• Dirk van Dorsselaer
 • Dirk van Dorsselaer
 • Dirk van Dorsselaer
 • Goede mix, in meer opzichten

  Ik heb de cursus als zeer leerzaam ervaren, en ben blij dat ik die heb gevolgd. Een goede mix van theorie en oefeningen, zeer goede kennisoverdracht van Dirk, op leuke en natuurlijke wijze gepresenteerd. Luchtig en toch ook confronterend met leuke voorbeelden uit de praktijk van sprekers die we allemaal kennen. Echt een eye opener!

   

  Claartje Nicolas projectleider bevrijdingsfestivals 5 mei
 • Dirk en interactief gaan geweldig samen!

  Dirk en interactief gaan geweldig samen. Sfeer, ter zake, schakelt op tijd, overbrugt niveauverschillen, stimuleert. 

  Henk Feitsma, Feitsma Communicatie
 • Geweldig team, professioneel en vol humor

  Een geweldig op elkaar ingespeeld team, professioneel en vol humor. Iedereen is met een glimlach op zijn of haar gezicht na afloop naar huis gegaan.

  Katrien Damen, griffier Zoetermeer
 • Heldere trainer

  Dirk is een goede, heldere trainer die goed op behoeftes inspeelt en ook erg scherp is.

  Deelnemer vergadertraining, DSP-groep
 • Zeer positief

  De cursus die door Dirk gegeven werd is door de deelnemers zeer positief ontvangen!

  Marijke Hogenbirk, Senior Patent Attorney Shell Intellectual Property Services
 • Verfrissende oefenavond!

  Een verfrissende terugkomavond om laagdrempelig en in ontspannen sfeer de trainingstechnieken toe te passen in verschillende oefenvormen. Leuk!

  Lennart van der Linden, wethouder Barendrecht
 • Meest diverse en razendsnelle opfrisser

  Deze avond oefenen met pitchen en debatteren was de meest diverse en razendsnelle opfrisser die ik heb meegemaakt!

  Annemarie Vis, The Story Company
 • Van elkaar leren in een aangename en open sfeer

  Prachtig initiatief van het Nederland Debat Instituut: maandelijkse oefenavonden voor oud-cursisten, met elkaar debatteren en van elkaar leren in een aangename en open sfeer.

  Lisette Langerwerf, senior gebiedsontwikkelaar bij de Alliantie

Dirk van Dorsselaer

Dirk van Dorsselaer is al bijna 10 jaar actief als senior trainer, gespreks- en debatleider voor het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs. Dirk verzorgt trainingen op het gebied van presenteren, argumenteren en vergaderen. De deelnemers in zijn training variëren van managers tot inhoudelijke specialisten, van advocaten tot landelijke politici. Ook is hij als gastdocent verbonden aan de Nederlandse orde van Belastingadviseurs en Academie voor Wetgeving. In elke training weet Dirk met zijn aanstekelijk enthousiasme het beste in de deelnemers naar boven te halen. Hij neemt de tijd om de overtuigingskracht van professionals naar een hoger niveau te tillen.

Daarnaast is Dirk gespecialiseerd in het vakkundig voorzitten en effectief vergaderen. Met talloze voorbeelden en anekdotes wordt op een humoristische en inspirerende wijze de kunst van het doelgericht vergaderen bijgebracht. Daarbij is Dirk zeer sterk in het analyseren van de rollen van de voorzitter en deelnemers.

Dirk is ook actief als coach van managers en politici. Elke coachingsvraag is uniek daarom maakt Dirk maatwerkprogramma's om de overtuigingskracht van de deelnemer tijdens de één-op-één coachingsessie te verbeteren.

Als bevlogen debatleider staat Dirk zeer geregeld op het podium om debatten in goede banen te leiden. Hij weet met subtiele humor de deelnemers en het publiek te betrekken bij de stellingen. Waar nodig prikkelt Dirk de debaters om tot de kern van de zaak te komen.