• Roderik van Grieken
 • Roderik van Grieken
 • Roderik van Grieken
 • Roderik van Grieken
 • Roderik van Grieken
 • Onovertroffen en professioneel

  Het Nederlands Debat Instituut gaf ons seminar smoel: Roderik van Grieken is als geen ander in staat de zaal me te krijgen. Als gespreksleider onovertroffen, als organisatie uiterst professioneel!

  Simon Jagers, Cloud Management Professionals
 • Veel energie en dynamiek

  Roderik lukt het telkens weer om het publiek actief te betrekken bij de onderwerpen op onze events. Er is daardoor altijd veel energie en dynamiek, wat het levendig maakt, mensen zich gehoord voelen en zaken doet beklijven.

  J. Van der Pol, ZIGGO Zakelijk
 • Scherpe vragen en juiste dosis humor

  De samenwerking met het debatinstituut was zeer prettig. Roderik van Grieken stelde tijdens de presentatie van het bedrijfslevenbeleid op de juiste momenten scherpe vragen. Daarnaast wist hij met de juiste dosis humor een losse sfeer te creëren.

  Jolien Le Rutte, Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie
 • Enthousiaste dagvoorzitter met flair

  Dagvoorzitterschap: enthousiast, flair, maar ook zakelijk. De aanwezige klanten hebben het optreden van Roderik ook positief beoordeeld, namelijk met een 8,5. Bedankt!

  PiCompany
 • Warme sfeer, betrokken en inhoudelijk

  Het was echt een super goede dag! De sfeer was erg warm, betrokken, inhoudelijk en goede en levendige debatten! Veel goede feedback over Roderik gekregen en een prettige samenwerking met de projectmanager.

  Mijntje van Kemenade, Unicef
 • Debatinstituut maakte ons evenement een nog groter succes

  Door de inzet, professionaliteit en betrokkenheid van Roderik van Grieken en Natalya Souljé werd ons evenement een nog groter succes dan we vooraf hadden verwacht.

  Patrick Walison, Holland High Tech Event, namens organisator FME-CWM
 • Goede voorbereiding en interactief programma

  De opbrengst van ons congres voor deelnemers en organisatie was beter dan verwacht. De goede voorbereiding, het gevarieerde interactieve programma uitstekend, geleid door Roderik van Grieken waren de succesfactoren.

  Eric Zwaart, Sectorbanker Overheid & Onderwijs, ABN AMRO | Public Banking
 • Inhoudelijk sterk, interactief en toegevoegde waarde

  We blikken terug op een goed congres waarbij met name het plenaire ochtendgedeelte zeer goed is bevallen: inhoudelijk sterk, veel interactie en binnen de tijd. Roderik heeft echt toegevoegde waarde geleverd.

  Ferdi de Lange | Business Development Manager Government & Public Sector | Local & Regional Government
 • Juiste toon en houding met balans tussen ruimte geven en ingrijpen

  Roderik heeft de avond prima geleid! De juiste toon en houding, passend bij de sfeer en het karakter van de avond. Ruimte gevend aan emoties, maar ook heldere afspraken maken met de aanwezigen en op het juiste moment ingrijpen om te voorkomen dat zaken uit de hand lopen. De goede voorbereiding met Roderik heeft zeker geholpen om de avond goed te laten verlopen.

  Jelly Kamminga, raadsgriffier Gemeente Purmerend:
 • Van passief naar actief

  Roderik van Grieken heeft ons geholpen om de opzet van onze jaarlijkse strategie bijeenkomst om te bouwen van passief naar actief. Wij zijn erg tevreden hoe deze verlopen is.

  Seth Huizenga, Aako B.V.
 • Prettig schakelen en snel de inhoud te pakken


  Ik ben zeer tevreden over zowel de voorbereiding als het ontbijt zelf.
  Roderik deed het erg goed, zoals je trouwens kan verwachten van de directeur van zo’n instituut.

  Aginus Kalis, directeur CIBG

 • Echt een aanrader

  De samenwerking voorafgaand aan ons debat verliep erg goed, korte lijntjes met de projectmanager. En tijdens ons CROW Infradebat waren we zeer tevreden over debatleider Roderik van Grieken. Voor ons een echte aanrader!

