Nieuwe Raad voor Leefomgeving en Infrastructuur trapt af met dagvoorzitter Joost Hoebink

Nieuwe Raad voor Leefomgeving en Infrastructuur trapt af met dagvoorzitter Joost Hoebink

De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) is een nieuwe adviesraad voor regering en parlement op het domein van de fysieke leefomgeving. De secretaris van de raad schakelde het Debatinstituut in de begeleiding van de eerste samenkomst van de raad. Gespreksleider Joost Hoebink bedacht, in nauwe samenspraak met het secretariaat, een dagprogramma waar kennismaking en samenwerking centraal stond.

Samenwerken en visie delen
De veertien raadsleden interviewden elkaar en presenteerden hun gesprekspartner vervolgens aan de groep. ’s Middags werd in teams gedebatteerd en op die manier werden de thema’s waar de raad de komende jaren mee te maken zal krijgen verkend. De uitkomsten worden gebruikt voor het onwikkelen van een gezamelijke visie op deze thematiek.

Werkbaar resultaat
Joost Hoebink over de dag: “De uitdaging was om zowel op persoonlijk als inhoudelijk vlak resultaat te boeken. De raadsleden kregen grip op hun nieuwe rol als adviseur van de politiek en gezamenlijk werd besproken op welke manier de raad die adviestaak gaat invullen.”
De totstandkoming van het programma en de werkbaarheid van de uitkomsten van de aftrapbijeenkomst zijn tekenend voor de werkwijze van het Debatinstituut. Hoebink: “Ons vertrekpunt is altijd de vraag wat uw gedroomde uitkomst van een debat, evenement of congres zou zijn. Samen kijken we vervolgens hoe we die uitkomst kunnen realiseren.”

Rubriek

Meer weten over hoe we u ook kunnen helpen?

Neem contact met ons op