Debatinstituut begeleidt vorm en inhoud van Innovatie estafette

Debatinstituut begeleidt vorm en inhoud van Innovatie estafette

Op de Innovatie Estafette is Roderik van Grieken de vaste dagvoorzitter. Dit is hét jaarlijkse event waarbij innovatie centraal staat en waar verbindingen, oplossingen en samenwerking tot stand komt tussen overheden en bedrijfsleven. Het event trok meer dan 5.000 bezoekers en werd opgeluisterd door vooraanstaand sprekers, onder wie ministers Schultz van Haegen (IenM) en Kamp (EZ) namens de organiserende ministeries.

De thema’s Circular Economy, Green Transport en Smart Cities werden de gehele dag ingevuld en uitgediept met pitches, workshops, een beursvloer met 250 stands en het sluiten van meer dan 30 concrete akkoorden.

Het debatinstituut had in aanloop naar dit evenement een belangrijke rol in het vormgeven van het programma, met name de invulling van de plenaire momenten (opening en sluiting). Deze invulling moest recht doen aan het uitgebreide programma en tegelijkertijd bondig en concreet inzicht geven in beoogde doelen.

Ook bedacht Roderik van Grieken het concept voor het debatonderdeel van het programma en leidde dit debat. Deze stond in het teken van Horizon 2020, het programma van de Europese Commissie om Europees onderzoek en innovatie te stimuleren.

Natalya Souljé had als projectleider achter de schermen een rol in de voorbereidingen. Daaronder onder meer de planning van vele voorbesprekingen met opdrachtgevers, de afstemming  met betrokken partijen over progamma, interviewlijnen, logistieke zaken.

Rubriek

Meer weten over hoe we u ook kunnen helpen?

Neem contact met ons op