• Donatello Piras
 • Donatello Piras
 • Donatello Piras
 • Donatello Piras
 • Kundig, enthousiast, professioneel

  De mediatraining crisisteam ziekenhuis was terzake kundig, enthousiast, professioneel. Deelnemers van de training waren bijzonder enthousiast, zeer geslaagde dag, met name het oefenen. Praktijkgericht, goede feedback, veilige leeromgeving.

  J. De Graaff, TweeSteden Ziekenhuis
 • Uitzonderlijke klasse

  Dat het Nationale Retaildebat in (gemeten) waardering zo uitzonderlijk hoog zou scoren hadden wij niet durven dromen. Dit bovenop ons eigen enthousiasme over de samenwerking in voorbereiding en tijdens het debat met Donatello en collega's. Uitzonderlijke klasse, mede waarop wij dit fenomeen ook een jaarlijks vervolg geven!

  F. Eikelenboom, Retail Jaarprijs Events
 • Balans tussen inhoud en humor

  Tijdens de opening van het jaarlijkse Preuvenemint op het Vrijthof in Maastricht, kwamen de IMMENS partners elkaar weer tegen. Opnieuw had men het over het Lagerhuisdebat onder leiding van Donatello Piras. Een betrokken debatleider die de balans tussen serieuze stellingen en humor feilloos bewaakt.

  T. Katsipodas, MTB Maastricht
 • Scherp, geestig en goed geïnformeerd

  Mijn complimenten voor de manier waarop Donatello vanmiddag het debat in goede banen heeft geleid. Hij was scherp, geestig en bijzonder goed geïnformeerd. Erg goed! 

  Nora van Oostrom, hoogleraar Notarieel recht aan de Universiteit Utrecht, woordvoerder KNB
 • Optimaal rendement

  Donatello Piras is een moderator die uit een bijeenkomst het optimale rendement haalt. Hij snapt het!

  Rabobank Rotterdam
 • Exceeding expectations

  In twee woorden: 'exceeding expectations'! Bij de kennismaking was het al heerlijk om Donatello zo enthousiast te zien over het onderwerp. Mijn bewondering dat hij tot in de puntjes het script weet uit te voeren en nog eigen stukken toevoegt: uitstekende opbouw en zeer raak doorvragen bij de interviews. Zo kwamen alle geïnterviewden ultiem tot hun recht.

  Marianne Zuur, beleidsadvies Directie Energie & Duurzaamheid Ministerie van Economische Zaken
 • Op 't scherp van de snede en vol enthousiasme

  Ik wist precies wat ik zocht en wist gelukkig ook dat ik Donatello daarvoor kon vragen. Een debat dat door hem wordt begeleid, is informatief, educatief, op ’t scherp van de snede, vol enthousiasme en met humor. Ik heb zo genoten.

  Joy Lodarmassa, beleidsadviseur MVO Alliander
 • Naam en faam wederom waargemaakt

  Dank voor de inzet van Donatello en Joost op de dag zelf! Op het moment dat het KNGF nadacht over de programmering van debatten op het jaarcongres stond voor mij vast dat dit met de professionals van het Nederlands Debat Instituut moest gebeuren. De naam en faam is wederom waargemaakt!

  Sven Boelhouwer namens het KNGF
 • Wonderful moderator

  It was my pleasure to meet Donatello Piras at the Netherlands-Russia Business Meet! He is a wonderful speaker and moderator. It was really great to listen to him and to watch how marvelously he kept the business meet under control and managed to keep the whole event going. 

  Russische deelnemer Netherlands-Russia Businss Meeting
 • Debatinstituut tilde onze dag naar een hoger level

  De Actuarisdag 2015 is perfect verlopen. We hebben veel complimenten ontvangen van de gasten. Donatello was erg goed, soms uitmuntend zelfs, zoals bij de introductie van de genomineerden. Mede door de inzet van Donatello en Natalya hebben we de dag naar een level hoger kunnen tillen. Zeer bedankt!

