• Jesper Rijpma
 • Jesper Rijpma
 • Jesper Rijpma
 • Jesper Rijpma
 • Veel gehad aan de hulp en begeleiding

  Tijdens ons eerste debat hebben wij veel gehad aan de hulp en de begeleiding van het Nederlands Debat Instituut. Met Jesper Rijpma als debatleider is ons eerste Duurzaamheidsdebat een succes geworden!

  Marjan Kloos, Nederland CO2 Neutraal
 • Ervaren gespreksleider

  Het debatinstituut heeft een duidelijke en professionele aanpak. Geeft gevraagd en ongevraagd adviezen om een event tot een succes te brengen. Haar gesprekleiders zijn ervaren en maken de inhoud snel eigen.

  Marcel Domisse, Strukton Worksphere
 • Wederom een succes!

  Onze samenwerking met het Debatinstituut was wederom een succes! Jesper was een fantastische dagvoorzitter die ons drukke programma goed liet verlopen. Met de juiste vragen en opmerkingen zorgde hij er voor dat onze medewerkers erbij bleven en bracht ook humor in het programma.

  Floor Toxopeus, IDA Foundation

Jesper Rijpma

Jesper Rijpma is ruim tien jaar actief in de wereld van het debat, de politiek en het openbaar bestuur. Vanuit die achtergrond rolde hij het vak van debat- en gespreksleider in en bouwde hij in relatief korte tijd een brede ervaring op. Van kleinschalige, interactieve workshops tot grote dagvoorzitterschappen in uiteenlopende sectoren. Van zorg tot cultuur en van ondernemen tot advocatuur, Jesper tilt uw bijeenkomst naar een hoger niveau.

Als gespreksleider bewaakt Jesper structuur, inhoud en sfeer. Hij staat op het podium met een frisse blik en weet met scherpte de hakken uit het zand te krijgen en heilige huisjes omver te werpen. Zijn stijl is te omschrijven als direct, prikkelend en met de juiste dosis humor.

Dankzij een grote variëteit aan opdrachtgevers, die Jesper vooral om zijn vlotte presentatie,  flexibiliteit en inhoudelijke kennis prijzen, is hij een veelzijdig gespreksleider. Hij denkt dan ook graag vanaf het begin mee met de opdrachtgever over de opzet en invulling van de bijeenkomst, zodat het maximale resultaat kan worden bereikt.