Symposium Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB)
Tijdens het KNB Symposium ‘Nederland en Europa’ leidde Donatello Piras een prikkelend debat over de toekomst van het notariaat.

Symposium Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB)

Tijdens het KNB Symposium ‘Nederland en Europa’ leidde Donatello Piras een prikkelend debat over de toekomst van het notariaat. Daarnaast interviewde hij in de plenaire sessie MKB Nederland voorzitter Hans Biesheuvel en eindigde tijdens een mind-

MKB enthousiast over KNB-model ‘kleine bv'
“Dit is precies de manier waarop notarissen het moeten aanpakken. Proactief als partner van de ondernemer”, aldus Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland, over het model ‘kleine bv’ dat de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) vandaag presenteerde. 

Biesheuvel kreeg het model aangeboden door KNB-voorzitter Ruud van Gerven op het KNB-symposium `Nederland en Europa’ , waar Biesheuvel gastspreker was. Het model bestaat uit een notariële oprichtingsakte met statuten die tot een minimum zijn beperkt. 

Lastenverlichting en bevordering ondernemerschap 
Met deze akte biedt het notariaat (potentiële) ondernemers in het MKB en ZZP´ers de mogelijkheid om snel en goedkoop een bv op te richten. Zo levert het notariaat een positieve en, in het licht van de huidige economische crisis, welkome bijdrage aan lastenverlichting voor ondernemers en bevordering van het ondernemerschap in Nederland.

Rubriek

Meer weten over hoe we u ook kunnen helpen?

Neem contact met ons op