• Doutje Lettinga
  • Doutje Lettinga
  • Doutje Lettinga

Doutje Lettinga

Doutje Lettinga weet uit ervaring hoe onmisbaar een goede gespreksleider is voor een geslaagde bijeenkomst. Naast haar eigen deelname aan congressen en debatten, treedt ze zelf op als moderator, debatleider en presentator. Haar interview- en presentatie-ervaring met uiteenlopende doelgroepen maakt haar breed inzetbaar. Zowel in het Engels als in het Nederlands.

Doutje werkt op het snijvlak van wetenschap, bestuur en maatschappelijk middenveld. Zodoende heeft ze ervaring met het leiden van debatten over complexe en actuele vraagstukken. Ze bereidt zich inhoudelijk goed voor en houdt de regie in handen, zonder dat dit ten koste gaat van de ruimte voor spontaniteit. Hierdoor zorgt ze dat bijeenkomsten relevant, zinvol en onderhoudend zijn en discussies gestructureerd verlopen.

Haar kracht ligt in het stellen van de juiste vragen, en het creëren van een open en toegankelijke sfeer. Doutje moedigt sprekers en deelnemers aan hun standpunten of vragen bondig en scherp te formuleren, zich te verplaatsen in de ander, of een thema van verschillende kanten te verkennen. Goed luisteren, samenvatten, en doorvragen passen bij haar stijl van gespreksleiding.