• Dirk van Dorsselaer
 • Dirk van Dorsselaer
 • Dirk van Dorsselaer
 • Diepgang, didactisch vermogen en humor

  Dirk is een scherpe debatleider met diepgang, didactisch vermogen èn humor! Hij weet groepen eerstejaarsstudenten en vers afgestudeerde fiscalisten enthousiast te maken voor het debat en hen in korte tijd een aantal belangrijke debatvaardigheden mee te geven.

  Sigrid Hemels, hoogleraar belastingrecht Erasmus Universiteit Rotterdam, tevens verbonden aan Allen & Overy LLP, Amsterdam

 • Alles wat je nodig hebt om te vergaderen

  Alles wat je nodig hebt om effectief en prettig te vergaderen passeert de revue, wat je kunt doen voorafgaand, tijdens en ook na de vergadering. Waarbij de trainer ruimte laat voor diverse stijlen van voorzitterschap en mooi laat ervaren wat je met een beetje humor flair kunt bereiken.

  Wendy van den Berg, Lid Raad van Bestuur Zorgkoepel West-Friesland

 • Goede mix, in meer opzichten

  Ik heb de cursus als zeer leerzaam ervaren, en ben blij dat ik die heb gevolgd. Een goede mix van theorie en oefeningen, zeer goede kennisoverdracht van Dirk, op leuke en natuurlijke wijze gepresenteerd. Luchtig en toch ook confronterend met leuke voorbeelden uit de praktijk van sprekers die we allemaal kennen. Echt een eye opener!

   

  Claartje Nicolas projectleider bevrijdingsfestivals 5 mei
 • Dirk en interactief gaan geweldig samen!

  Dirk en interactief gaan geweldig samen. Sfeer, ter zake, schakelt op tijd, overbrugt niveauverschillen, stimuleert. 

  Henk Feitsma, Feitsma Communicatie
 • Geweldig team, professioneel en vol humor

  Een geweldig op elkaar ingespeeld team, professioneel en vol humor. Iedereen is met een glimlach op zijn of haar gezicht na afloop naar huis gegaan.

  Katrien Damen, griffier Zoetermeer
 • Heldere trainer

  Dirk is een goede, heldere trainer die goed op behoeftes inspeelt en ook erg scherp is.

  Deelnemer vergadertraining, DSP-groep
 • Zeer positief

  De cursus die door Dirk gegeven werd is door de deelnemers zeer positief ontvangen!

  Marijke Hogenbirk, Senior Patent Attorney Shell Intellectual Property Services
 • Verfrissende oefenavond!

  Een verfrissende terugkomavond om laagdrempelig en in ontspannen sfeer de trainingstechnieken toe te passen in verschillende oefenvormen. Leuk!

  Lennart van der Linden, wethouder Barendrecht
 • Meest diverse en razendsnelle opfrisser

  Deze avond oefenen met pitchen en debatteren was de meest diverse en razendsnelle opfrisser die ik heb meegemaakt!

  Annemarie Vis, The Story Company
 • Van elkaar leren in een aangename en open sfeer

  Prachtig initiatief van het Nederland Debat Instituut: maandelijkse oefenavonden voor oud-cursisten, met elkaar debatteren en van elkaar leren in een aangename en open sfeer.

  Lisette Langerwerf, senior gebiedsontwikkelaar bij de Alliantie
 • Wij vragen elk jaar weer naar Dirk

  Dirk leidt al jaren bij KPN de debatwedstrijd Meet the Boss. Omdat hij dit op voortreffelijke wijze doet, en ook tijdens verhitte discussies de boel rustig en bekwaam onder controle houdt, vragen wij elk jaar weer naar Dirk als debatleider.

  Sandra Adrichem, KPN communicatie

Dirk van Dorsselaer

Dirk van Dorsselaer is al meer dan 11 jaar actief als senior trainer, gespreks- en debatleider voor het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs. Hij begon met debatteren als een hobby op de universiteit in Tilburg, daarna werkte hij als part-time docent op de Fontys Hogeschool en nu is het zijn droombaan om anderen beter te maken in overtuigen in de breedste zin van het woord. Dirk verzorgt trainingen op het gebied van presenteren, argumenteren en vergaderen. De deelnemers in zijn training variëren van managers tot inhoudelijke specialisten, van advocaten tot landelijke politici. Ook is hij als gastdocent verbonden aan de Nederlandse orde van Belastingadviseurs en Academie voor Wetgeving. In elke training weet Dirk met zijn aanstekelijk enthousiasme het beste in de deelnemers naar boven te halen. Hij neemt de tijd om de overtuigingskracht van professionals naar een hoger niveau te tillen.

Dirk is gespecialiseerd in de trainingen vakkundig voorzitten, pitchen en onderhandelen. Tijdens zijn trainingen kan hij putten uit ervaring in eerder functies in de IT-sector en verzekeringsbranche. Met talloze voorbeelden en anekdotes wordt op een humoristische en inspirerende wijze de kunst van het overtuigen bijgebracht. Daarbij is Dirk zeer sterk in het analyseren van de rollen van de voorzitter en deelnemers.

Dirk is ook actief als coach van managers en politici. Elke coachingsvraag is uniek, daarom maakt Dirk maatwerkprogramma's om de overtuigingskracht van de deelnemer tijdens de één-op-één coachingsessie te verbeteren. Onlangs volgde hij zelf nog een opleiding Neuro Linguïstisch programmeren en ook die inzichten verwerkt hij in zijn coaching sessies.

Als bevlogen gespreks- en debatleider staat Dirk zeer geregeld op het podium om debatten in goede banen te leiden. Hij weet met subtiele humor de deelnemers en het publiek te betrekken bij de stellingen. Waar nodig prikkelt Dirk de debaters om tot de kern van de zaak te komen.