Rogier Elshout debatleider tussen staatssecretaris en jongeren

Rogier Elshout debatleider tussen staatssecretaris en jongeren

In opdracht van het ministerie van VWS is onderzocht hoe studenten van 16, 17 en 18 jaar omgaan met drank, drugs en tabak. Het ministerie wilde van de presentatie wat leukers maken dan een persconferentie. Daarom kozen ze voor een debat tussen MBO studenten en staatsecretaris Van Rijn.

In krap 2 weken lukte het Anita Schmale om een enthousiaste school te vinden met een geweldige zaal, 60 studenten en alle benodigde faciliteiten en techniek.

Het werd echt een feestje. Door de presentatie in de vorm van een quiz te doen werd het niet alleen leuk, we raakten ook de kern van de belangrijkste punten en verhoogden het leerrendement. Het debat werd een succes doordat Rogier een sfeer creërde waarin dudielijk was dat je alles mocht zeggen. Door het gebruik van een interactiesysteem via smartphones werden de deelnemers gestimuleerd hun mening te vormen – bijvoorbeeld met “ranking de middelen”, waarbij ze 5 verschillende middelen moesten beoordelen op  “leukheid” en “schadelijkheid”

Het optreden van het debatinstituut werd door het ministerie van VWS met een 9 beoordeeld. - We hebben het als een erg prettige samenwerking ervaren waarin snel geschakeld kon worden. Het debat werd goed geleid en in korte tijd is veel werk verzet om het debat op te zetten. Dank daarvoor! -

Rubriek

Meer weten over hoe we u ook kunnen helpen?

Neem contact met ons op