droombaan.

 • Martine de Vroome

  Martine de Vroome is de controller van het Nederlands Debat Instituut. Ze is verantwoordelijk voor het financiële reilen en zeilen.

 • Nick Schoemaker

  Nick Schoemaker is al bijna 10 jaar werkzaam als debat- en gespreksleider. Hij is actief in het bedrijfsleven, bij de overheid en in het onderwijs en wordt zowel voor Nederlands- als Engelstalige opdrachten ingezet.

 • Donatello Piras

  Donatello Piras is ruim twaalf jaar actief als professioneel dagvoorzitter, presentator & gespreksleider. Hij leidt jaarlijks vele tientallen congressen en bijeenkomsten in binnen- en buitenland met Nederlands of Engels als voertaal. Hij is veelzijdig, breed inzetbaar en geeft een garantie op interactie en een goede sfeer.

 • Dirk van Dorsselaer

  Dirk van Dorsselaer is actief als senior trainer, gespreks- en debatleider. Dirk verzorgt trainingen op het gebied van argumentatie, debat- en/of vergadertechnieken en presentatie. 

 • Walter Freeman

  Walter Freeman is dagvoorzitter, debatleider en moderator en geeft al 10 jaar training in overtuigingskracht in het onderwijs en de politiek. Als debater heeft hij meerdere debattoernooien gewonnen.

 • Joost Hoebink

  Joost Hoebink werkt voor het Nederlands Debat Instituut als presentator, dagvoorzitter, debatleider en trainer. Hij werkte eerder als verslaggever voor Radio 1 en als presentator bij VARA's 'Op weg naar het Lagerhuis'.

 • Rogier Elshout

  Rogier Elshout is dagvoorzitter, gespreks- en debatleider en trainer. Voor hem is een debat nooit een doel, maar een middel. Rogier wordt als gesprek- of debatleider ingezet, van tafeldialogen tot grote debatten.

 • Anna Heijker

  Anna Heijker heeft meer dan tien jaar ervaring als dagvoorzitter en gespreksleider. Anna leidt wekelijks bijeenkomsten, strategische sessies en brainstorms voor het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs. Ze is scherp en zakelijk, op een toegankelijke manier.

 • Jesper Rijpma

  Jesper Rijpma is ruim tien jaar actief in de wereld van het debat, de politiek en het openbaar bestuur. Vanuit die achtergrond rolde hij het vak van debat- en gespreksleider in en bouwde hij in relatief korte tijd een brede ervaring op. Van kleinschalige, interactieve workshops tot grote dagvoorzitterschappen.

 • Vivianne van Zessen

  Vivianne van Zessen is werkzaam als marketing coördinator bij het Nederlands Debat Instituut. Binnen deze functie is zij verantwoordelijk voor alle externe communicatie vanuit het debatinstituut. Daarnaast is zij de bewaker van het merk het Nederlands Debat Instituut en werkt zij aan de verdere ontwikkeling van de branding.

 • Jesse Markus

  Jesse Markus is werkzaam al projectmanager bij het Nederlands Debat Instituut. is verantwoordelijk voor het coördineren en organiseren van diverse trainingen en bijeenkomsten waarin debat en retoriek centraal staan. Hij beheert specifiek de gemeente portefeuille. Dit doet hij met veel enthousiasme.

 • Marieke Hulsbos

  Marieke studeerde Sociale Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Afgelopen jaren zette zij zich als freelancer in voor culturele en maatschappelijke organisaties. Ze werkte aan de organisatie van verschillende (culturele) evenementen zoals de Nacht van Kunst & Kennis en Bevrijdingsfestival Groningen.