  Hilde Schutten, CROW
 • Overtuigend focus aanbrengen

  Roderik van Grieken weet zowel in de voorbereiding van een discussiebijeenkomst als in de discussie zelf op een overtuigende manier focus aan te brengen.

  Monica Brouwer, ActiZ
 • Roderik voelt zeer goed aan wat er leeft

  Roderik van Grieken voelt zeer goed aan wat er leeft in de achterban. Hij gaat daar erg goed mee om, zodat de leden het echte gevoel hebben zeer betrokken te zijn bij het debat.

  Guus van Montfort, Actiz
 • Roderik kan zich uitstekend aanpassen aan (kennis)niveau publiek

  Roderik weet zich uitstekend aan te passen aan het (kennis)niveau van het publiek en de sprekers. We hadden deze keer een talkshow setting, dat deed hij uitstekend.

  Carlijn van den Berge, Holland High Tech
 • Professionele begeleiding door Roderik

  Naast een professionele begeleiding van ons debat heeft Roderik ook als een kritisch klankbord gediend in de voorbereiding van deze bijeenkomst. Wij kijken terug op een geslaagd debat en zijn blij dat we de hulp van Roderik hebben ingeschakeld!

  Annelies de Hartog, Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie
 • Roderik heeft als perfecte dagvoorzitter gefungeerd

  "Roderik heeft de voorbereiding van onze sessie geoptimaliseerd en tijdens de sessie als perfecte dagvoorzitter gefungeerd. Hij is professioneel, heel prettig in de omgang en werkt snel. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan een mooi resultaat van ons project."

  Marijn van Iperen, Ministerie van Veiligheid en Justitie, Directie Europese en Internationale Aangelegenheden
 • Roderik was de perfecte match

  "Roderik was voor ons event de perfecte match. Inhoudelijk sterk en een perfecte gespreksleider voor ons 'Lagerhuisdebat' tijdens de dag. Daarnaast waren we heel blij met het meedenken qua invulling voor de dag."

  Marleen Smid, Port4Growth

 • Kritisch in voorbereiding, prettig in uitvoering

  "Vooraf was het voor ons puzzelen hoe de bijeenkomst vorm te geven. Roderik heeft ons goed geadviseerd over het programma voor dit gezelschap. Het viel me op dat hij kritisch doorvroeg bij de voorbereiding en dat hij de bijeenkomst goed had voorbereid. Ook zijn optreden tijdens de middag was prima, prettige toon en goede vraagstelling."

  Kitty Schoorlemmer, senior adviseur Wonen van Gemeente Deventer

Roderik van Grieken

Roderik van Grieken treedt al meer dan vijftien jaar wekelijks op als dagvoorzitter en gespreksleider in binnen- en buitenland. Hij is daarmee een van de meest ervaren dagvoorzitters van ons land. Van multinationals tot ministeries en van horecabranche tot hightech. Alle onderwerpen, doelgroepen en settings zijn door de jaren heen meerdere malen voorbij gekomen. Ook met Engels als voertaal.
Met deze vracht aan ervaring kan hij opdrachtgevers in de aanloop naar een bijeenkomst goed adviseren over het programma. Wat is een goede opbouw en hoe zorg je ervoor dat de zaal actief betrokken wordt en blijft. In zijn rol als dagvoorzitter beoordelen opdrachtgevers hem als ontspannen en scherp met een gepaste dosis humor.

Roderik wordt als oprichter van het Nederlands Debat Instituut (1998) gezien als dé debatautoriteit van ons land. Zeer regelmatig analyseert hij politieke debatten op radio en televisie en publiceert hij artikelen over de kwaliteit van het maatschappelijk debat.
Hij is auteur van twee boeken en treedt op als adviseur bij de ontwikkeling van debatprogramma’s op radio en televisie waaronder de grote lijsttrekkersdebatten in de aanloop naar verkiezingen.

Zijn passie voor retorica ontstond tijdens zijn middelbare schooltijd op een kostschool in Schotland. Daar nam hij voor het eerst deel aan debatwedstrijden. Tijdens zijn studententijd won hij verschillende debatcompetities en juridische pleitwedstrijden.
Roderik is voorzitter van de jury die jaarlijks de Debatprijs uitreikt aan de beste debater van de Algemene Politieke Beschouwingen in Den Haag.