  Reinier Roosen, organisator Actuarisdag, FTE Actuarieel
 • Inhoudelijk, flexibel en ervaren: een grote meerwaarde

  Donatello is een zeer ervaren en prettig persoon om mee samen te werken. Hij denkt inhoudelijk mee, is flexibel en heeft door zijn ervaringen met onder andere apps en interactieve systemen een belangrijke rol in het congres.

  Corine Janssen, Stichting Kiemt
 • Zeer prettig samenwerken

  Het was zeer prettig samenwerken met de projectleider Emma de Jong en dagvoorzitter Donatello Piras. Beiden passie voor het vak, waardoor we voor de klant een professioneel resultaat hebben kunnen boeken.

  Rika Strik, KNMG Congresbureau
 • Donatello maakt het waar

  Donatello Piras begrijpt onmiddellijk wat van hem verwacht wordt en maakt dat waar. Zijn enthousiasme en professionalitiet hebben gezorgd voor een frisse begeleiding van ons symposium.

  Sanne Bakker, STIVA
 • Top voorbereiding en performance!

  Alleen maar tienen voor de evaluatie! Zowel de voorbereiding / het projectmanagement door Natalya Souljé als de performance van Donatello Piras waren top! Ik spreek ook namens collega's als ik zeg dat ik altijd onder de indruk ben van hoe Donatello zich als een vis in het water beweegt tijdens dit soort bijeenkomsten, ondanks de ingewikkelde materie. Echt mooi. De Boardroom Breakfast was een goed event, waarover we ook van onze relaties goede opmerkingen hebben vernomen. We zijn zeer tevreden.

  Dion Heijmink, Marketing Consultant Deloitte

Donatello Piras

Donatello Piras is ruim twaalf jaar actief als professioneel dagvoorzitter, presentator & gespreksleider. Hij leidt jaarlijks vele tientallen congressen en bijeenkomsten in binnen- en buitenland met Nederlands of Engels als voertaal. Hij is veelzijdig, breed inzetbaar en geeft een garantie op interactie en een goede sfeer.

Opdrachtgevers waarderen unaniem zijn energie, scherpte en bevlogenheid. Als dagvoorzitter is hij in staat de bijeenkomst naar een hoger niveau te tillen. Door zijn ervaring en kennis kan hij al tijdens de voorbereiding van een congres adviseren over de ideale opbouw van een programma en dit aanscherpen. Als geen ander weet hij wat de cruciale succesfactoren zijn voor een inhoudelijk sterk programma. Met zijn brede dossierkennis is hij in staat tijdens de voorbereiding en op het podium dwarsverbanden te leggen en diepte te geven aan uw programma. Hij is met recht een van de meest gevraagde dagvoorzitters van Nederland.


Donatello Piras is een scherp en kundig interviewer. Hij presenteerde de televisietalkshow Z in Zaken van RTL-Z en is vaste columnist bij het opinieprogramma Dunk van RTL-Z. Wekelijks begeleidt hij verschillende interviewprogramma’s tijdens live-events binnen het bedrijfsleven en de overheid. Zijn kwaliteit bewijst zich onder andere door het feit dat hij voor verschillende organisaties al jarenlang optreedt als vaste dagvoorzitter & moderator zoals de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs, Deloitte, de Orde van Advocaten, CGI, Unicef, Cinop en de Campus Den Haag.

Als communicatie-expert is Donatello Piras regelmatig te zien op radio en televisie om commentaar te geven op speeches, debatten en campagnes. Hij is auteur van de bestseller ‘Debatteren om te winnen’ en hij schrijft artikelen op het gebied van overtuigende communicatie. Daarnaast is hij Italië-kenner en geeft in de media commentaar op de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen aldaar.

Donatello Piras is tevens veelgevraagd trainer & coach op het gebied van mondelinge overtuigingskracht en vergadertechniek. Hij begeleidt bewindspersonen en CEO’s maar verzorgt ook groepstrainingen voor professionals binnen verschillende beroepsopleidingen op aanvraag.