Slagvaardig debatteren voor politici Open VLD

Slagvaardig debatteren voor politici Open VLD

Het debatinstituut startte een reeks van vier trainingen voor leden van de Open VLD, die vertegenwoordigd is van federaal niveau tot in vele gemeenten. De doelgroep bestond vooral uit de nieuw gekozen ‘mandatarissen’ van de gemeenteraden.

De nieuwe raadsleden hebben natuurlijk geweldige ideeën, maar hoe breng je die goed onder woorden en hoe win je aan overtuigingskracht? Niet alleen in de raad, maar ook in een interview met een journalist of gesprek met de gewone man in de straat? Omdat de vergaderingen op lokaal politiek niveau in België wat minder structuur kennen dan in Nederland – men kent bijvoorbeeld geen twee termijnen – is het beheersen van debatvaardigheden nog belangrijker. Redenen voor het landelijke partijbureau van de Open VLD om debattrainingen te organiseren voor deze nieuwe generatie.

Projectmanager Natalya Souljé begeleidde de Belgische klant van A tot Z: zij vertaalde de wensen voor het trainen van debatvaardigheden naar een traject van vier trainingen waarbij zij samen met Dirk meedacht over vorm en inhoud.

In totaal deden 80 politici mee. De hele training werd door de deelnemers met een  8.5 gewaardeerd. De wens bestaat om hier een gevolg aan te geven.

Rubriek

Meer weten over hoe we u ook kunnen helpen?

Neem contact met ons op