Jongeren debatteren over techniek

Jongeren debatteren over techniek

Het debatinstituut organiseert in samenwerking met het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland (Jet-Net) het "Meet the Boss" project. Jet-Net is een samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid en heeft tot doel om havo/vwo-leerlingen een reëel beeld te geven van bèta en technologie en hen te interesseren voor een bètatechnische vervolgopleiding.

Het "Meet the Boss" project is een zinderende debatwedstrijd voor havo/vwo-leerlingen van verschillende middelbare scholen. Zij gaan in debat met elkaar én ze binden de strijd aan met een 'boss', een topmanager van  een Jet-Net bedrijf. Er wordt gedebatteerd over stellingen op het snijvlak van technologie en maatschappij. Deelnemende bedrijven zijn onder andere DSM, Philips, ASML  en Shell.

Dirk van Dorsselaer is een van de vaste debatleiders en al jaren betrokken. Volgens hem is het doel van dit grote project drieledig: scholieren verdiepen zich in techniek, leren technische bedrijven beter kennen en ze werken aan belangrijke communicatieve vaardigheden.

 

Rubriek

Meer weten over hoe we u ook kunnen helpen?

Neem contact met ons op